Плевнелиев не ще да е президент

Искам да си доведа ангажиментите докрай, рече министърът
28 мар 2011 15:15,
236
Плевнелиев не ще да е президент
Магистралите ще помогнат на българите да ядат повече, каза Плевнелиев. Снимка: БТА

Регионалният министър Росен Плевнелиев няма намерение да се кандидатира за президент. 

"Аз съм човек, който иска, като е поел ангажимент, да си го доведе докрай. Магистралите в момента много страдат не от това, че ние не изпълняваме ангажиментите и плановете си, те страдат от политическа недопустима намеса и пречене. Затова очевидно един министър, който има висок рейтинг, трябва да даде всичко от себе си, за да ги избута",  коментира Плевнелиев.

По отношение на тръжната процедура за автомагистрала "Марица" той посочи, че държавната намеса в нея се състои в организирането на рамковите условия и политики под формата на честно състезание и открита процедура, а не в ценообразуването.

"Икономиката на България има нужда от правила, а не от брутална намеса", допълни Плевнелиев.

"Проблемът на магистрала „Тракия” е, че политици се правят на инженери", ктегоричен бе той. По думите му от инженерна и експертна гледна точка магистралата няма проблем.

"Моята голяма молба е политиците в България, и особено тези, които са опозиция в момента, да оставят хората, които разбират от магистрали, да си свършат работата. Толкова ли не успяха да измислят нещо друго, че се занимават с „Тракия”. Това означава, че дори това не ни е национален приоритет, дори и „Тракия” някой ще се опита да я бутне, дори върху „Тракия” някой ще се опита да излее пепелта, помията”, заяви Плевнелиев.

Още по темата

По повод твърдението на БСП, че „българинът магистрали и асфалт не яде”, Плевнелиев коментира: "Някои български политици като че ли не са разбрали, че от Бай-Тошово време нещата са коренно различни, а именно – политиците не правят цените, не се занимават с това – да диктуват на определени индустрии какво да правят.

Единственото, което политиците трябва да правят, особено в една европейска държава, е да приоритизират и да носят ангажимент за политическите обещания, които са дали.

Аз съм обещал три магистрали, аз трябва да осигуря тяхното финансиране и да дам картбланш на съответните експерти да ги построят – това съм направил.

Истината не е в държавното манипулиране и контролиране на цените, а в свободното състезание, в свободния пазар, в конкуренцията и в производителността на българите. Магистралите ще помогнат на българите да ядат повече", подчерта министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
2
 
! Отговори
orlin преди 12 години
i e mnogo prav 4oveka - toi e hubav maj, 4esten , uspql v sobstveniq si jivot i bisnes, sposoben da pravi, znae, moje, iska i pravi za balgarite i balgarkite v republika balgaria. toi i o6te kolko drugi ne6ta moje, deto 6te vi se haresat i na vas...a bg prezident izbirame ne da pravi, ami samo da ni pokazva pred drugite. golema razlika. vzemete Lili Ivanova za prezident.
223
1
 
2
 
! Отговори
... преди 12 години
Аз одобрявам работата на Плевнелиев. Много сдържан и умен човек. Ако някой го интересува, нека се запознае с неговата биография и ще се убеди, че едва ли разполагаме с много такива експерти. Дори и не искам да чета надолу всички критики, защото са безпочвени.
222
2
 
2
 
! Отговори
Селски бек преди 13 години
Че кой ще гласва за Плевнелиев?Трябва да е пълен ***.
221
0
 
7
 
! Отговори
Разумът! преди 13 години
"Плевнелиев не ще да е президент!"Ама разбира се! Плевнелиев е умен човек! Той е наясно че всеки кандидат, подкрепен от ГЕРБ, няма шансове да спечели повече от 2%!
220
3
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Росенчо (както всеки от клоуните в трупата на Бойчето) си има номер! За негов късмет триковете му ще лъснат не след няколко месеца (както при Цецко), а след няколко годени, когато никой няма да си спомня кой е бил този ***...А, че в момента последното нещо което ни трябва са магистрали е повече от очевидно - трафика откакто гербистите са на власт намаля няколко пъти! Затварят се заводи и скоро няма да има кой да минава по тези магистрали, освен кортежите на НСО и турците!!
219
5
 
6
 
! Отговори
Кало преди 13 години
Браво на Плевнелиев!Иначе, не съм се съмнявал, че форумните *** няма да се изходят и тука!Да живей БКП, другари!
218
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че кой нормален човек би излязал с името ГЕРБ на избори вече,да не е луд да се излага :))))))))))))))))))))
217
4
 
6
 
! Отговори
crus преди 13 години
а дали не се е усетил накъде духа вятъра ?и гони имидж ...
216
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Индивидът, дето не му мигна окото да събори къщичките на скромните Български рибари, но "не забелязва" стотиците гнусни и незаконни *** гата - развъдник на зарази и престъпност - ПРЕЗИДЕНТ ?!? НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ НА ЦИГАНИСТАН ?!? Аз пък искам на власт човек, който щу му метне примката - на него и на господарят му и на всичките му колеги престъпници на власт.И това било "най-добрият министър" в правителството - леле-мале - само това показва що за правителство имаме.
215
6
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Плевнелиев е енергичен, млад и има позитивно излъчване, тъй че той би представлявал България много по-достойно от всичките ни досегашни президенти !
214
4
 
5
 
! Отговори
xx преди 13 години
тоя па де са мята скоро и министър няма да е а президент хахаха да одат да садат картофи тва най за тях
213
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 13 години
МРРБ има нужда от министър архитект. Г-н Плевнелиев Вие сте работили в чужбина.Какво се строи първо -инфраструктурата (ел, ВиК, пътища) или сградите на нови терени. В Бг първо се построиха много незакони хотели без инфраструктура. А сега безплатно с държавни пари им строите пътища.Министъра трябва да направи нов Закон , както се строи на запад. Първо се правят нормите, строи се урбанизацията , накрая се строят сградите.Строежа на пътища може да се възложи на някой зам.министър-пътен инж.
212
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тва БГ журналистите са мн просто племе. Човекът поне 10 пъти обясни на всяка медия поотделно, че не иска и няма да се кандидатира за президент. Обаче всеки 3 дена излиза поредната "гореща" статия, в която се пише едно и също. И така до изборите ...
211
0
 
5
 
! Отговори
до 223 преди 13 години
абе пиши на български бе!!!
210
3
 
4
 
! Отговори
men преди 13 години
parite za magistralite idvat ot nas. EU shte gi varne samo ako odobrqt magistralite. tova edva li shte stane. v cqlata darjava nqma 10 choweka koito da znaqt kak se stroi moderna magistrala tazi plunka ne iskala da stava prezident. na besiloto...
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
221 - Хихихихи! Глухият чул, че немият казал, че слепият видал:)
208
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
219 -И без документ се вижда сляп ли си
207
9
 
20
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Човека още като стана министър каза ,че е дошъл в ролята на специалист а не на политик.Ако се кандидатира за президент значи се отрича от думите си.Без съмнение най-добрият министър в кабинета на Борисов.И престанете с това ,че парите отиват само за магистрали защото от цялата цена 80-85 % идват от ЕВРОФИНАНСИРАНЕ пари които освен за пътища за друго не могат да се ползват.
206
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
218 - Я покажи учредителния документ!:))))
205
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 215 кой ги създаде сик ,вис БКП-БСП