Жълт картон за Трайчо Трайков

За последен път го предупреждавам, отсече Борисов
Обновена: 6 апр 2011 17:55 | 6 апр 2011 17:14,
509
Жълт картон за Трайчо Трайков
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов даде последно предупреждение на икономическия министър Трайчо Трайков след скандала около споразуменията за АЕЦ „Белене“ и уволняването на шефа на НЕК.

„Това е втори и последен път, в който правя забележка на министър Трайчо Трайков, трети път няма да има“, заяви Борисов пред журналисти.

Премиерът влезе в конфликт с икономическия министър по време на преговорите за цените на горивата.  Миналия месец Трайков критикува "Лукойл" за това, че държи високи цени, а Борисов на свой ред го порица, че прави необосновани изявления.

След като във вторник икономическият министър заяви, че отстранява директора на НЕК заради подписано споразумение, обвързващо ни с окончателен договор за АЕЦ "Белене", днес премиерът уточни, че Красимир Първанов не е уволнен.

Още по темата
5 апр 2011 19:34
494

Борисов обясни, че е възложил на вицепремиера Дянков организацията и контрола на преговорите по АЕЦ "Белене", а Трайков е трябвало да се съобрази с това.

"Аз на министър Трайков му казах: Много държа на теб, сигурно ти е приятно с Бербатов да те сравняват, но това е колективен спорт", коментира премиерът и допълни, че снощи двамата министри са провели конферентен разговор в неговия кабинет.

По думите му те са спорили около час за значението на думата „парафирам“ в споразумение 12.

„Дянков напоително му обясни как включително и в неделя ги е викал – и руската страна, и Първанов, и НЕК и лично е водил преговорите. Обясни му, че по смисъла на субординацията на правителството той като вицепремиер и ресорен на Трайков има право да го прави и Първанов да му докладва и че това е груба грешка, че е избързал да говори, преди да говори с него“, каза министър-председателят.

„Аз съм избрал Дянков за вицепремиер, а той ми доведе г-н Трайков за министър на икономиката, считайки че той може да изпълнява тази задача”, допълни Борисов.

Премиерът каза още, че ще събере министрите си и ще въведе ред в приказването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
491
0
 
3
 
! Отговори
Неанонимко преди 13 години
Бате Бойко не можа да понесе някой да критикува неговото другарче и спонсор-Валентин Златокв и вдигна мерника на Трайков, ама и той не му остана длъжен и съвсем открито нещата си отиват към "бой", понеже очевидно Трайчо няма намерение да трае и да позволи новоизгрялата му политическа зведзда да бъде погребана ведно с ГЕРБ на следващите избори! А дано от това поне да има полза за хората, а не поредния смешен PR на полубоговете от партията на даскала по физическо и пожарникаря...
490
5
 
6
 
! Отговори
българин преди 13 години
Българи, брътвежите на такива като 494 по-долу са за абдали. НЯМА НЕДОСТИГ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ В БЪЛГАРИЯ И НЯМА СКОРО ДА ИМА. ИМА ИЗНОС НА ТОК НА БЕЗЦЕНИЦА, ЗА ДА СЕ ПРИБИРАТ КОМИСИОНИ. КОМУНИСТИТЕ И ОТ ГЕРБ ВИ ПЛАШАТ С НЕДОСТИГ НА ТОК И ПО-ВИСОКА ЦЕНА, А ВЕЧЕ Я ВДИГНАХА С 50% ЗА няма 1 г. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ, ЦЕЛТА ИМ Е ДА ЗАПОЧНАТ СТРОЕЖА, А ПОСЛЕ ХЕМ ЩЕ ГО ИЗПЛАЩАМЕ, ХЕМ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ЩЕ Е СКЪПА. И ЩЕ ТРЕПЕРИМ ДА НЕ ГРЪМНАТ РЕАКТОРИТЕ, ДА НЕ ИЗТЕЧЕ РАДИАЦИЯ. АЕЦ БЕЛЕНЕ=МИЗЕРИЯ И СМЪРТ.
489
7
 
