Показват госпожица Калина в по-особена светлина

Найденов сезира прокуратурата, РЗС пък цели министъра
Обновена: 1 мар 2011 21:05 | 1 мар 2011 21:05,
169
Показват госпожица Калина в по-особена светлина
Найденов със сигнали срещу Калина. Снимка: Булфото

Мирослав Найденов е подписал сигнал до прокуратурата за неправомерни действия на Калина Илиева като директор на Държавен фонд „Земеделие”.

„Тя е подала множество сигнали, сега ние сме подали срещу нея”, коментира земеделският министър.

Той уточни, че става дума за неправомерни действия на Илиева по отношение на проекти по САПАРД и Програмата за развитие на селските райони.

Досега от министерството са подали няколко сигнала срещу скандалната бивша шефка на Държавен фонд „Земеделие”.

„Ще покажем госпожицата в по-особена светлина”, закани се министър Найденов. 

Няколко часа по-късно стана ясно, че РЗС подготвя сигнал за злоупотреба с власт и търговия с влияние за организирана престъпна група в Министерството на земеделието и храните под прякото ръководство на Мирослав Найденов. Това съобщиха от партията на Яне Янев.

РЗС призова всички ощетени граждани и хора, на които е търсен подкуп от тази група, да представят факти и данни в централата на партията най-късно до 15 март.

„РЗС смята, че когато излезе истината Калина Илиева може да се окаже положителен за корупционната среда ентомологичен субект, а Министъра на земеделието опасен трипс (вид вредител по житни растения-бел.ред.), който смуче корупционен сок от фаза вретенене до цъфтеж на всяка обществена поръчка в системата на МЗХ. При евро проектите се нахвърля главно върху последния обвивен лист, чрез който си гарантира поне 20% комисионна”, се казва в съобщението на партията.

Според информацията на РЗС "кметове от монтанска, хасковска и пловдивска област знаят подробности", други разследващи органи разполагат със сведения за развиващи се корупционни практики, но истината се прикривала.

"РЗС не приема поредния опит на земеделския министър да се оправдава нападайки Калина Илиева. Дали е имала диплома или не, е далеч по-маловажно, отколкото корупционните действия и практики на споменатата по-горе престъпна група", твърдят още хората на Яне Янев.

Скандалната Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие", след като се разбра, че до последно кри бременността си и представяше фалшиви болнични листове. След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Още по темата

От института официално потвърдиха, че дипломата й е фалшива. От ВУЗ-а изпратиха писма до министерствата на земеделието и на образованието, с които информираха, че не са издавали документ на Илиева нито за магистърска степен, нито за бакалавърска.Прокуратурата започна разследване по случая.

Междувременно стана ясно, че Калина Илиева е заливала европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ със сигнали, в резултат на които са спрени стотици проекти за близо 200 млн. евро. За много от проектите фермерите вече водят дела срещу фонд "Земеделие".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
2
 
! Отговори
Жорж преди 13 години
за такъв образователен проблем някои хора подават оставки, справка Германия
162
4
 
5
 
! Отговори
курев преди 13 години
какво очаквате от дъщеря на пожарникар.
161
1
 
5
 
! Отговори
xx преди 13 години
не мога да повярвам че още има наивници БСП са ВИС СДС са СИК а ГЕРБ са *** и чужденците го знаят а сте тръгнали с тоя и оня тия дето са платени писарушки ги разбирам но групата наивници или са *** или съвсем не мога ги разбера или като арабите или си стоите на е....ните *** и си трайте тоя народ това най го умее
160
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-ха, Янето демонстрира познания от агрономското си образование...
159
1
 
