Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ИДВАТ ТАНКОВЕТЕ!
18
1
 
25
 
! Отговори
ми преди 13 години
ше си го смени, естесветно, като се изказва неподготвен и не е разбрал какво трябва да кажедокато загрее в коя посока трябва да плюе, и току виж вятъра се обърнал
17
0
 
26
 
! Отговори
Завъртане преди 13 години
Това завъртане ми прилича повече на въртене.
16
1
 
41
 
! Отговори
baba ty преди 13 години
застани като мъжкар и се извини .какво го усукваш
15
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това правителство всеки ден доказва,че е адски некадърно.Едно време Станишев каза на Гербаджийте клоуни и беше много прав. По-големи клоуни до сега не са управлявали държавата.
14
1
 
12
 
! Отговори
ню уорлд ордър преди 13 години
*** еничару думаше
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера се развиваха какви ли не конспиративни теории, а се оказа, че цялата работа не е нищо повече от типичния български хаос!
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това момченце оценява другите както оценява себе си , затова направи това изказване. После чу какво каза ББ и завъртя на 180 градуса
11
4
 
41
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Много правилно е казал Първанов: ...явно такова е нивото на нашите политици"! А този така наречен политик, който нарича хората цял ден по медиите ***, би трябвало вече да е хвърлил оставка! Защото имаше и друг такъв министър, който пък от трибуната на Народното събранието наричаше едни други хора убийци, също съвсем безнаказано!
10
2
 
64
 
! Отговори
Има запис ! преди 13 години
В БТВ има запис. Водещите изрично попитаха Младенов за какъв *** става дума. Той отговори - за Красимир Първанов. Госпожицата Младенов да не се прави на ощипана. И да го усуква. Така бъркотията в ГЕРБ става още по голяма.
9
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хихихихихи! Няма такъв цирк:))) Умирам да им се кефя:)))
8
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Външният министър смени мнението си за "***""Хахаха. Вчера го гледах, как усърдно плю, плю, плю от бТВ по шефа на НЕК. Днеска обаче вожда изръмжа и този си подви опашката :) ***. Така ще е, като не си сверява мнението с "бащицата" на партията.
7
1
 
53
 
! Отговори
ДАЙ ВАР преди 13 години
Николайчо,колкото партии смени толкова и мнения ще имаш.
6
9
 
25
 
! Отговори
градът ражда идиоти преди 13 години
ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ СА ПО СЕЛАТА.ГРАДОВЕТЕ РАЖДАТ ***!!!
5
2
 
46
 
! Отговори
ssd преди 13 години
*** сте всички и за нищо не ставате!!!
4
6
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Абе от 17 века сме европейци, АМА НЕ СЪВСЕМ....Кое ни е европейско...???- Социалистите ни са комунисти... и вече три техни поколения са за затвора Европейци са, ама работят за Русия- Демократите ни и те комунисти... съсипаха националните ни богатства, та и те са за затвора Европейци са, ама работят за Америка- Дребните ни бандити станаха полицаи..., средните борци за ред законност и справедливост, а едрите - "честни бизнесмени"... и всичките заедно са за затвора Европейци са, ама работят за който плати повече- Царя ни продаде граничните заграждения на *** и сега сръбски крави пасат по Витоша, а тюркски в центъра на Бургаз..., та и лидерите на Триглавата ламя са за затвора Европеец ни е Царя, ама работят за който плати най-много- Новата власт хвана няколко средноразрядни бандита и половната парламент ревна, че ги подслушвали..., та и бащите на нацията ни и те са си отвсякъде за затвора, но затворите ни пълни с кокошкари и явно не достигат, та дори и европейските затвори да напълним пак ще хартисат доста хаярсъзи!!!Абе и тия новите Свръх либералите са европейци, ужким работят за Европейско развитие но за сега заработват само Многомилионни МОНОПОЛНИ благодарности, в долари и турски лири от чорбаджийте на света, дето ни казват, че бил едно голямо село По развитие вече стигнахме американците, ама само по леви резби и наркомани, вярно, то е друго де, ама Пуста модаИслямистите ли ами ако си платат както и колкото трябва, познавам доста български политици, дето за милионче сами ще се обрежатАбе европейци сме..., ама НЕ СЪВСЕМ...
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички сте *** !!!
2
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е то и Борисов се извъртя за разговора с Мишо Бирата , че министрите ли няма.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
първи