4
 
! Отговори
Опълченеца преди 13 години
ХАХАХА - натресоха ти го Трайчо - малка *** такава. А сега да видиш как е. Господ забавя, ама не забравя. И ти ще си получиш своето. А шефа на НЕК е прав. 2 години като *** се държат ГЕРБ със всички проекти с Русия. Пак ще ни "освободят" скоро руснаците, ако така продължават тия, тоя път завинаги. :))))))
488
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
предлагам боко тиквата ,цецо крадецо , масларова,станишката,сидеров,доган,костов,яне,и всички депутати да ходят да покопаят на белене.баща ми и другите от неговите набори навремето строиха козлодуй като тошо ги пращаше задължително по 3 месеца да работят там без пари.така се построи енергетиката и всичко което откраднаха гнусните мними демократи-с труда на народа.време е да си върнем това което е на народа а не на тъпите мутри.стачкаааааааааааааа
487
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 13 години
До комунист 494:Не дрънкай за моята логика, явно си зле с логиката. Едно е замърсяване от ТЕЦ (не че е безвредно), друго е от АЕЦ - РАДИАЦИЯ, КОЯТО УБИВА БЕЗПОГРЕШНО И УВРЕЖДА ПОКОЛЕНИЯТА, МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКО КОНВЕНЦИОНАЛНО ЗАМЪРСЯВАНЕ.Не ми дрънкай и за реакторите и за цената на тока. ГЕРБ и БСП и АТАКА ХИЧ НЕ ГИ Е ГРИЖА ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. ТЕ ИСКАТ ДА ПОЛУЧАТ ОТ СЪВЕТСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ НЯКОЛКОСТОТИН МИЛИОНА КОМИСИОНА ЗА СТРОЕЖА, А БЪЛГАРСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ - ДА ***.
486
2
 
6
 
! Отговори
българин преди 13 години
Ей, българи, не се грижете за Трайков. Факт е, че сега позицията му изглежда правилна и че *** Боко си измива ръцете с него. НО, ПО-ВАЖНОТО Е, ЧЕ БОРИСОВ И ГЕРБ ПРОДЪЛЖАВАТ СВЕТЛОТО ДЕЛО НА БСП, С ПОМОЩТА НА АТАКА. ИСКАТ ДА СТОЯТ АЕЦ БЕЛЕНЕ, КОЕТО Е ИКОНОМИЧЕСКА И ФИЗИЧЕСКА СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ. НЯМА ВРЕМЕ, ТРЯБВА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ С АКЪЛ И ОТГОВОРНОСТ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ! СЕГА! ДО ЗАКРИВАНЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ! ИНАЧЕ - СМЪРТ И ЗА НАС И ЗА ДЕЦАТА НИ! ДА ПРОТЕСТИРАМЕ!
485
6
 
3
 
! Отговори
До 493 преди 13 години
Пич по твойта логика, давай да закриваме и ТЕЦ-вете тъй като те замърсяват не по - малко от АЕЦ.2. Ако не се направи АЕЦ Белене скоро ще плащаме ДВОЙНО по - скъп ток.3. 5 и 6 реактор на АЕЦ Козлодуй не са с вечна експлатация и след няколко годинки няма да отговарят на изискванията за безопасна АЕЦ и тогава да видиш какво чудо ще е с тока, ще има да се чудиш дали да светнеш в банята кат сереш или да напалиш малко тоалетна хартия !
484
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 13 години
Милиционерски игрички на Борисов, Дянков, Трайков, Първанов от НЕК, Първанов-Гоце, Станишев, Овчаров, Сидеров (Болен) и пр. червена ***. Кой бил виновен и пр. Милиционерски измами за наивници! БОРИСОВ ИСКА, СЪЩО КАКТО СТАНИШЕВЦИ, ДА ПРАВИ АЕЦ БЕЛЕНЕ, ЗАЩОТО БИЛА МНОГО ИЗГОДНА. ИСКА, ЗА ДА *** МНОГО, ЗАЕДНО СЪС СЪВЕТСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ, А ЗА НАС ОСТАВА ИЗПЛАЩАНЕТО НА НАД 10 МИЛИАРДА и СТРАХЪТ, ЧЕ СЪВЕТСКИЯТ АЕЦ ЩЕ ГРЪМНЕ! ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СЕГА! ДО ЗАКРИВАНЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ! НЯМА ВРЕМЕ, ЗАГИВАМЕ!
483
0
 
