Затвор и солени глоби за боеве с животни

Това е фалшив хуманизъм, възмути се Любен Корнезов
Обновена: 13 апр 2011 14:50 | 13 апр 2011 14:49,
114
Затвор и солени глоби за боеве с животни
Снимка: Булфото

До 5 г. затвор и глоба до 10 хиляди лева ще се налагат за организиране или участие в боеве с животни. Това реши парламентът, който прие на второ четене промени в  Наказателния кодекс.

Това наказание ще се налага и за отглеждане, трениране или предоставяне на животни за боеве. Досега за организиране на боеве с животни и участие в тях се предвиждаше само пробация.

Наказанието е затвор от 1 до 5 години и глоба от 5 до 50 хиляди лева, когато деянието е извършено повторно.

Депутатите решиха още да има наказателна отговорност и за онези собственици на животни, които поради своята небрежност са допуснали питомците им да причинят телесни повреди или смърт на човек.

Ако животното е нанесло средна или тежка телесна повреда, наказанието за стопанина е затвор до 3 години или пробация и глоба до 5 хиляди  лева. Ако е последвала смърт, наказанието е затвор до 5 години и глоба до 10 хиляди лева.

Промените, свързани с боевете с животни, предизвикаха депутата от Коалиция за България Любен Корнезов.

"За мен тук има един фалшив хуманизъм. Оправихме хората, сега ще оправим и кучетата“, каза при обсъждането на текстовете Корнезов.

Още по темата

"Щом сте толкова големи хуманисти – забранете боевете между хората", заяви Корнезов.

"Боеве има даже и между жени. Щом сме хуманисти, дайте да забраним тези боеве между хората. Но не, там има милиони, милиони се въртят, залагания. Всичко е мъни, мъни", отсече червеният депутат.

"Няма да подкрепя този текст, защото е фалшив хуманизъм. Г-н Иванов от правната комисия ми каза, че съм свиреп човек. Да, свиреп съм, макар през живота си да не съм убил врабче. Занимаваме се с мъртви текстове, за да измием гузната си съвест", категоричен беше той.

Червената депутатка Мая Манолова посочи, че насилието над животни обикновено се изражда и в насилие над хора.

"Това е един мръсен бизнес, в който се въртят мръсни пари, а това трябва да се пресече, единственият начин това да стане е с вкарване на норма в Наказателния кодекс", отсече Манолова.

По думите й не може да се прави аналогия със спорта, в който има правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 13 години
....пък ако и не успеят да докажат, че куетата са мои, не могат да ме пипнат....
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия хиени на снимката дали се бият? :D
47
2
 
10
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 13 години
Ехаааааа, юруш на промоцията!!! Ако убия някого ще ме осъдят на 10 години затвор и 100-ина хиляди кръвнина за близките на убития, но ако си насъскам кучетата, хем жертвата ще се мъчи повече, хем печеля 5 години и горе долу 90 хил. по-малко. БРАВО!!!!! Целувки за умниците!!!
46
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"За мен тук има един фалшив хуманизъм. Оправихме хората, сега ще оправим и кучетата----------------- Само един комуноидиот може да каже подобно нещо. И този се води правист....
45
1
 
12
 
! Отговори
А? преди 13 години
А ако ме ухапе улично куче вкарваме ли кмета в затвора ?
44
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Г-да депутати,както бързо решихте въпроса със затвор за боеве и тричане на животните, ако така бързо решите и отдавна наболялият проблем с изборност на магистратите, грешка няма да имате,защото ще се отървем от некъдърните и продажни магистрати. Само че вие се оставяте вашите колеги-юристи да ви водят след себе си като кученца за повод и не искате малко от малко да размърдате задниците си на ползу роду. Ще се размърдате само ако посл.Уорлик ви отнеме визите за САЩ, ама така бързо ще се размърдате,че ще покажете,че можете да работите и в полза на обществото, а не само за себе си! Ясно е,че само той може да ви излезе на глава! Посланик Уорлик, вижте тези "народни избраници", дето почти нищо не вършат, а само се грижат как да се екипират с GSM-и "Верту"! Започнете от Цецка Цачева, тя е хем е шеф на НС, хем е юрист! Вземете й визата за САЩ и ще я видите как ще се разтича, а покрай нея и дупетатите от ГЕРБ, Атака, СК, ДПС и БСП! Тези от РЗС не ги броим,защото по цял ден тичат из страната и всяка седмица се броят колко са останали.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на снимката две от най-опасните и злобни породи кучета, раздират плътта си в люта битка за живот и смърт !
42
1
 
