Плевнелиев погледна след 2014 г. и видя: 7 аутобана

"Ние работим здраво. Строим и асфалтираме"
Обновена: 29 мар 2011 14:43 | 29 мар 2011 10:16,
379
Плевнелиев погледна след 2014 г. и видя: 7 аутобана
Погледът на Плевнелиев се рее някъде след 2014 г. Снимка: Булфото

"Със строителството на седемте аутобана у нас трябва да бъдат построени 1264 км магистрали за периода след 2014 г.

Около 700 км трябва да бъдат магистралите у нас към края на 2013 г. 421 км вече са налични, остават да се построят още 560 км".

Още по темата

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев на Шестата годишна конференция "Стратегическа инфраструктура, България 2011. Приоритети 2020".

Той уточни, че тази година започва мащабна програма за проектиране за строителството на скоростни пътища у нас.

"Искаме да инвестираме 5 млрд. евро за периода до 2020 г., като около 3 млрд. евро са за магистрали, а 2 – за скоростни пътища", поясни визията си министърът.

"Ние вече няма да се чудим, както в миналото за финансирането на магистрала „Струма” например. Сега за всеки един от стратегическите обекти има ясни източници на финансиране", изтъкна Плевнелиев.

Строителният министър обяви, че Световната банка влиза в Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Целта е да се въведе пълна автоматизация на системите, умения и екипност в процеса на работа.

"Освен че работим здраво, ние вече и проектираме – тече проектирането на автомагистрала „Тракия” – за рехабилитация на съществуващи участъци", каза още министърът.

"В момента строим 180 км магистрали и това е повече от количеството построени магистрали за 20-те години на прехода. До 1989 година са построени и вкарани в експлоатация 250 км магистрали, а от 1990 г. до 2009 г. са вкарани 170 км", пресметна Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
1
 
14
 
! Отговори
ФАНЕТИ МАЗАКУРА преди 13 години
НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ ЩЕ БЪДЕ 80% *** И ПЕНСИОНЕРИ, 10% ДЕЦА -А ОСТАНАЛИТЕ 5-10 ПРОЦЕНТА РАБОТОСПОСОБНИ ХОРА (НЕ БРОИМ ИНВАЛИДИТЕ И Т.Н.) ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗХРАНВАТ ВСИЧКИ! НИЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ НИЩО, НИТО СМЕ В ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СФЕРА, НИТО ПРОИЗВЕЖДАМЕ. ЧУШКИТЕ СА НИ ОТ ЕГИПЕТ, МЕБЕЛИТЕ ОТ КИТАЙ.. КАКВА ИКОНОМИКА ИМАМЕ КАТО ВСИЧКИ ЗАВОДИ, ЕОН, ЧЕЗ, БАНКИ, МТЕЛ, БТК И Т.Н. НЕ СА БЪЛГАРСКИ ! КОЙ ЩЕ ВРЪЩА ЗАЕМИТЕ И КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ТАКСИ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ ? ***..
282
5
 
5
 
! Отговори
Безспорно е... преди 13 години
Безспорно е.... че комунистите и уви СДС се изложиха и нищо не направиха. Безспорно е.. че ББ е един обикновен ***, с бандитско минало и настоящо поведение. Безспорно е....че ГЕРБ са първите,които започнаха да строят пътищата.Но уви безспорно е...че се търсят пари... като се ограничават всички други нужди.Та е възможно по тези магистрали да пътуват само катафалки с трупове на измрели от глад българи.
281
5
 
7
 
! Отговори
ногт преди 13 години
Хубаво, бе мрънкалници...какво предлагате, да предположим, че няма да строим магистрали, какво предлагате да се направи с тези пари (те въпросните пари в по-голямата си част са от европейски фондове, ама карай) ? Очеивидно тук има много специалисти, на които нещата са изключително ясни.
280
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПО МАГИСТРАЛИТЕ НА ГЕРБ НЯМА ДА СЕ ДВИЖАТ БЪЛГАРИ.ЗАЩОТО ПЕНСИОНЕРИТЕ И БЕДНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ОТДАВНА В ОТВЪДНОТО,ЦЕЛ НОМЕР 1 НА ГЕРБ ПОБЪРЗОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И БЕДНИТЕ 4РЕЗ ВИСОКИ ЦЕНИ ,ДАНЪЦИ И СМЕТКИ.МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ БЪДАТ ОТДАВНА НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ.ЕДИНАСТВЕНО ПО ТЕЗИ МАГИСТРАЛИ ЩЕ СЕ ВОЗЯТ ***,ТУРЦИТЕ И БЕЗБРОИ МНОГОТО ДЕПУТАТИ ТОЕСТ ВЕ4Е БИЗНЕСМЕНИ ОТ ГЕРБ ,БСП,ДПС,НДСВ.
279
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде сега парите за крадене били в Бургас.Кажи си направо на коя партия си фен.Ако е на БСП жалко защото доскоро кмета на Бургас беше от тях и какво направи.А иначе за Несебър те хотелиерите за завзели Общинския съвет и освен за дебелите си г.зове не им пука от нищо.Достатъчно е да се види как си оставят колите на сесия по улиците няма забрани няма знаци полиция също.Направиха едно псевдобутане на бараки и дотук.
278
2
 
