Сидеров: Цветан Цветанов да си ходи!

Бой пред джамията, ранена е депутатката Гаджева
Обновена: 20 май 2011 15:03 | 20 май 2011 14:12,
616
Сидеров: Цветан Цветанов да си ходи!
Волен Сидеров. Снимка: Архив Булфото

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов на митинга пред джамията в столицата.

Това стана факт, след като се стигна до слъсъци между хората на Сидеров, дошли да скандират срещу високоговорителите и мюсюлмани, присъстващи на петъчната молитва.

Според него, мюсюлманите са виновни за боя пред джамията. Сидеров отправи обвинения и срещу полицаите, охраняващи митинга.

В същото време обаче негови симпатизанти хвърляха шишета, камъни, различни предмети към джамията.

Симпатизантите на "Атака" плюеха върху горящите пътеки пред джамията и се насочиха към парламента.

В мелето депутатката от „Атака” Деница Гаджева е ранена и откарана с линейка, а двама членове на партията са му са задържани.

"МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция. Незабавно да бъдат освободени патриотите от партия „Атака”, активистите, които бяха арестувани по най-брутален начин. Този, който е ударил депутатката от „Атака” с камък, да бъде задържан и съден", заяви лидерът на "Атака", който е коалиционен партньор на ГЕРБ.

Преди да си тръгне от митинга, Сидеров призова мюсюлманите да хвърлят камъни по него.

Мюсюлманите му отговориха с ръкопляскания. Те продължиха да се молят пред джамията, на фона на горящите пътеки, запалени от симпатизантите на "Атака".

Протестиращите имат разрешение от Столична община за провеждането на митинга.

Остава засиленото полицейско присъствие в района на джамията и около Народното събрание.

По-късно в парламента Волен Сидеров призова Цветан Цветанов незабавно да освободи активистите на партията, арестувани по време на протеста, както и "да издири престъпника, който рани български депутат".

"Ако това не се случи министър Цветанов ще има най-сериозната опозиция, каквато не е
очаквал, и неговата оставка ще бъде искана всеки ден", заяви той.

Лидерът на "Атака" даже стигна и по далеч, като заплаши ГЕРБ, че ще оттегли безрезервната си подкрепа за правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
5
 
7
 
! Отговори
ДДДДДДД преди 12 години
Ако ЦвЦв беше човек на място Болен Лидеров отдавна щеше да лежи днес в ареста ! Няма ли ЦвЦв да си подаде оставката най-накрая ?
448
5
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Дори и Воленчо, да преиграва....:- Според Корана минаретата не са задължителни..., за мюсулмански храм..., та камо ли използването на високоговорители...- За ползването на нротоара се плаща - тротоарно право на общината...- На молитвата днес, имаше тридесетина души и спокойно можеха да са в сградата на джамията...- От документалните кадри по канал 3 се вижда, че пръв удар с юмрук нанася мюсулман, а арестуваха атакист...Кой ще отговори...
447
1
 
7
 
! Отговори
до 485 преди 12 години
А за теб приятна вечер в 5 РПУ!
446
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво пък ще рече "България на българите-мюсюлманите в Турция", помаците да не са италиянци?
445
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за пореден път болен сидеров се излага
444
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Siderov e prav i to mnogo prav zastoto GERB sa krivi i to mnogo krivi.Ako GERB beha u red, Ataka steshe da e edno buniste ot golobradi hitlerist4eta koito si prisajdat kosmaci okolo genitalite za da ne im vikat PuboHitli
443
1
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Вижте само какво се случва пред президентските избори! А, какво ли ще е пред парламентарните? Съвсем сме я овапцали, ей! Щом тоя белия *** си разиграва така коня, и щом сокола ехидно си предлага кандидатурата за президент... По-голямо падение от това накъде? Тия там от правителството спят, ли... Що, ли? То, ако така продължават, наистина е твърде възможно съвсем в скоро време да се избира ново правителство!
442
8
 
9
 
! Отговори
Християнин преди 12 години
Браво на Волен гордея се с него. Пак ще гласувам за него, защото това е истински българин. Жалко за глупаците подаващи се на внушения, че работел за ДПС или за НАСА. Не виждате ли, че единствено той работи за националната кауза в БГ? живея до Халите и страшно много ме дразни тоя ежедневен вой на арабски, особено в петък. Не се оставяйте да ви промиват мозъците разни *** - помислете какво искате? да живеете в ориента-мръсотия,***,забрадки, тероризъм,чалга и бедност или Европа? бъдете Българи
441
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука е пълно с провокатори
440
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да направим евтина предизборна кампания. Без скъпи Телевизионни клипове, без билборди. Трябват ви само стотина *** с кожени якета. Задължително с много ниско ниво на интелигентонс. *** шизофреник със злобен фейс за лидер. Готово! Вече имате скандална предизборан кампания. Може да биете турци, да изнасилвате деца, да чупите кратуни и да тормозите всичко и всеки. А медиите? Медиите ще тръбят за Вас. И най-хубавото понеже сте в България няма да има никакви сериозни последствия:) Успех
439
2
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
НИщО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТОТрябва ли да съществува Румелия? Захарий Стоянов*Не! А защо не, ние ще да се помъчим да отговорим според силите си. Ние няма да казваме, както това правят мнозина, че като се присъедини Румелия на Княжеството, ще да бъдем в състояние да превземеме на втория ден Одрин, че алъш-веришът ще да хукне като пожар, че данък няма да се плаща вече и други още сладки мечтания, с които се задоволяват само дребнавите интереси, живущи днес за утре.Преди всичко ние сме длъжни да кажеме, че тая нещастна страна, някогашната Тракия, със своето нищожно население и с грамадното си число чиновници се е преобърнала на едновремешна община в турско време; тя се управлява като чифлик, който се дава демирбаш за по пет години. Тъй като на тоя чифлик съществуванието не е известно, тъй като неговите управители, директори и пр. са уверени, че след изтичанието на тия пет години не само че не ще могат да вземат втори път чифлика, но че ще да го изгубят съвършено, както казахме то всеки се надпреваря кой повече да удря кьораво, да трупа богатство за черни и усилни дни, когато няма да име вече Румелия, когато в Пловдив ще да остане само една префектура и две съдилища. Второ пришествие ще да бъде тогава за всичка чиновническа ***, която не е успяла още да си направи по няколко къщици, да си уреди чифличеца, да си подправи воденичката, да си донесе мобили от далечна Виена. Всички ония видни, симпатични и достойни директори, които получават по 4050 лири на месеца: блажените членове на Постоянния комитет, които вземат по 250 лири на година за Бог да прости, защото освен моабет и писанието антрефилета за своите вестници друго нищо не правят; и цяла войска разни други чиновници, които са си получавали редовно заплатата в разстояние на седем години, ще да останат на сух камък, ще си посипят главите с пепел и ще отидат да плачат пред конака да се върне Румелия пак, да потрае още поне годинка две.
438
6
 
