Който се сърди на Борисов, прав му път!

Трайков вече не е толкова твърд за "Белене"
Обновена: 12 апр 2011 14:46 | 12 апр 2011 10:34,
256
Който се сърди на Борисов, прав му път!
Показното единство по скандала. Снимка: БТА

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков отстъпи от първоначалната си категорична позиция, че шефът на НЕК Красимир Първанов е предал националните интереси с подписването на скандалното Споразумение 12, което предизвика политически скандал миналата седмица, но публично беше потушен от премиера Бойко Борисов.

“Имаме капацитет и възможности да защитим националните си интереси”, категоричен бе Трайков пред bTV.

Той поясни, че ако до 1 юни българската и руската страна не са се споразумели по всички въпроси около строителството на АЕЦ „Белене“, то срокът за преговори може да бъде удължен.

Миналата седмица обаче Трайков беше категоричен, че Първанов е подписал с руската страна договор с обвързващи клаузи, което изрично му е било забранено.

Според икономическия министър ситуацията вече била изчистена, било станало недоразумение, което прераснало в скандал. 

Още по темата

„Нямам конфликт и неприязън към подчинените си. Има правила, които трябва да се спазват. Който не ги спазва, ще има съдбата на г-н Първанов“, отсече обаче Трайков и допълни: "Г-н Първанов излъга и тук слагам точка на отношенията си с него".

Министърът бе категоричен, че не се чувства унизен от факта, че премиерът отмени решението му за уволнението на Първанов или от каквито и да било реплики, изречени по негов адрес в последните дни.

“Г-н Борисов има право да има изисквания към министрите си. Който се сърди, прав му път”, отсече Трайков.

Той съобщи, че е представил пред премиера мотивите, с които иска отстраняването на Първанов от длъжност, и той, изглежда, ги е приел. Предстои обаче предложението да бъде обсъждано и гласувано от Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ).

„Играя по правилата, слушам мненията на отбора – членовете на правителството, а какъв ще е резултатът, предстои да видим“.

Така министърът на икономиката пък коментира последното предупреждение, дадено му от премиера Бойко Борисов след скандала около АЕЦ “Белеле”.

“Да се оттеглиш, винаги е опция, ако прецениш, че не можеш да постигнеш повече и не се справяш с работата си”, заяви Трайков и допълни, че той се чувства уверен, че кабинетът като цяло може да направи още доста полезни неща.

“Проектът за АЕЦ “Белене” остава при мен. Наехме един от най-добрите консултанти по ядрените въпроси и в следващите месеци очакваме неговия експертен анализ”, каза още министърът. И за пореден път изтъкна, че най-важното в случая е да бъде договорена добра цена за централата и енергията, която тя ще произвежда.

Министър Трайков обеща, че обществото ще бъде информирано за всичко важно по тази тема и при всички случаи тя трябва да бъде подложена на широко обществено обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
1
 
! Отговори
монке преди 13 години
Мдаааа, снимката е много показателна! Вижте кой е в средата - монито дянков. И с право е в средата, защото другите са му свитата. Главният съсипнник на България и резидент на соломон брадърс командва парада. Тиквата е само негов,пардон-на соломоните палячото! Пък водевила с аец Белене не е нищо друго, освен поредно тука има,тука няма......
245
0
 
6
 
! Отговори
totka преди 13 години
БЪЛГАРИЯ ЗАПРИЛИЧА НА МУТРЕНСКА БРИГАДА НАЧЕЛО С БОЙКО,,,,,,СРАМ, СРАМ,,СРАМ.
244
0
 
8
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Пътя ще го хванете вие всичките АНТИБЪЛГАРИ от гроб.Унищожихте държавата и народа.Ще доиде време когато ще трябва да отговаряте за геноцида които извършвате.
243
4
 
5
 
! Отговори
ай-вай преди 13 години
Голям валяк е Б.Б - мачка наред,ако не си с него
242
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 13 години
Трайчо, ако имаше и грам достойнство, сто пъти до сега да е подал оставка! Ама, да си министърче е сладко!!! Уреждаш си бившите работодатели и животица ти е уреден, че на внуците и правнуците даже! И какво ли още ще преглътне?
241
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
имах в предвид земетресението в планината Вранча в Румъния ако някой не ме е разбрал-планината не се намира точно срещу Свищов и Белене а срещу Силистра и Русе но там нямаше такива проблеми като в Свищов и Белене-тази планина най редовно е епицентър на земетресения всяка година
240
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
изчетох всички мнения и никъде не видях някой да пише за това къде бяха най големите разрушения и най много жертви през март 1977 год.в България-само мнения от рода на това колко ще е добре икономически,колко централи има Франция или долу *** само Герб ама като гледам на снимката май са си заедно като едно семейство ;)...живея във Испания от 10 год. тук не е земетръсна зона също мисля че и Франция не е ако не е така някой да ме поправи
239
2
 