1
 
! Отговори
"незнаеща" преди 13 години
Трайков е дете от енергетиката /в частност ЕВН/ и той е заинтересован да няма евтина енергия като от АЕЦ, за да се провдава скъпата енергия от волтаици на електродружеството и май защитава тяхните интереси казва се марионетка,това дето се случи във Фокушима е предпоставка за неговия инат - той добре се обвързва финансово за след мандата си, помеслете хора !!!!
482
0
 
5
 
! Отговори
СПОМНЕТЕ СИ преди 13 години
СПОМНЕТЕ СИ КАКВО КАЗА БОКО-МУТРАТА КОГАТО БЕШЕ В ИЗРАЕЛ.ЩЕ НАМАЛИМ ДДС-ТО. КАТО СЕ ВЪРНА В БЪЛГАРИЯ КАЗА -НЕ ЩЕ ГО ВДИГНЕМ ДДС-ТО. СЛЕД 2-3 ДНИ СЕ ИЗЦЕПИ- НЯМА ДА ГО ПРОМЕНЯМЕ. ДА ВИЖДАТЕ НЯКАКВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ В МИСЛЕНЕТО И ГОВОРЕНЕТО. ПО СЪЩИЯ НАЧИН ДЕЙСТВАШЕ И С УВОЛНЕНИЕТО НА ШЕФА НА ФИРМАТА ,КОЯТО ДОКАРА СЪС САМОЛЕТ ХОРАТА ОТ ЛИБИЯ. ПО ОБЯД ГО УВОЛНИ , А ВЕЧЕРТА ГО ВЪЗСТАНОВИ. ОТНОВО ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ- ТОВА Е МИЛИЦИОНЕРСКО -МУТРИНСКИ ПОДХОД. И ГЕРБ-ГРОБ ЩЕ ДАДАТ НЕЩО НА СВЕТА.
481
2
 
4
 
! Отговори
Колина преди 13 години
При втори жълт не следва ли червен....
480
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kавали сте до един в това правителство! Пълни кавали!
479
6
 
14
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
тези господа действително не знаят какво правят - най слабото правителство в историята на България
478
1
 
3
 
! Отговори
Папуас преди 13 години
Това за Бербатов него разбрах?
477
3
 
4
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
Борисов....На гайка ти в мъзъ.
476
19
 
0
 
! Отговори
Аполон преди 13 години
Бойко що не му чупи носа на това *** Трайков, да хване и да му откъсне гадния език, с който само лиже подметките на американите.
475
3
 
6
 
! Отговори
Марк Антоний преди 13 години
Как така, ако гръмнат централите в Турция, Румъния, *** америконофили ще застанат на българската граница и ще духът срещу радиоактивните облаци
474
3
 
10
 
! Отговори
Където и да е преди 13 години
Ако гръмнат централите,няма значение къде,дали в Румъния или Турция.Явно ние сме обречени да се молим на другите държави,а да нямаме нищо свое.Имахме образовани хора ,но ги затрихме,като сме лапнали по тази неизвестна демокрация.Доят ни отвсякъде,такси,данъци,касови бележки,гледаш всеки ден да не излезе нещо за да останеш по гол гъ...
473
2
 
2
 
! Отговори
Какво се пените ? преди 13 години
Следствие на подписаното споразумение, а то е една страничка споразумение, от която половината са кои подписват и кои парафират, сме казали, че след два месеца, вече най-накрая от 2006 година започналата сага трябва да има отговор или да, или не. В противен случай на всеки три месеца се събират руснаци и българи и казват даваме си още три месеца срок, заяви Борисов.
472
2
 
14
 
! Отговори
Ruslana преди 13 години
Gospodi, pazi BG ot predateli ! Sram za Gerb i za BSP ! Mukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa