МВР иска пари за дрегери за дрога

Министър Цветанов зове за засилен контрол на пътя
Обновена: 18 апр 2011 12:22 | 18 апр 2011 12:22,
86
МВР иска пари за дрегери за дрога
Снимка: Булфото

Вътрешният министър Цветан Цветанов призова за засилване на контрола на движението върху лица, употребили дрога и седнали зад волана.

"Вече има катастрофи под въздействието на наркотични вещества. Затова трябва да се заложи допълнително ресурс, за да има възможност при проверки подобни водачи да бъдат отстранявани от движението по пътищата", обясни МВР шефът.

На международната конференция "Безопасността на движението – споделена отговорност", Цветанов настоя за допълнителен ресурс за закупуването на подобни технически средства (дрегери), които да ловят дрогираните на пътя.

По думите му с приетите промени в Закона за движение по пътищата ще се създаде спецфонд, в който ще постъпват постъпленията от нарушителите, а средствата ще се разходват за подобряване на инфраструктурата.

Министърът каза, че амбицията му е да се обезопасят с необходимото видеонаблюдение участъците с най-голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия.

"Разчитаме много на въведените добри практики в страните от ЕС – видеонаблюдение и заснемане на нарушителите", уточни Цветанов.

Още по темата

По повод предстоящите празници вътрешният министърът призова: "Когато тръгнем по пътищата, винаги да се ръководим от съобразената скорост, от това да не застрашаваме живота и здравето на участниците в движението. По-добре е да стигнем по-късно, но да стигнем живи и здрави".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
1
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
А ЗА К**ВАТА СЛАДУНКА ВЛАДМИРОВА СИМЕОНОВО РОД.С.ШУМА-ГОДЕЧ ЖИВ.ЛЮЛИН БЛ.618 ВХ.Г ЕТ.55 КОЛКО ИСКА МВР.ДОСТАТЪЧНО САМО ДА И СЕ НАПИШЕ ИМЕТО В ИНТЕРНЕТА И ДАНС - МВР ДА СИ ТРАЯТ ЗА КОШАРЕВСКИ СВИДЕТЕЛ НО Я ИМА И В ЕВРОПОЛ..
82
2
 
1
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
А ЗА КОРУПЦИЯТА В МВР И ДАНС И ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СРС КОЛКО ДА ПОРЪЧАМ ОТ ЕС.
81
2
 
2
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
СТО МИЛИОНА ЗА СРС А СЕГА И ДРЕГЕРИ.ИЛИ ЦВЕТАНОВ Е ЛУД ИЛИ ДЯНКОВ НО ГЛАВАТА БОРИСОВ ИМА ДУМАТА.
80
3
 
0
 
! Отговори
хикс преди 13 години
До МВР!: Възложете ми поръчката и еврокредит, зад а направя един завод и част от диверсификацията ще бъде армейско-полицейски пособия и иновации! мисля единият от дрегерите за жени, да бъде с форма на фалос, а за мъже, като чаена чашка, за да духат с кеф! Идеи имам много, пари никакви, но ако гарантирате кредит, ще спретнем заводче за чудо и приказ? Бас държа, че с тия щури идеи детго имам, американците ще ахнат и не само те? може пък да раздвижим пазара в региона с размах? Ще наемем специалисти
79
2
 
0
 
! Отговори
ми преди 13 години
И ЗА ВЕТРОВАТА ГАМА ЛИ ЩЕ СМЕ СИ САМИ ВИНОВНИ?
78
2
 
4
 
! Отговори
Шуши Парфюмо преди 13 години
Абе дрегери за наркотици ДРЪН ДРЪН ТА ПЛЯС . Максимчо като го хванаа и мо помогнаа да се качи у ХАМЕРА и преби двама кво стана едно ГОЛЯМО НИЩО . Сега к'во пра' раим да си платим и да си ходим а ? То с незаконните надбягвания немогат да се справят дето имат камери , радари че и СРС-та па кво остава за тия дрегери . Да вземат да купят по добре по вибратор на колежките че кат гледам кви смрадливи тюфлеци висят по пътищата охаят на гнусутия от всякъде . АИДЕ ОСТАВКА ЦЕЦО ДАВАИ И О ШУМА ДТНем
77
2
 
2
 
! Отговори
Metalex_ преди 13 години
До 77:Аз пък си гледам и пари не давам, както и не зарибявам децата и околните..който иска да пуши, който иска да не....
76
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поне трево-пушещите които аз познавам купуват и продават трева.
75
2
 
3
 
! Отговори
Metalex_ преди 13 години
До 70:Аз освен на дроба и мозъка си, на никой друг не пласирам...аман от специалисти...ако имаше толкова лекари или адвокати колкото специалисти по наркотици в тая държава, щяхме да сме цвете.........
74
5
 
0
 
! Отговори
Metalex_ преди 13 години
До 64От думите ти личи, че никога не си барал каквито и да било наркотици...за това по - добре не коментирай такива теми, защото нищо не ти разбира плоската тиква!
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в САЩ не използват дрегери нито за алкохол, нито за наркотици, но всички спазват законите, а при съмнения полицая те кара в болницата за кръвна проба. Решили са да спестят пари на данъкоплатеца, защото за сериозни наказание и без това се изисква кръвна проба
72
2
 
0
 
! Отговори
Metalex_ преди 13 години
*** OFF, бе, Димитре!
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вместо да иска пари за глупости, по-добре да вкарат видеонаблюдения навсякъде по важните пътища, за да няма издевателства на катаджии по пътища. Искаме видеонаблюдения навсякъде, че родната полиция по-добре да не ни пази, че иначе много дебело ни идва
70
2
 
3
 
! Отговори
70 преди 13 години
А ти си параноик. Какво пласира пушача само ми обясни, вижда се чи си много "в час" с наркотиците.
69
15
 
4
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА ПЛАСЬОРИТЕ преди 13 години
Време е да има закони.Пласьорите на дрога в затвора.А не да се измъква с условна присъда.ВСЕКИ ПУШАЧ НА ТРЕВА Е ПЛАСЬОР.
68
4
 
5
 
! Отговори
53 преди 13 години
А къде ще отидеш. Може би в Калифорния където пунктовете за продажба на трева с медицински цели са повече от закусвалните на трите най-големи вериги в щатите на територията на Калифорния!? Отново завоалирате темата и я отклонявате в посока - "щом аз реша, че нещо е неправилно за мен значи е неправилно за всички останали" - не е така уважеами.
67
3
 
6
 
! Отговори
64 преди 13 години
National Geographic даваха филмче за тревата специално в събота - препоръчвам ти да следиш повторението. Не съм за наркотиците, но виж все пак кое какво е преди да даваш строгите си заключения лишени от всякаква научна логика.
66
4
 
2
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 13 години
Аз не виждам ефект от това. Извинете, но като имат дрегери да не би пилите шофьори да намаляха!? Прочетете си хрониката за ПТП г-н Цветанов от последните няколко дни само. Лично аз като човек и гражданин съм меко казано потресена от това което става по пътищата. Вместо пари за дрегери и тестове просто поставете камери както е в цивилизацията. Като те щракнат и ти лепнат глобата директно на сметката ще се замислиш повече как и кога ще шофираш.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези дрегери отдавна трябваше да бъдат купени.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Италия когато шофьора е употребил дрога колата се конфискува НЕЗАВИСИМО ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е. Ако тук стане така полоеината коли в Слънчев Бряг ще бъдат прибрани през лятото.:)