Затвор и солени глоби за боеве с животни

Това е фалшив хуманизъм, възмути се Любен Корнезов
Обновена: 13 апр 2011 14:50 | 13 апр 2011 14:49,
114
Затвор и солени глоби за боеве с животни
Снимка: Булфото

До 5 г. затвор и глоба до 10 хиляди лева ще се налагат за организиране или участие в боеве с животни. Това реши парламентът, който прие на второ четене промени в  Наказателния кодекс.

Това наказание ще се налага и за отглеждане, трениране или предоставяне на животни за боеве. Досега за организиране на боеве с животни и участие в тях се предвиждаше само пробация.

Наказанието е затвор от 1 до 5 години и глоба от 5 до 50 хиляди лева, когато деянието е извършено повторно.

Депутатите решиха още да има наказателна отговорност и за онези собственици на животни, които поради своята небрежност са допуснали питомците им да причинят телесни повреди или смърт на човек.

Ако животното е нанесло средна или тежка телесна повреда, наказанието за стопанина е затвор до 3 години или пробация и глоба до 5 хиляди  лева. Ако е последвала смърт, наказанието е затвор до 5 години и глоба до 10 хиляди лева.

Промените, свързани с боевете с животни, предизвикаха депутата от Коалиция за България Любен Корнезов.

"За мен тук има един фалшив хуманизъм. Оправихме хората, сега ще оправим и кучетата“, каза при обсъждането на текстовете Корнезов.

Още по темата

"Щом сте толкова големи хуманисти – забранете боевете между хората", заяви Корнезов.

"Боеве има даже и между жени. Щом сме хуманисти, дайте да забраним тези боеве между хората. Но не, там има милиони, милиони се въртят, залагания. Всичко е мъни, мъни", отсече червеният депутат.

"Няма да подкрепя този текст, защото е фалшив хуманизъм. Г-н Иванов от правната комисия ми каза, че съм свиреп човек. Да, свиреп съм, макар през живота си да не съм убил врабче. Занимаваме се с мъртви текстове, за да измием гузната си съвест", категоричен беше той.

Червената депутатка Мая Манолова посочи, че насилието над животни обикновено се изражда и в насилие над хора.

"Това е един мръсен бизнес, в който се въртят мръсни пари, а това трябва да се пресече, единственият начин това да стане е с вкарване на норма в Наказателния кодекс", отсече Манолова.

По думите й не може да се прави аналогия със спорта, в който има правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
анонимен1912 преди 13 години
до 37Що само куче. Да си *** пак не е зле.
68
3
 
2
 
! Отговори
Стокхолм преди 13 години
Ако някой насъска волен и Юберменш ще получи Нобелова награда!
67
7
 
3
 
! Отговори
анонимен1912 преди 13 години
До 62А бе, ***, ако сега някой ни набие на улицата и два дена лежим със средна телесна в болницата, престъпникът може да лежи 2-3 години. Ако някой човек убие долнопробно псе, може да получи същата присъда. Кучетата са по-високо в тази държава. БРАВО НА ПРЕДИШНИЯ ПЛОВДИВСКИ КМЕТ ЧОМАКОВ, ЧЕ ИЗТРЕПА ВСИЧКИ *** В ПЛОВДИВ. АКО СЛАВЧО НАПРАВИ КАТО НЕГО, ЩЕ ИМА МОИТЕ ГЛАСОВЕ И АГИТАЦИЯ ДОКАТО СЪМ ЖИВ!
66
3
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 13 години
Последно бездомните кучета за теб проблем ли са или не?
65
6
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 13 години
Кой са тези ние бе приятелю? Под твоето "ние" аз разбирам кучкарите! Стига с това "ние", аз и много други нормани хора сме на мнение, че животните въобще нямат място в града!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ако мен ме ухапе улично куче, кого съдя? Общината ли?
63
0
 