0
 
! Отговори
Мария преди 13 години
до анонимния 155аз съм съгласна, но това трябва да го кажеш на президента ти....:)
158
1
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
до софиянецМиро е известен с много неща, ако някой има познати във Врачанско (от бранша) знае...
157
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
В каквато и светлина да ми покажат тоз *** - не става!
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
. 168 часа излиза със заглавие: Тайните имоти на властта" Разследването е свързано с имотите на близките на топ-политици в държавата.Президентът Първанов си купил апартамент през 2009 г. с 213 кв.м в престижния столичен квартал "Манастирски ливади" от близка до БСП функционера Васил Калинов фирма, която през 2006 г. е дарила за президентската му кампания 25 хил.лева., изняся още в. 168 часа. Синът на президента, Владимир Първанов, се е сдобил с апартамент и гараж на средна цена 519 лв. на квадратен метър. Брокери смятат за нормална цена обаче между 850 и 1000 евро за квадрат. Заплатата, която Владимир получава, едва покрива вноските по кредита, който той е теглил. Проверка в Сметната палата показва, че по времето, когато е купен апартаментът му, баща му, президентът Първанов, няма как да му памага, тъй като няма никакви спестявания. Първата дама Зорка Първанова пък разполага със скъп парцел в Банкя, който е купен на три пъти по-ниска цена от пазарната. През 2007 г. тя е платила на роднините си Галиная и Васил Савови 45 хил.лв за терен от три декара в Банкя. Един от продавачите без притеснение заявил, че всъщност имотът е купен на средна цена 15 евро за квадратен метър, но адвокатите на купувача намалили съзнателно цената.Солидни имоти притежават и двамата синове на екссоциалната министърка Емилия Масларова. Рекордьор по свръхизгодна сделка е доведеният й син През 2007 г. Иво Масларов става собственик на апартамент от 94 кв.м и парцел от 625 кв.м , а две седмици по-късно с още един парцел за 55 хиляди лева. Година по-късно той купува за 30 хиляди парцел от 1 дка в софийското село Лозен. За 30 хиляди пък по-късно за апартамент от 104 кв. в топцентъра на София е платил 104 076 лв. Изгодни сделки е направил и родният й син от предишен брак - Константин Радонов, който се сдобил срещу 31 012 лв. с апартамент в центъра на София. Впоследствие той става и горд собственик на десетки декари земеделска земя.Имоти на шокиращо ниски цени продавал пък братът на експремиера - арх. Георгий Станишев. Неговата фирма "Дедалос" се проявява почти като благотворителна организация, като продава на безумно ниски цени - по 270 евро на квадрат за апартаменти на столичния бул."Мадрид". Вероятно става дума за "тъмни сделки", категоричен е служител на фирмата, който обяснява, че в нотариалните актове се вписват суми, близки до данъчната оценка.Един милион управлява дъщерята на Иван Костов, която е управител на "Интрейдингс" АД. Когато тя е избрана за управляващ, във фирмата влизат нови акционери и капиталът се вдига от 50 хиляди лева на 1 013 700. Основни акционери са бившият шеф на кабинета на Костов Николай Вълчев и брат му Христо, разследва 168 часа.
155
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МИНИСТЪРА КОЙТО МНОГО ГОВОРИ ,А ПЪК НИЩО НЕ ПРАВИ -Само заради него се вдигат цените на всичко
154
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
до #156Венелине - недей тъй!!! Миро 20г.-ното Говеждо - никогаш!!!
153
2
 
6
 
! Отговори
ай-вай преди 13 години
Не се притеснявай Калинке, и нашето време ще дойде,ще видят те...
152
9
 
10
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
КАЛИНЧЕТУ Е ЛИЧЕН МОЙ КАДАР...ТЯ ЗАЕДНО С "КАДЪРНАТА" РУМИ ЖЕЛЕВА СА МИ КАТУ ПЕРЛИ В КОРОНАТА...А МЕЖДУ ТЯХ БЛЕСТИ НАЙ-ХУБАВИЯ МИ ДИАМАНТ - ЦУЦКУ КИЛИПИРА!!!
151
13
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Калина и семейството и са подложени на страхотен натиск и заплахи, заради далаверите на Миро - стар депесарски кадър и доказан мошеник! Но ще дойде време и истината ще излезе...Според мен, не е престъпление в България една жена да е бременна, а и за изфабрикуването на фалшивата диплома ще се разбере - как се появи, след като я уволниха!!
150
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марийке питаш "защо тогава, Цветанов трябва да носи отговорност за тъста и тъща си ?". Отговора се крие в новия законопроект на Герб за "гражданска конфискация", където отново подчертавам Герб предлага за всеки, който не може да докаже разлика от 60 000 лева между приход и разход да се конфискуват така придобитите имоти. Да не се получи голяма ирония първият които попада в спецсъда предложен от Герб и спрямо които е приложена "гражданска конфискация" да е Цветанов.
149
5
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
ще я покажат в униформа на мед. сестра и ще я проснат на земята :-)
148
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За мен от РЗС са прави !
147
6
 
18
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
151, не знам накой му е къса паметта, но не беше ли Калинка личен избор на Бойко Борисов?Май той на времето каза така?От къде ли я познава?Жокер-какво работи баща и???
146
6
 
7
 
! Отговори
До 149 преди 13 години
Само забравяш, че БСП я вкара в агенцията, ама явно паметта ти е къса... :)
145
4
 
8
 
! Отговори
Мария преди 13 години
"Владимир Първанов е самостоятелен човек и няма как баща му да коментира неговите действия" - заявили от пресцентъра на държавния глава."--------------------------------------------------------------------Едно въпросче : Защо тогава, Цветанов трябва да носи отговорност за тъста и тъща си ? В тази държава, докато всички не минат под един знаменател, нещата няма да се оправят. ВСИЧКИ трябва да отговарят за действията или бездействията си, стига съдебната ни система да не е корумпирана.....!!!
144
11
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
калина е нарицателно за герб всички са като нея-цецо депутата танчев лъчо *** бб и др........абе всички