9
 
! Отговори
OoOoO преди 13 години
до 299.Разликата с тия и предишните е една,но много съществена.Сега си е полицейска държава,натиск голям върху всичко.Виж че отразиха протеста от 27 само за около 2 минути във вечерните новини и всичко дотам се приключи.Забранено е на определени медии да канят хора от опозицията без изрично позволение на Боко.А даже онзи ден със съвсем малки букви бяха пуснали в една лентичка,че ЕС спира финансирането на магистралите.Но те цяла седмица дават ИЕКШЪНЪ в Сливен,понеже той е най-важен на фона на ост
277
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и ще се строи нав стадион!!! но бойко е прав че можеби да бъден домакини на европейско що не и световно.:))) защото само така може да се класираме..като бъдем домакини.:)) фитбил няма в България а само интереси и пачки,затова човека мисли за нашия футбол:)))
276
5
 
11
 
! Отговори
DAda преди 13 години
"Ще." "Ще има." "Ще направя." "Някога." "В бъдеще." "В необозримото бъдеще."Тия хора са като на предизборна кампания. Само обещания в бъдеще време. Я станат, я не. Кой оживял ЩЕ ги види.Сега какво се прави? Нищо... само се говори.Клоуни начело на държавата.
275
5
 
11
 
! Отговори
trunk преди 13 години
Някой да е ял магистрала наскоро ????
274
0
 
0
 
! Отговори
до 287 преди 13 години
до 297 беше
273
3
 
9
 
! Отговори
jis-3 преди 13 години
ФЕНОМЕНАЛНИЯ-*** от правителството на ТИКВАТА
272
5
 
8
 
! Отговори
до 287 преди 13 години
***, идват от ЕС ама само ако са заложени! И Тракия е в Програмата! Хемус не е!Ама и ти си един *** ***!Нали помните от преди 3 месеца писмото от ЕС че през 2010 Бойковости са се справяли по зле от Станишев с усвояването ... а сега де!?
271
2
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Явно повечето пари за крадене са в Бургас -знаеш ли колко струва една спирка и една пейка --за да откраднеш трябва и малко прах да вдигнеш -А в Несебър -какво да правят- Няколко години се карат богатите хотелиери с Общината кой да плати уличното осветление в Сънито и един сезон бяха на тъмно по улиците .чужденците не могат да си намерят хотелите-а после искали БГ да даде 20 милиона за реклама по чужди ТВ .парите на Несебърлии отиват към Сънито .това е простата истина и в джоба на кмета
270
7
 
11
 
! Отговори
Д0 287 преди 13 години
Психопат си ти. За кой път трябва да се каже ,че да се разбере:ПАРИТЕ ИДВАТ ОТ ЕС.А този по надолу дето пита защо Хемус не е включена за финансиране от ЕС да попита лидера си Станишев.Трябва да си луд да ти дават толкова пари и да не искаш да ги вземеш за да си оправиш държавата.Е явно луди още има за съжаление в предното правителство бяха мнозинство.
269
10
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 13 години
Министрите на ГЕРБ са много по-добри от предишните.........и не крадат, като тях, което не за вярване от нашия ''демократичен'' опит.........онез бяха п***и, като шефа си
268
0
 
5
 
! Отговори
do amewrikano преди 13 години
awe wie 4etete li ili samo pluete - nali v momenta se borqt za hemus da vleze w programa za fiansirane.. puuu samo da se plue moje...
267
7
 
14
 
! Отговори
гласоподавател преди 13 години
Голям смях! ...интересно е кой ще пътува по тези магистрали след 2014 г. при положение, че 80% от младите и образовани хора на възраст до 20 г. мечтаят да напуснат тази страна, а възрастните измират като животни благодарение на "успешното управление" на праветелството! Ще има магистрали, по които ще се движат *** каруци! Браво!
266
4
 
6
 
! Отговори
zealot преди 13 години
Днес.бг, пуснете новина за Фукушима! "Japan nuclear: PM Naoto Kan signals 'maximum alert'" Официално има потвърдено голямо изтичане на плутонии и вече е обявено най-високото - 7мо ниво на опасност. Вчера в Америка беше отчетена радиация от порядъка на 140-160 cpm, при нормални 10-20!Ако не вярвате - влезте в сайтовете на bbc, reuters, al jazeera, cnn, fox news.ПП - Чернобил ще е като пръдня в сръвнение с това, което изтича и ще изтича в океана и атмосферата.
265
4
 
5
 
! Отговори
до 284 преди 13 години
Абе нали си направиха пиара с барбекюто на Доган ,за кво им да събарят вилите на съпартийците си.
264
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хехе Боко супермен оня Цвъц супер Пудел Хер Флик няма кво да го обсъждаме сеа Плевенлиев стана екстрасенс ха некада погледне в бъдещето и да види докога ще управлява герб и колко ще тежи Фидосова 2014 дали ще мине 1 тон или не