4
 
! Отговори
IASNOVIDEC PROROK преди 13 години
SANUVAH STRASHEN SAN-KARVAVA REVOLIUCIA.NARODA BESHE IZLEZNAL NA ULICATA I BESHE ZAPALIL MINISTERSKI SAVET,PARLAMENT,OBSHTINA VSICHKO GORESHE V OGNEN AD.A NARODA BIESHE I LINCHUVASHE MINISTRITE,DEPUTATITE A SAMIA BOIKO BORISOV GO SANUVAH MARTAV UBIT RAZSTRELIAN KATO CHAUSHESKO.A POLICIATA I ARMIATA BIAHA MINALI NA STRANATA NA BALGARSKIA NAROD I SE BIAHA OBARNALI SRESHTU PRAVITELSTVOTO.AZ SAM IASNOVIDEC I PROROK,NE SAM MOSHENNIK,A IMAM DARBA OT GOSPOD.KAKVOTO SAM SANUVAL E STANALO ILI SHTE STAVA.
238
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червения електорат се пука от яд,че Бойко е премиер голям,а Сер-гей с неговия Вигениннаправи партията за срам.
237
1
 
1
 
! Отговори
RAMBO преди 13 години
DA SI KAJEM ISTINATA NA NARODA ZA BOIKO BORISOV.TOI E BIL OHRANA NA TODOR JIVKOV,BIL E CHLEN NA BKP,RABOTIL E ZA DARJAVNA SIGURNOST,BORISOV E BIL ZNAMENOSECAT SRED KOMUNISTITE I E BIL GEROI NA SOCIALISTICHESKIA TRUD I IMA ORDENI.DOKATO NARODA E RABOTIL ZA 120 LEVA NA MESEC TO BOIKO KATO OHRANA NA TODOR JIVKOV I CHLEN NA BKP E VZIMAL PO 800 ILI 900 LEVA MESECHNA ZAPLATA PLIUS PRIVILEGIITE KOITO E POLZVAL KATO CHLEN NA BKP I OHRANA NA BAI TOSHO.BORISOV E TVARD KOMUNIST-VALKA KOJATA SI MENI NRAVA N
236
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На следващите избори трябва да помогнем на Борисов в намирането на правия му път.
235
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н Борисов има право да има изисквания към министрите си. Който се сърди, прав му път, отсече Трайков.Това са думите на Трайков,смислово манипулирани в заглавието.
234
1
 
8
 
! Отговори
Смешко преди 13 години
Който се сърди на Борисов, прав му път!Който не се сърди на Борисов, пак прав му път!
233
1
 
29
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
Каква е разликата между Бог и Бойко Борисов?Бог не се разхожда по цял ден, мислейки се за Бойко Борисов
232
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чрез митовете за турска аец близо до границанта ни, се опитват да ни отклонят вниманието от блатото край Белене.
231
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав му път на Борисов...
230
0
 
21
 
! Отговори
геле преди 13 години
а и той ако се сърди - същото :)
229
0
 
38
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
аз това го разбирам така -- КАТО НЕ СТЕ ДОВОЛНИ - ПРАВ ВИ ПЪТ е да де ама коя ли държава би приела около 7000 000 българи
228
1
 
3
 
! Отговори
:)) преди 13 години
България и Румъния категорично са готови да влязат в шенгенското пространство и за тях не трябва да се използват двойни стандарти. Те дори са по-подготвени да защитават границите на Европа, отколкото някои настоящи членки на Шенген, заяви Карлуш Коелю, докладчик на Европарламента по темата, пред парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.Коелю подчерта, че последната проверка на сухопътната граница на България през март е показала, че страната вече изпълнява всички необходими критерии.
227
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 13 години
Може ли някой да направи коментар на тази снимка? Ако добре виждам ББ и РП много доволни!!!