Божидар Димитров подава оставка в понеделник

Той оцеля след скандала с Турция и шибания народ, ДС му изяде главата
Обновена: 18 дек 2010 15:52 | 18 дек 2010 15:51, Красимир Ангелов
346
Божидар Димитров подава оставка в понеделник
Снимка: БГНЕС

Министърът без портфейл Божидар Димитров ще подаде оставка в понеделник, обяви самият той пред БНР.
Преди броени часове премиерът Бойко Борисов обяви, че в началото на работната седмица очаква Димитров да се оттегли сам.

За близо години и половина Божидар Димитров се замеси в няколко скандала, но в крайна сметка сдава постта си след реакцията на премиера Бойко Борисов срещу участието на хора от бившата Държавна сигурност във властта.

Преди дни министър - председателят обяви:  "Аз съм готов и с Божидар Димитров да се разделя, но веднъж завинаги това да приключи. Аз ако трябва да направя за един човек крачка, ще направя, в името на благото на държавата.

Причина за реакцията му стана запитване дали не е двоен аршин посланици, които са били от службите, да не могат да бъдат назначавани, а в същото време в правителството да има министър агент от ДС - Божидар Димитров.

Dnes.bg  припомня, че в началото на годината Димитров получи "жълт картон" заради гафа с ултиматума към Турция и членството на южната ни съседка в ЕС.

Тогава Димитров заяви, че България може да блокира преговорите за еврочленството на Анкара, ако не получим компенсация от 20 млрд. долара за имотите на тракийските българи.

Още по темата

"Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми по бащина линия в същата тази 1913 г.", попита Димитров в интервю за Dnes.bg в началото на годината.

Друг скандал възникна, когато министърът без портфейл се изказа доста вулгарно по повод съмненията за автентичността на мощите на Йоан Кръстител.

"Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе. Ей т'ва не мога да си обясня при този шибан народ, при тези шибани колеги. Защо го правят?! Ние, българите, сами ще се изядем наистина!", изригна Димитров през лятото.

По-късно, в опит да се оправдае, Божидар Димитров "поясни", че под "шибан" не е имал предвид народа, а група хора, наричащи се археолози.

"Очевидно е, че под "народ" разбирам група хора, в случая, въпросните археолози, а не целият български народ. Думата "шибан" между другото в тълковния речник не е чак толкова обидна дума", опита се да излезе от ситуацията тогава бившият директор на НИМ.

В началото на август той сгафи отново с пиперлив коментар пред bTV.

"Вчера гледах в нашата църква българките - голи, тука само на зърната на циците нещо. А рускинята – не. И най-долната курва да е. Забрадката - и тогава вътре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
1
 
! Отговори
най - противният преди 13 години
Този е най - противният от всички ***!!!!!
331
1
 
1
 
! Отговори
NEWS преди 13 години
Скриха гейовете агенти в дипломацията...В Атина още се разказвали хомо истории за българската ни мисия, посланикът ни в Нигерия хванат на калъп с ***.Нова, още по-страшна вихрушка се заформя след скандала с оповестените агенти на тайните служби в родната дипломация. Според източници на Торнадо комисията, разкриваща досиетата на бившата Държавна сигурност с мълчаливата подкрепа на Външно министерство, е прикрила гейовете дипломати, които са кръстосвали по мисиите ни в чужбина като агенти.Любопитни факти в тази посока лъсват и от книгата на Ицо Петроф за родния гей елит. В нея авторът сочи, че шефът на отдел Човешки ресурси на Външно Иван Василев е любовник на зам.-министъра Красимир Костов. Посланикът ни в Нигерия пък бил заснет на домашно видео да прави секс с ***. Дипломати от кариерата твърдят, че с този избирателен подход продължавала да се поддържа линията от Живково време за поставяне в тежки зависимости на хора от външно министерство. Така дипломацията ни оставала уязвима. В министерството на Николай Младенов зрее напрежение заради гей агентите и много служители са готови да проговорят.
330
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"това ще са КАЛИНЧОВЦИ от дългата скамейка на гроб "Е да, ама Калинчето беше назначена ЛИЧНО от Негово Мутренско Величие ...
329
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако можеш да пишеш и на български, ще бъде чудесно!
328
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, как сте се прегърнали двамката!Бойко, не пускай *** доносник да си ходи.Кой ще ни *** после?
327
0
 
1
 
! Отговори
bg realnost преди 13 години
Bulgarskiq "elit" - *** DS
326
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Незабавна оставка и на Минко Герджиков! Неговият пост е изключително важен!Той разполага с портфейл - за разлика от Божидар Димитров(ДС).
325
0
 
4
 
! Отговори
44601 преди 13 години
Време беше!
324
3
 
1
 
! Отговори
ZAR SIMEON VELIKI преди 13 години
BALGARITE imat ISTORIA ot 10-20 000/hilady/ GODINY,narodite ot KITAI do EVROPA sa POTOMZI na HUNOBALGARITE...TURKmeniSTAN,TADJIKIstan,KIRGIZIstan,KAZAKHstan,DAGEstan,BALKARZI,CHECHENY,UIGURI v KITAI,narodite na RUSSIA,EVROPA se formirat ot POTOMZI na HUNOBALGARITE...TOLKOVA MNOGO HILADOLETIA ISTORIA i KULTURA,KOETO malkoto mozache na NAKOI SI NESTASTNIK turk NE MOZE DA PROUMEE...TOI SEGA zivee v NAKAKVA NESTASTNA DJAGALSKA REPUBLIKA,sastestvuvasta ot edva 90 godini.DORIimetoTURKeBGotHILADYgodini
323
0
 
1
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Айде пак боковизъм!Само поза.Ще го сваляме, защото нещо малко рейтинга ни е спихнат.И требе да се напрайм на твърд.Ама е късно!Много късно.
322
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпросът с оставката на Б.Димитров е поредния фарс. Още като го назначаваха за министър се знаеше всичко това! Нещо повече - за да се спазят едни конкретни обещания на ББ към него дори измислиха нов министерски пост, само и само да го направят министър. А по въпроса с посланиците, аташетата и т.н. можеха да го направят тихо и кротко, вместо зорлем да предизвикват международен скандал,който не е в интерес на държавата.Не може да си предлагал такива хора за дипломати и да ревеш, че има такива!
321
0
 
1
 
! Отговори
кочо преди 13 години
*** работа ,а божо ,скива ли кво става
320
1
 
6
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Абсолютно съгласен!Страната ще се оправи, само ако народа проумее, че ДС пише сценариите на това театро и тя слага и маха мин. председатели, президенти и т.н.Хора, разберете - това са сценарии! Живота ви мина да ви лъжат, а тези крадат ли крадат. А вие лапате мухите и цъкате с език докато медиите ви пускат сладкодумни ченгета като Димитров, Борисов и т.н.Дано стават повече хората този, дето си е написал коментара под мен!
319
2
 
10
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
призовавам всички фанатизирани привърженици на герб да прочетат биографиите на своите идоли. не да отговарят кой какво правил и кога го е правил, а да си гледат свойта къщичка. не сме ги молили да се натискат за власт и правейки това да се изтъпанчват пред народа и да сипят лъжи, че ще измият позора от лицето на българия. че ще изобличат комунистическите и други престъпления, знаейки, че са от същата програмна схема. н.младенов е силно изнервен напоследък и има защо. скоро и той ще издаде поста.
318
0
 
2
 
! Отговори
дългата скамейка преди 13 години
"...печелят 20 посл. места за свои хора: да, но само докато са на власт.Или смятате, че няма да се пребоядисат веднага? Та герберите какви бяха?"Да не е уточнено, че това ще са КАЛИНЧОВЦИ от дългата скамейка на гроб
317
2
 
4
 
! Отговори
Невлияещ преди 13 години
Прав е премиера да защитава агентите на ДС в МВР и да иска унищожението на тези от МВнР и Военното разузнаване.Между двете има голяма разлика;-тези от МВнР и ВР са работили за сигурността на държавата, а не за себеси или срещу трети лица от странат;-тези на МВР и ВКР са работили за лични интереси и далавери. Работилиса и след 10 ноември за мутренски групировки и престъпни фирми и политически партии и личности. Лек пример - Герджиков защо е удобен и несменяем от мутрата Бойко.Голяма е разликата между тях и затова е такова мнението на Бойко.Тези агенти от МВР и сега му служат на далаверите на него и Цецко.
316
5
 
12
 
! Отговори
Русенец преди 13 години
На всички мнения написани на шльокавица поставих пръстче надолу, защото трябва да се напрягам, за да ги прочета, а това ми е неприятно. А иначе, жалко за Божидар Димитров. Той е един от най-свестните и симпатични политици напоследък.
315
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един мазник по-малко. Тоя ако не беше *** на БКП/БСП, никой нямаше да знае за него.
314
0
 
1
 
! Отговори
Малко уточнение преди 13 години
...печелят 20 посл. места за свои хора: да, но само докато са на власт. Или смятате, че няма да се пребоядисат веднага? Та герберите какви бяха?
313
5
 
4
 
! Отговори
ВОЙН преди 13 години
до TR TURK-до резаният читак!всички турци са ибрици! и шалварите им служат за кинеф :)) а фесовете им за акъл и пискюла да гонят мухите от лайнета им глава :)))))