Деница Гаджева: Паветата хвърчаха от ислямистите

"Всеки ден ще си спомням за тази проява на "толерантността"
23 май 2011 11:00,
971
Деница Гаджева: Паветата хвърчаха от ислямистите
Пострадалата депутатка от "Атака" Деница Гаджева. Снимка: БТА

"Раната е сериозна, но съм добре, ако ме бяха улучили малко по-нагоре, нямаше да е толкова добре положението. Имам около седем шева.

Паветата хвърчаха от ислямистите, които бяха наредени до джамията". Това разказа пред Нова тв депутатката от "Атака" Деница Гаджева, която пострада при сблъсъците пред джамията в петък.

Още по темата
"Всеки ден ще си спомням за тази проява на толерантността на фундаменталните ислямисти", иронично коментира тя.

По думите й протестът е бил мирен, срещу воя на джамията. Тя си обяснява случилото се с факта, че не е имало достатъчно полицаи и хората от джамията започнали да ги нападат.

"Отидохме на протеста с колони и пуснахме патриотични песни. Тогава от джамията излязоха едни много тъмни субекти с изкривени физиономии.

Един от тях започна да рита колоните, оттам стана целият конфликт. Пребиха две от нашите момчета. Единият от мъжете беше с нож", каза Деница Гаджева.

"Мой колега е с разкъсани пръсти, понеже е спрял паве на милиметри от полицай. Ако ислямистите бяха смирени, нямаше да ходят на молитва с ножове", допълни тя.

Зам.-председателят на парламентарната група на „Атака" Десислав Чуколов пък обяви по БНТ, че следващата седмица на пресконференция ще бъде представена достатъчно информация, според която в столичната джамия „Баня Башъ" се пропагандира ислямски екстремизъм, както и литература с такова съдържание.

Според Чуколов службите имат достатъчно информация за това, но не желаят да се намесват. Причината била, че определени кръгове твърдят, че се нарушава етническият мир, щом се повдигне този въпрос.

Според политолога Огнян Минчев е нужно обществено обсъждане за високоговорителите пред джамията. Грешка обаче е било разрешаването на протеста на "Атака".

Двамата събеседници влязоха в остър спор за ролята на "Атака" в подкрепа на правителството, както и за последните изяви на членове на партията на Волен Сидеров в Батак и София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


971
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
31
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли не им вярвам на Атака...
1
24
 
87
 
! Отговори
хаиде стига бе преди 12 години
депутат с акъл на десетокласник,егати и държавата сме