Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМАН ОТ СЛЪНЧОГЛЕДИ ,КАФА
298
1
 
29
 
! Отговори
капо преди 13 години
На тоя Ники Мл. няма ли кой да му задуе един кривак у теснио ***, да млъкне най*-после!Баси и наглия и лъжлив ***!
297
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Николай Младенов защо си мисли, че хората са забравили, че самият той е последният комсомолски секретар на софийската английска гимназия, и че благодарение на баща си, сътрудник на ДС и служител в 2 посолства е учил в чужбина. Вярна е мъдрата поговорка, че няма по-зли турци от потурнаците!!!
296
2
 
32
 
! Отговори
избирател преди 13 години
Самонадеяно тъпо *** е Младенов! Кой го заблуди тоя, че става за министър................?!?!
295
4
 
16
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
Каквото и да каже външния министър,едва ли е по гадно от мисълта ни че премиер министър ни е един национален предател,руското *** Бойко борисов
294
1
 
22
 
! Отговори
А той гей преди 13 години
....... Защо е гневен този син и внук на активни борци против фашизма и капитализма. Баща му Евтим Младенов е бил дипломат от кариерата,пише тук-таме! Липсата на ерекция е много разрушителен проблем: намалява доверието, влияе на връзката, щастието и сексуалното удоволствие. Това е по-лошо, отколкото други сексуални проблеми, тъй като повечето мъже смятат, че трябва да имат ерекция за да правят секс - и в много отношения това е .......
293
0
 
17
 
! Отговори
7 преди 13 години
Едно се чудя, защо са им всичките прес-центрове и пиар-и след като министрите умират да дават интервюта. Да вземат да ги премахнат и да спестят пари.
292
0
 
10
 
! Отговори
Госпоице ники преди 13 години
Ники, нещо ми те сърби у заднийо двор.... требе Гоце да те почеше по серещника...... А иначе, опитай и с жена може да ти помогне .... не страдай, не се измъчвай, не залитай само с мъже...
291
1
 
34
 
! Отговори
Нещастник преди 13 години
".....Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално>>>"Слушах интервято и бях изумен, че нещата се говорят от Министър на външните работи на европейска държава (дори и с шеф Бибо). Сега се убеждавам, че освен с комсомолски дух, продиктуван от бащиното му ДС-възпитание, е и откровен лъжец.
290
1
 
15
 
! Отговори
галактика преди 13 години
На външния министър първо на първо не му отива тази дума.
289
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А БЕ НЯМА ЛИ КАДЪРНИ ХАКЕРИ ДА РАЗБИЯТ ТОЯ МАФИОТСКИ САЙТ ТОЯ БОЛШЕВИШКИ ***,ТОВА БЛАТО КЪДЕТО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,КРАДЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ СА НА ПОЧИТ,ТАЯ КЛОАКА СЪЗДАДЕНА ОТ БСП-МАФИЯТА И ГОЦЕ С ЕДНА ЕДНИЧКА ЦЕЛ---ДА СЪБОТИРА РАБОТАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДА ВЪРНЕ ОТНОВО КОТЕРИЯТА БСП НА ВЛАСТ---ЗА ДООКРАДАТ КАКВОТО Е ОСТАНАЛО.КОПИРАЙТЕ И ПУБЛИКУВАЙТЕ ТОВА(АКО ИМА ДРУГИ ОСВЕН ДРАСКАЧА НА МАФИЯТА)ЗАЩОТО СЕГА ДРАСКАЧА-*** ЩЕ МЕ ИЗТРИЕ.ПОСЕЩАВАЙТЕ ДРУГИТЕ САЙТОВЕ И ФОРУМИ---ТУКА ВСИЧКО Е МАФИЯ
288
2
 
28
 
! Отговори
Boko преди 13 години
Министър - ***, при това "външен" - но за вътрешна консумация.
287
0
 
16
 
! Отговори
боклук преди 13 години
Всеки гражданин, който се осмелява да мисли различно от мен е ***!
286
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** от категорията на Мартинчо. С Яне могат да направят тройка.Дайте да измислим някаква безпартийна демокрация, че ми писна от тази ***.
285
1
 
21
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 13 години
Писна ни вече от "*** в средата", но най-вече в управляващата среда. Те са навсякъде и този инфантил, ренегат и полумъж е един от най-ярките примери. И това нищо го играе външен министър на България!!? То не бяха Калинки, то не бяха жени от разклона за Търново, "мозъци" без грам мозък, физкултурници, прости пожарникари, дебелобузи ветеринари без физиономия...всякаква ***! Писна нииииииии:-((
284
2
 
22
 
! Отговори
dani-to преди 13 години
Ха ха! Смешен сте г-н Младенов, много се дискредитирате и сред сънародниците си. Явно не само в кулоарите на Европейските институции е видно, че обичате "да говорите и да се обяснявате без причина" :)). Може би е време, някой да си поговори и с г-жа Аштън, що за "птица" сте и да не Ви се доверява прекомерно :D
283
16
 
2
 
! Отговори
Има правила преди 13 години
Щом нещо е договорено да не се подписва не се подписва.Няма обяснение какво било, как се тълкувало.Така, че г-н Първанов е пълен *** -- вероятно за да подпише здраво е бил смазан, сигурно и от правителството има хора, който работят за Руснаците.За съжаление поведението на г-н Министър Председателя също оставя съмнения за съпричастност с Руснаците.
282
0
 
1
 
! Отговори
Монк преди 13 години
Често съм си задавал следния въпрос : Защо доц. Ал. П. беше очернен и злепоставен ? Разбрахме, че доц. Ал. П. ще се кандидатира за президент САМО при положение, че и Бойко се яви като кандидат - президент ...Разбрахме също, че Бойко и Гоце имат общи приятели като В. Златев от правешкия кръг ... Разбрахме и че Бойко, и Гоце често отсадят в един и същ хотел в Правец, който е собственик на В. Златев ...След като разбрахме и че Бойко и Гоце имат едни и същи виждания и за АЕЦ БЕЛЕНЕ , сега възниква следния въпрос : Дали явяването на доц. Ал. П. като кандидат - президент няма да има същата цел, каквато беше целта на Доган със своето изказване непосредствено преди изборите през 2009 г., когато той каза, че бил разпределял порциите в държавата ? Дали и ' омаскаряването ' на лоялния гражданин доц. Ал. П. и неговото явяване на президентските избори, не е пак ' патент ' на ДС ?А бойко казваше, че НЯМАЛ приятели ... Да, бе , да !
281
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Goce da zaredi brekeneto da zeme vlcita Zornica i da nahlue po vreme na zasedanie na kabineta i da erestuvat s Cvetanow *** ot GERB. posle Goce ste arestuva Ceco i taka pytiat kym izborite e otvoren za normalnite idioti4eski partii.
280
0
 
0
 
! Отговори
maikoebec e Mladenov преди 13 години
Nikolai e tolkva sposoben 4e edva li nekoi predpolaga dori toi mai neznae, 4e ima zalojbi da stane Ministr Predsedatel ako se prehvyrli kym maikata partia-BKP.