Предизборната атака на Волен Сидеров

Няколко души пострадаха при сблъсъците пред "Баня Баши"
Обновена: 10 авг 2011 12:42 | 20 май 2011 17:00,
1177

Снимка: БТА

 

Няколко души пострадаха при сблъсъците пред джамията „Баня Баши“ в София, провокирани от симпатизанти на „Атака“.

Сред ранените са петима полицаи, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Седем души са потърсили помощ в „Пирогов”. 45-годишен мъж със сътресение на мозъка е оставен под наблюдение в неврохирургията.

Останалите са с повърхностни рани и са освободени след преглед. Сред тях е и депутатката от „Атака“ Деница Гаджева, която е била с рана в областта на брадата.

Двама привърженици на „Атака“ са задържани.

Още по темата

Това стана и повод лидерът Волен Сидеров да заплаши, че ако задържаните симпатизанти не бъдат освободени, партията, която досега плътно подкрепяше ГЕРБ в Народното събрание, ще мине в опозиция още днес.

Той поиска оставката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и обвини полицаите, че са арестували по най-брутален начин атакистите, участвали в кървавия сблъсък.

„МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция“, заяви Сидеров.

Напрежението днес ескалира, след като около 150 привърженици на „Атака“ се събраха пред джамията „Баня Баши“ под претекст, че протестират срещу високоговорителите.

Докато течеше традиционната петъчна молитва, няколко хора на Сидеров започнаха да замерят мюсюлманите с яйца. Те скандираха „еничари“, „мекерета“ и „Атака“ и се опитаха да откачат една от тонколоните на джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
 
2
 
! Отговори
Kiril Nikolov преди 12 години
haha 4e koi e ni e vzel Balgariqa ta da si q vra6tame sega , 6to za Balgarin si ti be Ama 4e sme6ni6i ima tuk v toia forum.
9
 
1
 
! Отговори
nn преди 12 години
eto za6to vi nari4at gyauri(nevernitsi)da napadate svyati mesta.
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТАКА - ПОБЕДА! Да си върнем България!!!
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е патриотизъм! Това не са хора, които искат да допринесат за България, това са хора, които са отишли там да се бият, като на футболен мач. Но тези места са святи. Това е светотатство, независимо каква религия изповядваш.И истински моралните и мислещи хора го знаят.
3
 
4
 
! Отговори
FRANKFURT преди 12 години
Nikoi nqma da vi pomogne v Balgaria i nikoi ne moje da vi dade po dobar jivot v Balgaria TARSETE SI RABOTA V CHUJBINA ako iskate da jiveete po dobre ot sega
5
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 12 години
Ей ***! Не говорете така за България! На който не му изнася и вика "Майната на България" да се връща в Индия, откъдето е тръгнал.А който е гласувал за ГЕРБ преди да се замисли хубаво, защото е видно, че те са въртиопашки и вместо да слушат хората си, насъскват полицията по тях и слушат турция и някакви псевдо-правозащитни организация.Не гласувайте за ГЕРБ! Това е единствената партия, която се води САМО лични интереси и ползва МВР като батко си, който да ходи да бие хората.
18
 
10
 
! Отговори
1 преди 12 години
пълна забрана на атака,а болен сидеров и яшар шопов ,да бъдат затворени в КАРЛУКОВО.
13
 
10
 
! Отговори
BARAK OBAMA преди 12 години
VOLENE VOLENE VZEMI SE OSAZNAI CHE SHTE IMA IAK OPAN
17
 
5
 
! Отговори
HRISTO STOICHKOV преди 12 години
MAINATA NA BULGARIA
1
 
17
 
! Отговори
Deutschland преди 12 години
"Шпигел": Българите се превръщат в проблемВ статия, озаглавена "Легално робство", българските преселници в Германия биват сравнявани с робите в древна Спарта.
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Капка хвана на калъп Волен със засукана депутатка вьв гугула го има
3
 
0
 
! Отговори
MANTALITET преди 12 години
mi da, nemoje parvo da se napivame na masata i posle da kazvame ''Az sam Patriot'' tova ne govori dobre za nas , no vse pak e MANTALITET
8
 
7
 
! Отговори
OBAMA преди 12 години
tova ne e PATRIOTIZAM a TERORIZAM
7
 
13
 
! Отговори
Иван Грозни преди 12 години
Аз смятам, че няма по-достоен президент от Волен Сидеров. Никой друг не поставе така фронтално истинските проблеми пред България. Но в общество от ***, хомосексуалисти, чалгаджии и *** такива като него са обречени. Обречена е и България. За да се спасим ни трябва президент-патриот и депутати патриоти, а не клонинги на енепета, песета, либерали и *** !Хора опомнете се !
5
 
10
 
! Отговори
Иван Грозни преди 12 години
. Всеки който се обяви в защита на родното-българското бива обявяван, че е фашист, канибал и не знам си още какво! Крадеца вика дръжте крадеца!С повсеместното отрицание на истината, на реда и на родното ме е срам да се нарека българин. Ето ви още една причина (освен икономическата ) за огромната имиграционна вълна.Българите станахме чужденци в собствената си страна !!!Леви и десни партии, сини и червени трябва да бъдат забранени, защото обслужват не-български интереси !
8
 
18
 
! Отговори
Иван Грозни преди 12 години
Пускам телевизора, включвам радиото, отварям вестника и ЕДНА И СЪЩА ЛЪЖА СЕ ТИРАЖИРА БЕЗБРОЙ ПЪТИ:Атака нападнала молещите се, долни националисти, нетолеранто поведение и т.н. и м.н. И ВСИЧКИ ВКУПОМ ДО ЕДИН СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ! ДО ЕДИН ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ УМНИЦИ ПОВТАРЯТ ЕДНА ЛЪЖА !А истината е кратка и ясна. Екземлярите от джамията нападат ! Нападат, защото се протестира срещу звуковия тормоз на високоговорителите на джамията, нападат, защото им се казва да си махнат килимите и чергите
4
 
7
 
! Отговори
Иван Грозни преди 12 години
Къде ни е мярата за справедливост, идеята за България ! Май днес се интересуваме само от чалга и фешън. И пари! И поемаме безрезервно всичките лъжи и манипулации на медиите и техните безродни собсвеници и водещи, които могат да се нарекат всичко друго, но не и българи. Пумяри ! Нашето обществено съзнание е всякакво друго, но не и българско ! Училищата, семействата, медиите възпитават всичко друго, но не и патриотизъм. Всеки който се обяви в защита на родното-българското бива обявяван, че е фаши
2
 
0
 
! Отговори
hlqb i sol преди 12 години
haha Dobra ideq
2
 
0
 
! Отговори
SOCIALNI DOBAVKI преди 12 години
Socialnoto Ministerstvo da im razdade na Tezi kriminalno proqveni mom4eta ot ATAKA xravitelni produkti kato: xlqb, olio , makaroni ta qavno sa podiveli ot glad
1
 
1
 
! Отговори
Severna Balgariq преди 12 години
Bez ATAKA v Severna Balgariq da si naprqvar ZEMLQNKA v Stara Planina , te i bez tova sa partizani