Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
2
 
20
 
! Отговори
Попето преди 13 години
Тоя *** е от СДС, рожба на Надето, на тях там такаква им е лексиката, не им се учудвайте, въпрос на манталитет и възпитание от ранната детска възраст. Освен това момчето е штудирало в американските центрове за подготовка на надеждни US партньори...
258
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a na boklucite ,privirjenici na boko viv foruma .mojete da pi6ete minusi do pripadik.sme6nici.
257
11
 
5
 
! Отговори
azz преди 13 години
Всички комунисти ли са безработни, та по цял ден пишат коментари тук??? Или са на работа и така работят???
256
2
 
4
 
! Отговори
bokluk4iq преди 13 години
eq boko ,vzemi si ministrite na4elo s tozi *** na snimkata i pravo na smeti6teto.ako li ne na izborite 4e vi pratim nie.idoti takiva.
255
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си пълна ***, Николайчо. Гнусен ***. Такива като теб Пиночет ги чистеше по стадионите!
254
4
 
26
 
! Отговори
преди 13 години
Този Младенчо много ЩЕ ГО ОБИЧАТ, ако влезе в затвора!!!
253
2
 
24
 
! Отговори
Гърбавия преди 13 години
Изгърбих се, веее, изГЪРБих се от тия ГЕРБави... от смях, ей такова! Че ми е по-добре за нервите да се смея, отколкото да плача........
252
4
 
8
 
! Отговори
azz преди 13 години
В нормалните страни никой не предава Родината си!!!
251
3
 
25
 
! Отговори
Йордан преди 13 години
В нормалните страни за такива изказвания просто министъра си отива! Абе той какъв министър е? това е ултра хамелион!!!
250
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
какво искате от човек който е завършил мио в години когато приемаха само връзкари-по 3 бройки на година ,човек който е бил в една партия а после в друга .е такива предатели не могат да съществуват дълго в политиката рано или късно изчезват.
249
2
 
26
 
! Отговори
zhylaw преди 13 години
Този *** е чудесна представителна извадка, прекрасно илюстрираща гербавщината като обществено-политически феномен. Само тази третоешелонна прослойка, съставена предимно от лакеите на старата номенклатура може да издигне за външен министър подобно недоразумение.Дори да оставим настрани факта, че очеизвадно на въпросния *** му липсват първите седем години, едва ли можем да пропуснем факта, че той се похвали с това пред целия свят. При това в качеството си на ръководител на дипломацията!
248
4
 
8
 
! Отговори
Кандидат рублофил преди 13 години
Чух че заплащането било в долари презчислено по курса на Кремъл за национално предателство
247
2
 
32
 
! Отговори
VNIMANIE преди 13 години
Да обърнем внимание, че той нарече и *** всеки несъгласен се със собственото си правителство, това е страшното, а не само обидата към директора на НЕК, той ще го преглътне... ако иска... не е важно. важното е че за един Български министър всички които не са съглани с правителството са ***... поне докато не разбра позицията на Бащицата - Премиер. ВЪН ОТ ВЛАСТТА
246
2
 
21
 
! Отговори
абсурд преди 13 години
ДНЕС в БГ всеки министър се занимава с ...глупости,финансовия с Енергетика,Социалния с финанси,Вътрешния с правосъдие,Вуншния и той енергетик,и ощеее кой знае кво...Абсурд,всеки скандал се потушава с НОВ....
245
4
 
24
 
! Отговори
нана преди 13 години
Как е възможно млад ''интелигентен'' човек,човек ,който е лицето на България пред света да се държи така просташки!Този човек ,трябва да си ходи и повече да не се появявана политическия хоризонт!Отношението към Президента,наглостта му да нарече един човек пред цяла България''***'' -това е просто..Наглото поведение на този господинчо,който не е допринесъл нищо за България ме кара да си мисля ,че се е взел нещо много на сериоз. На 9.04.Външно мин. да започне почистването с министъра си!СРАМ !
244
4
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 13 години
Пишете си, каквото си искате, но Ники е мъж, в смисъл - за мъжки затвор е...
243
3
 
2
 
! Отговори
эиэиэ преди 13 години
И кво ми го плоскяш това допълнение без да знаем какво допълва и дали въобще отговаря на оргинала...
242
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОПЪЛНЕНИЕ 12 КЪМ СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ 29 НОЕМВРИ 2006 ГОДИНА МЕЖДУ НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД И АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АДНастоящото Допълнение ("Допълнението/Addendum") се подписа в София на 31 март 2011 г. от и между:(1) НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД (оттук нататък наричана "Възложител") с адрес на управление ул. Триадица 8, 1040 София, България, компания, надлежно учредена и осъществяваща дейността си съгласно законодателството на България, представлявана в настоящия документ от г-н Красимир Първанов, изпълнителен директор, действащ в това си качество на основание на Устава, от една страна и(2) АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АД (оттук нататък наричан "Изпълнител") с адрес на управление ул Malaya Ordynka 35, Entr 3, 115184, Москва, Русия, компания, надлежно учредена и осъществяваща дейността си съгласно законодателството на Руската федерация, представлявана в настоящия документ от г-н Геннадий Тепкян, в качеството му на вицепрезидент - ръководител Управление за изграждане на АЕЦ в България, от друга страна,наричани оттук нататък поотделно "Страна" и заедно "Страните", за следното.КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, че:(A) Страните са подписали Споразумението от 29 ноември 2006 г (оттук нататък наричано "Споразумението/Agreement"), както се изменя и допълва от Допълнения (Addendums) 1 до 11 към него;(B) Страните са подписали Договорно споразумение (Contract Agreement) от 18 януари 2008 г . като някои от документите, които са част от Договора за ИДС (EPC Contract), все още не са окончателно договорени;(C) е необходимо допълнително време за окончателно договаряне на всички документи, формиращи договора за ИДС.В РЕЗУЛТАТ НА КОЕТО и с намерението да бъдат правно обвързани с настоящото, страните се договарят, както следва:1 Предмет на Допълнението1.1 Съгласно клауза XLIV, подточка 263 и клауза XXIX подточка 179 от Споразумението Страните се договарят да удължат действието на Споразумението до 30 юни 2011 г1.2 От датата на подписване на настоящото Допълнение Страните се задължават да действат добросъвестно и да полагат максимални усилия за постигане на окончателна договореност по всички документи, формиращи договора за ИДС, и всички тези документи трябва да бъдат парафирани от надлежно упълномощени представители на Страните до 1 юни 2011 г2. Други положения2.1. Настоящото допълнение влиза в сила от датата на подписване2.2. По отношение на останалите условия, които не са указани в настоящото, условията на Споразумението от 26 ноември 2006г. и допълненията към него остават валидни2.3. Настоящото допълнение се подписва в два оригинални екземпляра на английски език, по един оригинален екземпляр за всяка от Страните.ЗА И ОТ ИМЕТО НАНАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД - КРАСИМИР ПЪРВАНОВ (Изпълнителен директор)АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АД - ГЕННАДИЙ ТЕПКЯН(Вицепрезидент)
241
0
 
4
 
! Отговори
коментатора преди 13 години
"Само чудо трябва да стане,за да отпаднат нашите!!!" И две минути по-късно:"Е,това е чудото стана,драги зрители!!!
240
24
 
8
 
! Отговори
3о4ож4 преди 13 години
Пълно е тука с червени активисти, които врякат само, за да не се говори, че Първанчо си е ***, защото ни набута в сделка , която задлъжнява всеки работещ българин с 8000лв през следващите години