8
 
! Отговори
атакист преди 12 години
Атакистите добре ги подредиха тия ***,а на тия пумияри които плюят по Волен ще кажа мръсни долни ени4ари,***,или турци там каквито сте,ще настъпи някой ден за вас кристалната нощ.
437
1
 
9
 
! Отговори
откровен преди 12 години
Винаги ми прилича на разярен врабец. Докъде стигнахме, колеги българи... "елитът" ни съставен само от мутри, *** и палячовци. Че и опасно ***!
436
9
 
12
 
! Отговори
men преди 12 години
БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, НА ГАДНИТЕ ТУРЦИ ПОЖЕЛАВАМ ВСИЧКО НАЙ-ЛОШО, БОЛЕСТ ДА НЕ ГИ ПРЕСКАЧА И БЕДСТВИЕ ДА НЕ ГИ ПОДМИНАВА, ЗАТОВА ЧЕ ПОДЛОЖИХА НА ГЕНОЦИД АРМЕНЦИТЕ, БЪЛГАРИТЕ, СЪРБИТЕ И ОЩЕ СУМА НАРОД.
435
5
 
13
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
Имаме си значе и *** родоотстъпниче което не харесва ,че Обама е мюсулманин,а?Хубаво ли ти беше като Доганя ит ДС ти смени именцето?Добре,че не съм те барнал измегяр да ти строша тиквата *** с приклада!Пак ме трийни сега!Баташкото клане е избиване на българското население в село Батак при потушаването на Априлското въстание. То е извършено от османски башибозук, състоящ се главно от помаци от съседните села под прякото командване на Ахмед ага Барутанлията. След клането той получава отличия и повишение от султана. Според различни оценки, около 5,000 души от селото са избити,като българските жертви в цяла България са между 15,000 и 25,000 души.КланетоНа 1 май 1876 г. врагът бил извикан от чорбаджиите на селото, за да предадат оръжието си. След като бунтовниците предали оръжието си, башибозуците ги нападнали и отсекли главите им.Ето как Захари Стоянов описва в своите Записки по българските въстания, тези и част от по-нататъшните събития:На 1 май неприятелят се вмъкнал в селото из долния край. Наместо съпротивление, той, неприятелят, бил поканен даже от самите българи-чорбаджии, със съобщение, че селото ще си предаде оръжието. Няколко души, наистина, си предали оръжието на неприятеля; но намеренията на тоя подъл неприятел били зверски, коварни, мръсни и ужасни. Щом се свършило предаването, главорезите башибозуци, запретнали ръкави. Те нападнали на обезоръжените жертви, на които отсекли главите с брадви, като ги водели един по един до едно сложено на земята дърво и тук ги секли като дърва. Плач, писъци и молби излизали от устата на всички, но, наместо милост, това е възбуждало по-люто отмъщение и някакво си зверско тържество в средата на тези човешки касапи. Тая варварска постъпка на башибозуците турили цялото село в ужас и трепет. Жени, деца и гологлави мъже бягали из селото към горния край.
434
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
болен сидеров,като колеги беше некадърник,долен,завистлив,неук,***,лъжец не си никакъв играч и политик
433
5
 
7
 
! Отговори
Фикрет Сали преди 12 години
Тези в джамията са от вашия етнос, българския. Никакви турци не са, а чисти помаци. Потурнаци, дьонмета...
432
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА 459 ! ТОВА Е ИСТИНСКИЯТ БЪЛГАРИН ! ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ВСИЧКИ ТУК !!Абе Яворе защо премахваш ИСТИНСКИТЕ БЪГАРИ тук бе КОЛЕВ ? Нали само щяхте да ни следите бе ?
431
6
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 471:Гледай си работата! Такива излагации, като на Волен не са ни потребни! Тъпака работи твърде усилено в полза на ДПС!
430
6
 
10
 
! Отговори
you преди 12 години
Всеки, който подкрепя или някога е гласувал за АТАКА трябва да носи последствия. Електората на тази партия е дъното на тази държава. ***, гадни, необразовани и мързеливи псевдо националисти, на които все им е виновен някой. Не *** и турците са ни проблема, а те. Най-донлните селяндурници, които насаждат омраза, Фърлят си *** у треват и се млатат с нормалните хора. *** е, че всички кибичим по форумите, вместо да се направи един контра митинг на Атака. Щото тея *** няма да спрат.