"Спасителната ръка" на Борисов пожали обсерваторията в Рожен

След среща премиерът склони да им отпусне 245 000 лева
Обновена: 14 дек 2010 14:31 | 14 дек 2010 14:25,
74
"Спасителната ръка" на Борисов пожали обсерваторията в Рожен
Снимка: НАО "Рожен"

Правителството отпуска 245 000 лева за Националната астрономическа обсерватория на Рожен, обяви премиерът Бойко Борисов след среща с ръководството на обсерваторията.

"Няма да затварят, да разпродават или какво ли не чух за обсерваторията ни в Рожен, тъй като там се обучават и студенти, работят по проекти. Именно това е и реформата, която искаме да направим в БАН – институтите, които работят, които са важни, които дават и необходимата информация на държавата, да бъдат второстепенни разпоредители с бюджета, сиреч да си знаят сметката, да си плащат и да си разработват своите проекти, това е всъщност и основната ни цел", каза премиерът.

Борисов изрази надежда догодина с влизане в сила на новия закон за БАН да не влиза в "подобни разговори".

Директорът на обсерваторията д-р Таньо Бонев благодари за "спасителната ръка", която правителството подава на обсерваторията "в този тежък момент".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Prosti komentari ot prosti bylgari nishto novo.
56
0
 
0
 
! Отговори
Борис Рашев преди 13 години
Все пак и ние сме дали нещо на света!
55
0
 
3
 
! Отговори
Борис Рашев преди 13 години
Това е много похвално-това е БАН и родната ни наука!
54
5
 
7
 
! Отговори
ПРАВИЛНО ПОСТЪПИХА.. преди 13 години
..БОЙКО И ДЯНКОВ----ТОВА ЗНАЧИ ДА СИ РАЗУМЕН УПРАВЛЯВАЩ!
53
3
 
2
 
! Отговори
да жив. герб преди 13 години
бесиш кумунист .или доносник ,получаваш 5м2 дърва..България цъфти.
52
5
 
9
 
! Отговори
Няма такава държава преди 13 години
Като чета коментарите - от гербер по-просто няма!
51
4
 
4
 
! Отговори
!!! преди 13 години
ББ е нещастен лицемер!
50
10
 
1
 
! Отговори
Родопи преди 13 години
От къде ги намира Бойко тези пари та и аз да отида да си взема. За всеки има само за пенсионерите няма камък под който да са сложени пари. Хубаво една обсерватория имаме от Тодор Живково време и трябва да си крепим. Щом е за Тодор Живков ще намери пари.
49
2
 
8
 
! Отговори
Х преди 13 години
Обещали хората, първата новооткрита супер звезда, да получи името Гербойко. Но само ако светела достатъчно силно, за да оправдае името си. Жалка, позорна ситуация.
48
6
 
23
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Доживяхме една тиква да се превърне в "бащицата" на народа.Майка му жална на такъв народ! Заслужава си го!!
47
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tрябва ли учените, можещите и знаещите да ходят да се молят, че да им се отпусне нещо?!Не са наркомани, не са просяци, не са ***, че да седят пред парламента с протегната ръка, та ако някой ги забележи да им се даде!Трябва да се мисли за тези хора, а не за ***! Трудно ли е да се разбере това?
46
2
 
3
 
! Отговори
тъпанар преди 13 години
Съгласен! Точно в това е проблемЪ! Трябва тотално да се разчистят търтеите и крадливит маймуни за да стане БГ що годе добре. При реалните ни икономически възможности. спокойно се издържат хората без да станат прекалено богати или свръх бедни. Ама подлите търтеи и крадливи маймуни са алчни до мозъка на костите си. За това само физическа саморазправа със самозабавилите се и взема ли се за безсмъртни търтеи. Иначе няма да има никаква оправия.
45
1
 
19
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Няма смисъл да се влиза в полемика с подобни хора. БАН не е създаден от българската държава, по-стар е от нея и не българската държава ще го закрия. Щом БАН е възкръкснал и оцелял през турското робство ще оцелее и през Бойковото.
44
0
 
18
 
! Отговори
pmp преди 13 години
Уважаеми Анонимен! Бих се съгласил с Вашият аргумент, ако в него имаше смисъл. Дали съм умен или не - оставям работата ми да говори за това. Жалкото е, че вече 21 години всичко в България е лукс. Прилагат се елементарни трикове от типа "разделяй и владей". Насъскайте пенсионерите против учените, а междувременно определени хора прибират всички дивиденти. Сега определени пера са по-важни от науката. Но историята ще отсъди... И се боя че присъдата за България ще е без право на обжалване.
43
1
 
5
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Че отдавна наричат партията Гейб проследователка на Пол Пот, не е хич случайно. Личи си, че се учите от Мао и неговата културна революция и от Пол Пот.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 51. Няма пари и няма и да има за тези ***, имаме по-важни неща, трябва да се подслушват телефони, погледнете колко *** искат лошото на Бойко, освен това имаме да водим война с терористите в Афганистан, учените винаги са били *** и п-али.
41
2
 
0
 
! Отговори
тъпанар преди 13 години
54 не съ коси толкова много че ще се гътнеш, ама след 10-на годи ще си блъскаш празната тиква в стената и ще крещиш. Защо бе, защо точно на мен бре.
40
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на Пернишкия, а на тъпия СУ рязна бюджета, браво на Бойко. Ние сме с вас, Бойко, Игнатов и Дянков.
39
0
 
11
 
! Отговори
тъпанар преди 13 години
Като не искаш да храниш звездобройци храни миндилите от парламента бре ***. С тази разлика, един парламентарен търтей за 1 гопдина струва колкото бюджета на обсерваторията за 2 години.Просз, ***, *** *** ***!
38
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естествено, че ще почнем да горим и книги скоро. Всичко писано до този момент е КОМУНИСТИЧЕСКО, гадно и ужасно, вие, които сте в БАН, унеиверситетите и докторята сте най-големите ***. Не на здравеопазването, науката и образованието, само частни университети, в които да могат да учат елитни деца от богати семейства, така ще се изгради новата Висша класа, която *** изклаха. Университети като СУ да бъдат затворени, там учат ***, браво на Бойко, че лично отиде на откриването на П