Снежанка Фидосова и пчеличката Мая

Изборният кодекс приет сред веселба и подаръци в НС
Обновена: 22 дек 2010 18:40 | 22 дек 2010 16:28,
129
Снежанка Фидосова и пчеличката Мая
Снимка: БГНЕС

Народните представители приеха Изборния кодекс след дълъг парламентарен маратон. Законът беше гласуван след близо двуседмични  дебати в пленарната зала и удължени до полунощ заседания.

След гласуването на новия кодекс председателят на правната комисия Искра Фидосова получи букет цветя от името на ПГ на ГЕРБ, връчен й от другия зам.-председател на групата – Красимир Велчев, с благодарност за положените от нея сили.

Червената Мая Манолова, която беше от най-яростните противници на някои текстове от закона, получи също от ГЕРБ чадър на жълти и черни райета и куфарче под формата на пчеличката Мая.

За усилията си миналата седмица тя получи букет цветя от лидера на БСП Сергей Станишев.

„Ако госпожа Цачева е в ролята на Дядо Коледа, а госпожа Фидосова – в ролята на Снежанка, аз приемам да изиграя ролята на пчеличката Мая, която символизира този куфар", коментира Манолова получената си награда.

Днес основните спорове в пленарната зала бяха заради намаляване с 20 на сто на броя на общинските съветници. Изменението няма да засегне само малките общини (до 30 хил. души).

Сериозна дискусия породи и текстът, според който вече кметовете в малки общини – до 350 души, няма да се избират. Досега тази граница беше до 150 човека.

От "Коалиция за България" посочиха, че ограничението ще засегне 35 процента от избирателите, които няма да могат сами да определят своя кмет. Така в около 3100 населени места ще бъдат назначавани кметски наместници.

Още по темата

Това е и въпрос, според Михаил Миков, на избор между повече местно самоуправление и местно администриране.

Мая Манолова отбеляза, че по този начин ГЕРБ си осигурява служебна победа в места, където според анализите на управляващите те по принцип не печелят много гласове.

„Назначените кметски наместници ще са чиновници, които ще изпълняват волята на общинския кмет и най-често ще са назначавани след политически пазарлъци“, посочи тя.

Според нея няма нито един аргумент за това предложение на управляващите.

„Съпротивата е много голяма не знам как не си давате сметка, обърна се тя към депутатите от ГЕРБ.

Народното събрание прие кметовете на райони в Столичната община и в градовете с районно деление да се избират с тайно гласуване от общинския съвет.

„Това е положителна стъпка за демокрацията в България“, каза след  окончателното приемане на кодекса Искра Фидосова, която оглавяваше временната комисия по подготовката на проекта.

Левицата и ДПС пък имат намерение да сезират и Конституционния съд, след като текстовете влязат в сила. Президентът Георги Първанов също намекна, че ще наложи вето на Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Мая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
сс преди 13 години
Стига с цинизмите във форума бе,***.
111
3
 
1
 
! Отговори
до 126 от Нели преди 13 години
е що не си я лъсна на Фидосова
110
0
 
7
 
! Отговори
ррр преди 13 години
Вчера много добра *** си лъснах на Майчето Манолова.
109
0
 
1
 
! Отговори
Бивш фен преди 13 години
За съжаление клетника Бойко има твърде малко хора, на които да се опре и за това се е спрял на това чудовище! Фидосова не е глупава, но няма ли огледало (или поне съветници)? Става за АНАЛизатор, за коментатор или сътрудник, с тази фигура е плашеща! Превърнаха я в публична личноат и я показват все по-често по телевизията. И какъв пример ще даде на днешните фенове на МакДоналдс и др. джънк?
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e tova e bulgarina ,razbiram da q obijda6 otnosno neinata nekudurnost otnosno ne6to koqto tq sama si e vinovna , no tova e zabolqvane moi 4ovek i nz dali sa ta y4ili ama ne e kyltyrno nai malkoto
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Снежанка Фидосова и пчеличката Мая"Хахахаха Снежанка Фидосова. По-скоро снегорин в тролско тяло. Ххахаха
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парламентарен цирк с участието на ГЕРБ и БСП.А пенсионерите гладуват и 70% от народа е под прага на бедността.
105
1
 