13
 
! Отговори
До 61 преди 13 години
Не мога да кажа за другите, аз лично съм прибрал 2 такива песа и ми се наложи да се преместя в къща, за да не преча на хората в блока и да не мъча животните в апартамент (супер сладури са между другото :) ). Знам, че едва ли много хора биха го направили... Относно "кучкарите", които твърдят това за кастрацията тук може доста да се говори за тези приюти, които само усвояват пари, но не вършат никаква работа. Има кастрирани кучета, които раждат. И пак опираме до човешкия фактор
62
0
 
5
 
! Отговори
до 61 преди 13 години
Ей ако сме нормални хора няма да го изхвърляме на улезата и няма да има бездомно поколение, ние САМИ си правим порочния кръг с бездомните кучета /само да отбежежа, че не съм 57/
61
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя селянин Любен Кyрнезов що не си завре *** мнение обратно в ***.. И без това оттам е излязло.
60
6
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 13 години
Имам само един въпрос към теб! Какво трябва да се случи с бездомните кучета? Какво да се примирим, че те са просто там на улицата ли? Да се примирим, че в един момент кастрирания пес на улицата ще подивее и ще ухапе някой? Ти сам казваш че проблема е в хората които пъдят домашните си кучета на улицата - тогава защо кучкарите най-нагло твърдят, че като кастрират песовете, те постепенно щели да намалеят и даже изчезнат от улиците?
59
2
 
6
 
! Отговори
АНИ преди 13 години
А, за тези дето изтребиха животните в с.Кости и другите села и унищожиха поминака на хората без да е доказано , че са болни от шап какво наказание ще има?
58
1
 
2
 
! Отговори
до Оня преди 13 години
Ако животното е нанесло средна или тежка телесна повреда, наказанието за стопанина е затвор до 3 години или пробация и глоба до 5 хиляди лева. Ако е последвала смърт, наказанието е затвор до 5 години и глоба до 10 хиляди лева.
57
7
 
14
 
! Отговори
Оня преди 13 години
Няма толкова абсурдна страна... взлизаш в затвора за насилие над животни, но когато ти си жертвата на домашно живтоно, собственикът му и глоба не получава..
56
2
 
11
 
! Отговори
До 51 преди 13 години
Проблемът с уличните помиари идва от самите псевдо "кучкари". Когато вземеш животно трябва да знаеш, че имаш отговорност към него.. а не след няколко месеца като ти писне да го изхвърляш на улицата. Уличните животни не са виновни с нищо, а безхаберието на "стопаните" трябва да се накзва със закон.Не съм съгласен, че за хората, които обичат кучета човешкото здраве и живот не значат нищо. Според мен ти говроиш за друг тип хора, на им е скимнало и в един момент да вземат куче, но не това им е проб
55
3
 
1
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Ами от червен депутат естествено само простотии,нещо умно може ли да измисли тъпата му глава!
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите сме си *** народ и това си е... по-добре без нас!
53
4
 
7
 
! Отговори
тцтцтцтц преди 13 години
Защо пак се завъртат нещата? Тук говорим за насилеи над животни! Нали всички се сравняват с Европа, ами в Европа несилието над животни е престъпление.
52
4
 
10
 
! Отговори
Риба Меч преди 13 години
НИКОЙ НЯМА ИНТЕРЕС да решава проблема с бездомните кучета. Това е бизнес, от който кучкарските организации смучат милиони евро всяка година!!!! Приюти, обезпаразитяване, ваксини, храни за хивотни. Никой не убива кокошката, която снася златните яйца!
51
2
 
12
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Ако насъскам *** и костовист да се бият, пак ли се води бой с животни, или представленията с *** не се броят ?
50
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кучкарите са много долна порода! Това са същества за които човешкото здраве и живот не значат нищо! Едиственото за което ги е грижа са ***. До кога ще търпим произвола на кучкарите и техните любимци? До кога ние и нашите деца ще бъдем хапани от подивели ***! Нека всички се замислим кое е по-ценно - живота и здравето на нас и нашето семейство или на ***! Смърт за бездомните и опасни кучета!