Скроиха капан на Трайков, за да го направят смешен!

Енергийното ни бъдеще е поставено на карта, твърди Петър Димитров
Обновена: 7 апр 2011 14:59 | 7 апр 2011 09:17,
107
Скроиха капан на Трайков, за да го направят смешен!
Петър Димитров. Снимка: Булфото

На енергийния министър Трайчо Трайков са му направили един капан, за да го изхвърлят от управлението и да го направят смешен.
Така бившият енергиен министър Петър Димитров коментира скандала с АЕЦ „Белене“ пред Нова телевизия. 

Според него случаят с АЕЦ "Белене" е най-крупният и най-скъпият скандал, който се е разигравал в България и поставя на карта енергийното бъдеще на страната ни.

„Това взе да ми прилича на театър с лош вкус“, коментира Димитров.

Отстрани почти не беше забелязано, че вицепремиерът Дянков лично е водил преговорите, викал е в неделя и руснаците, и шефа на НЕК. А министър Трайков  не е научил за това, посочи Петър Димитров и се позова на думите на премиера Борисов, цитирани по стенограмата на Министерския съвет.

Бившият министър призна, че не е виждал въпросното скандално споразумение, но знае какво пише – „след два месеца да има окончателен договор“.

Още по темата

"Някакво решение би трябвало да се намери, след като две години ги будалкаме – или те ще отидат да се жалват в Париж и да си търсят колко вече, това е друг въпрос", категоричен е Димитров в отговор на въпрос дали той би подписал подобен документ.

По думите му шефът на НЕК има юридическо право да преговаря и да подписва такива документи.
Ако си сложил някого, на който нямаш доверие, възниква въпросът кой ти е казал да го сложиш на такава позиция. Тези, които зависят от НЕК, станаха шефове на енергетиката в България, обобщи бившият енергиен министър.

Според него мъжкото поведение е сега министър Трайчо Трайков да каже сбогом на това правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
V sluchayat "Traikov", Borisov postapva chisto pojarnikarski. Spontanno reshi, che drug ministar, pa bil toi i vitse, moje da se razporejda kakto nameri za dobre, a pryako angajiraniyat da stoi bezmalvno i bezuchastno. Vkaraha Traikov v situatsiyata na bito i izkarano na studa mokro kote?!
101
0
 
2
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
министър Трайков се държа като истински български министър,не се огъна пред руската ***,показа че е лоялен към народа си и към Евросъюза,за разлика от руското *** бойко борисов,който плътно застана до гоце,в редицата на националните предатели
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
белене ще ни направи енергийни роби на русия за десетилетия напред :) идните поколения да му мислят
99
0
 
6
 
! Отговори
черноморски преди 13 години
Напълно очаквано беше Трайков да бъде компрометиран, след като орони имиджа на премиерския кум и собственик на "Нефтохим" Бургас, д-ря Валентин Златев.
98
0
 
3
 
! Отговори
Eli преди 13 години
"...вицепремиерът Дянков лично е водил преговорите, викал е в неделя и руснаците, и шефа на НЕК" и после литнал да се отчита в САЩ.
97
1
 
3
 
! Отговори
обществен преди 13 години
Трайков, вече получи два картона от премиера, защо не му дадеш ти на него направо черен и излез с достойснтво от този фарс!
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи Трайков е прав!
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОПЪЛНЕНИЕ 12 КЪМ СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ 29 НОЕМВРИ 2006 ГОДИНА МЕЖДУ НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД И АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АДНастоящото Допълнение ("Допълнението/Addendum") се подписа в София на 31 март 2011 г. от и между:(1) НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД (оттук нататък наричана "Възложител") с адрес на управление ул. Триадица 8, 1040 София, България, компания, надлежно учредена и осъществяваща дейността си съгласно законодателството на България, представлявана в настоящия документ от г-н Красимир Първанов, изпълнителен директор, действащ в това си качество на основание на Устава, от една страна и(2) АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АД (оттук нататък наричан "Изпълнител") с адрес на управление ул Malaya Ordynka 35, Entr 3, 115184, Москва, Русия, компания, надлежно учредена и осъществяваща дейността си съгласно законодателството на Руската федерация, представлявана в настоящия документ от г-н Геннадий Тепкян, в качеството му на вицепрезидент - ръководител Управление за изграждане на АЕЦ в България, от друга страна,наричани оттук нататък поотделно "Страна" и заедно "Страните", за следното.КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, че:(A) Страните са подписали Споразумението от 29 ноември 2006 г (оттук нататък наричано "Споразумението/Agreement"), както се изменя и допълва от Допълнения (Addendums) 1 до 11 към него;(B) Страните са подписали Договорно споразумение (Contract Agreement) от 18 януари 2008 г . като някои от документите, които са част от Договора за ИДС (EPC Contract), все още не са окончателно договорени;(C) е необходимо допълнително време за окончателно договаряне на всички документи, формиращи договора за ИДС.В РЕЗУЛТАТ НА КОЕТО и с намерението да бъдат правно обвързани с настоящото, страните се договарят, както следва:1 Предмет на Допълнението1.1 Съгласно клауза XLIV, подточка 263 и клауза XXIX подточка 179 от Споразумението Страните се договарят да удължат действието на Споразумението до 30 юни 2011 г1.2 От датата на подписване на настоящото Допълнение Страните се задължават да действат добросъвестно и да полагат максимални усилия за постигане на окончателна договореност по всички документи, формиращи договора за ИДС, и всички тези документи трябва да бъдат парафирани от надлежно упълномощени представители на Страните до 1 юни 2011 г2. Други положения2.1. Настоящото допълнение влиза в сила от датата на подписване2.2. По отношение на останалите условия, които не са указани в настоящото, условията на Споразумението от 26 ноември 2006г. и допълненията към него остават валидни2.3. Настоящото допълнение се подписва в два оригинални екземпляра на английски език, по един оригинален екземпляр за всяка от Страните.ЗА И ОТ ИМЕТО НАНАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД - КРАСИМИР ПЪРВАНОВ (Изпълнителен директор)АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АД - ГЕННАДИЙ ТЕПКЯН(Вицепрезидент)
94
0
 