9
 
! Отговори
нннннннн преди 13 години
Гербаджийски онанисти,гледайте Мая и лъскайте.
104
0
 
7
 
! Отговори
Д-р Ох ще ви боли преди 13 години
Това е положителна стъпка за демокрацията в България За едно си права Фидоске това е положителна стъпка към свалянето на ГЕРБ от власт защото с всичките си закони които приеха гледаха само себе си да облагодетелстват. То конституционният съд не е работил на такива обороти никога. Сезират го вече всяка седмица и то с право. Така че да това е положителна стъпка за демокрацията без ГЕЙБ.
103
0
 
8
 
! Отговори
SJ преди 13 години
Фидосова Снежанка? Че колко елена ще са нужни на Д.Коледа да вдигнат шейната с нея?Хихихихи
102
1
 
9
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 13 години
Леле тая Фидосова много е дебела бре хора ,,, как ли се побира в столовете на парламента ,сигурно заема две или три депутатски места:))))))))))може би това и помага да гласува с повече гласа :))))))))3 в 1:))))))))))))))
101
1
 
15
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Според Конституцията,народните представители представляват народа.Та тази Фидосовата,коя свинеферма представлява?
100
1
 
10
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Едната бих я обстрелвал с всички възможни оръжия,а другата бих я любил по всички възможни начини!
99
1
 
8
 
! Отговори
брр преди 13 години
Леле тая как можаха да я сложат на тая позиция,че и да ни карат да я гледаме на екрана!!! Представете си - това чудо само за плюскане мисли!!!!
98
3
 
11
 
! Отговори
ррр преди 13 години
Малееее, тая Мая Манолова ми го дърви много здраво. Ако ми падне ще я скъсам от чукане.
97
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Една приятелка е фотографка в Парламентът - тя ми е разказвала, че заради това същество отляво, всички нейни колеги са били принудени да си купят широкоъгълни обективи, та да могат да я съберат някак в кадърът.Ужасно е това, че ако ни писне от некадърниците на власт и обсадим парламентът, дупетатите ще се барикадират вътре и няма да се предадат най-малко три месеца, ако заколят тая свинкя, поне толкова време ще им трябва да я изядат.
96
1
 
15
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Не може Фидосова и Манолова да бъдат поставени в една категория . Горилата е едно,но човекът е друго!
95
3
 
13
 
! Отговори
СССРейчо преди 13 години
Тази дебела *** и шестогъза задница е толкова гадна и подкупна, че дъските на НС само трещят от скръб....... ГЕРБава мафиотка нотариуска....
94
4
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
105-ти, за всеки влак си има пътници.Не мисли, че е останала на сухо и Снежанката, и Пчеличката....
93
1
 
1
 
! Отговори
венко павлов - лидер преди 13 години
БРАВО НА ПРОФЕСОР МИЛАНОВ НО ВСИЧКО КОЕТО НИ БЕ ПОДНЕСЕНО И ЧУХМЕ НЕ ОТКЪДЕ Е А ОТ ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НЕМОЖЕ ДА СЕ ОТМИНЕ ТАКА ЛЕСНО И ДА ОТШУМИ КАКТО И ПРОФЕСОРА НАГНЕТЯВА ,ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ НАШИТЕ ЛЕКАРИ РАБОТЯТ ПО 20, 30 40 ЧАСА И СИГУРНО ИМ Е ПРОСТЕНО ДА СИ ГОВОРЯТ ТАКА ПО ТЕЛЕФОНИТЕ .... ТЕ САВО СИ ГОВОРЯТ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ .... СРАМНО Е ЗА ВСИЧКИ КОИТО УЧАСТВАТ В ТОЗИ СЦЕНАРИЙ ОТ НЕПОДГОТВЕНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА МИНИСТЪРА ЦМЕТАНОВ ДО ЛЕКАРИТЕ И ТЯХНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ / ЕКСПЕРТИЗИ И ПРОФЕСОРИ