АБВ пак се обади, бистри евробъдещето ни

Калфин: Трябва да заявим участие към всички механизми в Еврозоната
Обновена: 27 фев 2011 16:35 | 27 фев 2011 16:15,
60
АБВ пак се обади, бистри евробъдещето ни
Ивайло Калфин. Снимка: БТА

България трябва да заяви участие към всички механизми, които се случват в Еврозоната и да поиска пълни гаранции при вземането на решения. 

Това заяви на пресконференция на гражданско движение АБВ евродепутатът Ивайло Калфин.

По думите му, в момента в европейските страни тече процес, който е обратен на процеса на интеграция, създавана от 50 години от ЕС. 

Част от решенията, които досега се вземаха на общностно равнище, в институциите (Европейски съвет, Европейски парламент) се изтеглят от тези институции и се пренасят на междуправителствена основа, в различни формати в правителствата,посочи Калфин. 

Той допълни, че това се случва с т.нар. мини промяна в Лисабонския договор, която предлага механизма за финансова стабилност на Европа. 

В момента финансовата стабилност частично се гарантира от европейския бюджет, но тенденцията е тя изцяло да излезе от компетенциите на европейските институции и да отиде на междуправителствено равнище, каза Калфин.

По думите му, консултации със страните-членки на еврозоната се правят на основата на германско предложение за т.нар. пакт за конкурентноспособност, представено в Евросъвета.

На практика това предложение пренася голяма част от координацията на икономическите политики в рамките на Еврозоната, което ще се решава от 17 от всички 27 страни-членки на ЕС, посочи той. 

Калфин съобщи, че има и идеи в Европейския парламент за създаване на парламентарна асамблея на страните от Еврозоната. 

Ако се задълбочи тази тенденция, все повече решения ще се пренасят в Еврозоната и на практика всички страни, които не са в нея, ще бъдат изключени от вземането на най-важните решения и България е сред тези страни, заяви той.

Според Калфин това е "изключително притеснително за България" и затова трябва да има една основна цел - да се гарантира, че страната ни ще участва в процесите на вземане на решения.  

Той посочи, че стабилността на еврото е не по-малко важна и за страните, които не са в Еврозната. Ако утре еврото се провали, това ще бъде много тежък удар за българската икономика, която е изцяло свързана с еврото и Еврозоната, каза евродепутатът. 

Той допълни, че ако България няма гарантирано участие в механизми важни за целия ЕС, то ратификацията на тази промяна в Лисабонския договор не би била обоснована.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: АБВИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
къшшшшшшшшшш преди 13 години
Калъфа е смирения *** и *** на агента гоце...Аре у лево..Не ме интересува абвъто ви и всичко свързанО с престъпната ви столетница..
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калфа и акъл взел да ръси.
54
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Така и не разбрахме - ОТКЪДЕ ЧЕСТНИЯТ КОМУНИСТ ПЪРВАНОВ ИМА ПАРИ ЗА ПАРТИЯ...???Виждам, че всички се обединихме около това...: Със стари фльорци, нов бардак не ставаи "Името на Президентската партия е "етикета" и, и като такъв, той трябва да отговаря на формата и съдържанието...Формата, която ни бе представена, чрез имената на активистите, показва, че са включени доскорошни активисти-динозаври с незаконни багатства, от целия политически спектър... или по-точно от сивия олигархичен спектър, на всички партии от 20 години насам- Първото което ми идва на ум е, че партията трябваше да се казва...:"БЪЛГАРСКИ ТЮРЛЮГЮВЕЧ"- Обаче абревиатурата е друга..., затова имайки в предвид съдържанието (качествата) на активистите, целите им (продължаващи грабежи и пълна дясна безалтернативност) и формата на Президентското умотворение (мафиотска структура с партийна регистрация) отких..., че точния прочит на абревиатурата е...:"АЛЧНИ БЕЗСКРУПОЛНИ ВАМПИРИ"- Криха се по дупките, от зъбите им тече човешка кръв и се боят от "осветяване"...Някой да е чул до сега за някаква идеология на тази партия... или на политическото недоразумение Ефенди Първаноглу
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tozi Kalfin, osven za kalfa na Gozi Parvanov za drugo ne stava !!!
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ABV v GZ -ako znaete kak vi mrazi naroda !!!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УУУУУУУУУУУ
50
0
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Айде на избори ***, по-живо че червената бабешка армия намалява
49
2
 
10
 
! Отговори
геро преди 13 години
Тези мухъли пак се разприказваха...
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
STOM RIVAT NACHI BOIKO RABOTI DOBRE
47
1
 
9
 
! Отговори
африкански преди 13 години
сега е моментът за президент да се кандитатира непартийно обвързан.БСПняма да се съвземе докато не замени всичките ръководни в нея стари муцуни.това се отнася иза другите партии.
46
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Калфин, калфин, по-много от калфа трета ръка никога няма да станеш.
45
3
 
10
 
! Отговори
СРАМ преди 13 години
и АБВ ще е като ЛИДЕР...Нали гоце?
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гоце и абв - на ръбъ!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и все пак
42
3
 
14
 
! Отговори
ЯНЕ преди 13 години
АБВ-АЛЧНИ БЪЛГАРСКИ ВАМПИРИ
41
3
 
12
 
! Отговори
МУТРИ ЧЕРВЕНИ! преди 13 години
Е щом и тъмно червения *** Кало е там, ясна е работата. По-дървен комунист от тоя няма да срещнете. Дори на евреите от Шалом им писна от него и го изритаха като куче.Емил Кало е бил съветник на министъра на вътрешните работи Румен Петков - по известен като Румен ЗАПАЛКАТА. Кало е създател и на "Новинар". ох, каква компанийка се е събрала....Всякакви мекерета в това число Йордан Йовчев и Борислав Китов /един мимикрирал червен земеделец/, се нареждат да си запазат място за бъдещата шведска маса на Гоце.А ловната дружинка на агента - ловец ще участва ли ?Никога не е късно да станеш /окончателно/ за резил...
40
3
 
8
 
! Отговори
*))))))) преди 13 години
Ахахахаха, вие ли сте бъдещето, безпринципни борци за кокала!?Много му се иска на ГОЦЕ да се вгледаме в АБВ-то му, в качеството ни на електорат......, но уви .... НЕ СТАВА!Около плашило, га духа вятър, винаги се събират ***...*)))))))
39
3
 
27
 
! Отговори
cu преди 13 години
Вие ли, комунистическа *** такава, ще бистрите евробъдещето ни.
38
4
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
ех тая еврофизиономия от снимката....
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С две думи кои ни бакари за слива червива!Ние обикновенните българи това си го знаем,че е така.Но въпроса тук е: Че това положение се получи след "успешни"управления на България като предишното на БСП,ДПС и НДСВ.