11
 
! Отговори
Валери преди 13 години
И успяха. Но покрай Трайков смешен стана и министър-председателя и вицето му иии......
93
2
 
7
 
! Отговори
4% преди 13 години
е ай стига пропаганда,ТЕ ВСИЧКИ са смешници,САМИ си се правят на смешници,ИЗОБЩО никой не е нужно да ги осмива,те се надпреварват КОЙ да направи най-голям смях,,,Гърбава работа....4% дали ще минат?
92
2
 
6
 
! Отговори
ех,Боко,Боко!!!! преди 13 години
Отрицателното в българската история на пакта Евро + е, че обществото и парламентът не знаеха нищо. А най-отрицателната страна на пакта Евро + е неговата цена - 360 млн. евро на първо време, което само по себе си не е малка сума. В перспектива, ако има нужда от подкрепа на страни членки, които са водили безотговорна политика, като Гърция, Ирландия и Португалия например, България ще трябва да гарантира с цели 17% от брутния си вътрешен продукт спасяването им.Това число е два пъти по-голямо отфискалния резерв, това число е по-голямо от целия външен и вътрешен държавен дълг, 17% е по-голямо и от относителното участие на всяка друга страна от ЕС. България ще плати като процент най-много от всички.другите страни активно са се пазарили, а България - не. ГЕРБ са избрали най-скъпия път да вкарат България в Еврозоната. И след като страната ни вече е в пакта, то нейният глас трябва да бъде чут силно. Първо, защото е държава с финансова дисциплина - за разлика от други. И второ, защото българите са се лишавали 20 години, за да се поддържа финансовата стабилност на страната. Излиза, че най-бедните и дисциплинираните ще плащат най-скъпо членството си.
91
9
 
9
 
! Отговори
FBI преди 13 години
Този на снимката е най-големият *** в историята на българската политика, а относно кометентността му мога да кажа само, че един деветокласник от икономическия техникум знае повече може по-добре да управлява министерството на икономиката...пфууууу червено парвеню...
90
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Димитров, на теб няма нужда да ти правят и капан, щото си перманентно смешен.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
zeitnot - това е следствието от анекс12 за Белене
88
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България стана за смях пред Европа, че поръчва реактори без да знае колко струват.
87
12
 
7
 
! Отговори
анон преди 13 години
станиша е 2 пъти по-голям мъж и от цецо физкултурника: 2 жени заплоди, нито една от тях не му е съпруга дори, а цецо само неговата :D
86
1
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Какво тук значи някаква си личност, когато за ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България строителството на АЕЦ Белене е НАЙ-МАЛКИЯ, НИ, а проблама енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... Необходимо е просто днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ще ги застави да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция.1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. ЕРП-тата, остават само Преносители и разпределители, но се въвежда постоянен контрол на инвестициите "загубите".3. Търговците на енергия, да са единствените купувачи от Производителите и продавачи на потребителите, но да могат да продават до 50%, в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).4. Пазара решава проблемите, като не се допуска Диверсификация по дейностите - Производство, Пренос, Продажби (чрез ЗЗК).5. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток е само 1.168 ст, а на 1 до 4-ти реактори беше 0.2 ст. ОТГОВАРЯТ ЛИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НОРМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПУСКАМЕ ГИ!!!6. България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!7. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телецНали така Иванчо, нали така Мартинчо, гиди кюмурджийски мушморочета такива!
85
4
 
7
 
! Отговори
Фаллширмйегер преди 13 години
Айде, айде, и Пешо Димитров е парашутист в София! Кога остави морето, кога се взе насериозно, че и препоръки дава, зер нали са без пари.... Нагъл човек...
84
0
 
6
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Българското политическо порно няма край , поне да имаше и оставки и плюене , че на българите в чужбина много ни липсват комунистическите простотии!!! Бойко и той с неговата тоталитарна физиономия само се излага , а СерГейчо се е напънал да уверява хората , колко добре ги биха и крадяха по негово време!!! Доган иска ***-Президент а Костов се колебае към кой да обърне *** си ... Срамуваме се от коментарите на чуждите преси на тема България , и все повече виждаме упадъка на системата !!!
83
1
 
7
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
докато има ЧЕЗ ще има и Трайчо!май Бате Батман маха пръст на вятъра