5
 
! Отговори
Тишо преди 13 години
Някой може ли да ме светне, ако *** прескочи оградата ми и попадне на Турския кангал, който отглеждам и е възпитан да пази, дали ще го лежа ***, защото едва ли ще излезе от там. Говоря за порода кучета, на които и Бойковите каракачанки не могат да се опънат...
41
0
 
1
 
! Отговори
Гневен преди 13 години
Стига бе,стига с тия реклами бе няма да ви чета мизерното сайтче вече заради тях,да ви приседнат паричките от реклами дано.Довиждане.
40
2
 
5
 
! Отговори
Валяяя Ив преди 13 години
не, че се заяждам, има голяма вероятност да не съм те разбрала, БЪЛГАРЕ те за безгръбначно ли се имаш?
39
4
 
4
 
! Отговори
Българе преди 13 години
Тези приравниха хората към гръбначните!Абе ГЕРБерчета, вие сте ненормални бе!
38
3
 
15
 
! Отговори
даааа преди 13 години
Има голямо значение отношението ни към животните и жестокостта при пуберите - от 20 години се практикува бой с животни - насилие върху животните - резултатите са налице - насилие виждат - насилие вършат - какъв искате да стане хлапака пред който баща му убива кучето след като пуска своето да го разкъса на парчета - от такива подрастващи нищо добро не може да се очаква - НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ САМО ВИЕ ИМАТЕ ПРАВО НА ЖИВОТ !!!!!
37
6
 
17
 
! Отговори
Валяяя Ив преди 13 години
МНОГО СЕ РАДВАМ!!!!!!!!!!! Дано тия закони се и прилагат.
36
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-- Наказанието за организиране на боеве е "затвор от 1 до 5 години и глоба от 5 до 50 хиляди лева, когато деянието е извършено повторно", а "Ако животното е нанесло средна или тежка телесна повреда, наказанието за стопанина е затвор до 3 години или пробация и глоба до 5 хиляди лева. Ако е последвала смърт, наказанието е затвор до 5 години и глоба до 10 хиляди лева."ДА БЯХ СЕ РОДИЛ КУЧЕ В НАШАТА РОДИНА, А НЕ ЧОВЕК. ЗА ДА РАЗБЕРА КАКВО Е ТОВА ДА ИМАШ ПРАВА.
35
8
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 13 години
Интересно тогава как се провеждат въпросните кучешки боеве, щом кучетата не искат да се бият?
34
6
 
11
 
! Отговори
StereoTip преди 13 години
ей *** и *** мръсни дето се кефите на насилието над кучета ще ви....майката
33
4
 
2
 
! Отговори
Ала бала до ОНУФРИ преди 13 години
Да не би да си бил куче,защото твърдиш,че при тях не било така?
32
6
 
5
 
! Отговори
От 29 преди 13 години
Искам хората които ми слагат минуси да се обосновят защо го правят!
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хуманизъм - любов към ЧОВЕКА или ЧОВЕКОЛЮБИЕ! Интересно какво общо има хуманизма с животните? Явно доста хора не са наясно какво означава думата хуманизъм и я употребяват за щяло и нещяло!
30
6
 
18
 
! Отговори
Онуфри преди 13 години
Този Корнезов, винаги съм знаел че е много странен.Корнезов, при боевете между хора, в повечето случаи те участват по желание. При кучетата не така.