Не била Светла, най ми бил Георги

Заместник на Найденов бори корупцията в Стопанската академия
28 май 2011 08:43,
22
Не била Светла, най ми бил Георги
Георги Костов. Снимка: МЗХ

Зам.-министърът на земеделието Георги Костов ще напусне ведомството и ще оглави Селскостопанската академия, пише "24 часа".

Преди седмица земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че настоящият ректор Светла Бъчварова, ще бъде сменена.

Причините са засечени от Сметната палата системни нарушения в академията. Бъчварова бе зам.-министър на земеделието в правителството на Сергей Станишев.

Информацията за отстраняването й се появи на фона на упорити слухове за рокади във ведомството.

На 19 май премиерът Бойко Борисов заяви, че там или ще бъде сменен един от тримата заместници, или ще има четвърти. Тази седмица обаче бе обявено, че второто със сигурност няма да се случи.

За отстраняване бяха спрягани имената както на Георги Костов, така и на Светлана Боянова.

Срещу нея бе подаден сигнал от депутатка от ГЕРБ, че е разрешила преотреждане на земеделски земи за строеж на фотоволтаичен парк.

Още по темата

Наредена бе проверка, а в сряда лично Борисов подписа под резултата от нея, че Боянова остава на поста си, тъй като не е нарушила закона.

На мястото на Костов няма да бъде назначен друг човек. Причината е, че ресорът му - горите, и без това бил на пряко подчинение на министъра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Пристрастен преди 12 години
Що се отнася до субсидиите и лапането от институтите. Очевидно гражданинът не е наясно какво се случва. Какви субсидии бе човек, като тази година ги изпапа МЗГ. Ти имаш ли представа как институтите работят. Ако не знаеш питай доц. Костов, той е компетентен как се сее, жъне, оре, хранят се животни без да се влагат срдства, щото бюджет има, забрана има - 2000 лв на месец касово. Ти мой човек сигурно 2 бона за сладолт ги даваш, а част от тия институти хляба на Б-я дават. Как става това?
21
1
 
3
 
! Отговори
Пристрастен преди 12 години
Политика и само политика, това е милата ни родина. Не оставиха ни училища ни наука без да я политизират. Земеделската наука не работела, фермерите не били доволни. Колко процента от площите на пшеницата у нас са резултат от нашата селекция? Откъде идва посевния материал? Защо и кои съсипа българските хибриди слънчоглед и царевица? Колко мастити фермери са налели средства в науката? Само лапат. И сега какво, ще сменим един шеф с дървар, макар и доцент и ще я опапаме. Що се правите на ухапани бре?
20
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Той добре, че пребори корупцията в горите...та сега и в академията.
19
0
 
0
 
! Отговори
до 17 и 18 преди 12 години
чакай и ще видиш цялата академия застава зад ръководствотос максимум 10 човека а и нечетохте ли изявлението на директорите 30 човека се подписаха с имената си директори
18
1
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
"Съсипване на Академията" - че едно се отчита, а съвсем друго се прави. Ще имаш ли доблестта да признаеш от колко години е такова положението?
17
1
 
1
 
! Отговори
до знаещ преди 12 години
Много си си повярвал, ясно е, че си до баницата. 4000 щели да излязат да протестират заради Бъчварова? И заради нея ще рискуват да им се ревизират изследванията и процедурите по "израстването", доколко отговарят на закона и авторското право??? Ха ха ха, хитреци има, ама не и чак толкова луди.
16
1
 
0
 
! Отговори
хахахаха преди 12 години
до 15 без бюджет опити колкото толкова отделно че гласуват един бюджет а се дават реално по-малко...не съсипвайте академията и да спрат хора които дори незнаят колко института и как се казват обаче знаят да коментират
15
2
 
2
 
! Отговори
до сътрудник преди 12 години
Обратното - Земите на опитните станции на практика се ползват като производствени с мотивацията да се получават субсидии, без значение, че опити почти не могат да се провеждата. Същато велика "производствена" дейност, въпреки субсидиите и жертването на изследователскта работа е изцяло губеща, дори когато по отчети се докладва като печеливша. Причината е, че при изчисляване на "печалбата" се игнорират субсидиите, заплатите на работниците и редица разходи, които се поемат от институтите.
14
2
 
7
 
! Отговори
сътрудник преди 12 години
не ви ли е ясно на всички че целта е да се вземат ЗЕМИТЕ на институтите и опитните станции само в генерал тошево имат 20 000 декара и знаят че докато Бъчварова е там това няма да стане. Да спрем грабежа на една от последните останали институции които не са разграбени
13
1
 
1
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
анонимен с бюджет на 40% от това което е било последните 10 години преди герб пари за какво за заплати и ток вода и тн. кви нарушения на тях не им дават нито лев но има такива разбирачи като теб всички в академията сме зад Бъчварова и ако ще я махат излизаме на протест 4 000 човека да видят че науката не им е политика и в нея няма политически назначения и увулнения както иска уважаемият г-н Кучкар
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бъчварова и компания директори + набедени "корифеи" правят всичко по силите си за саботиране усилията на правителството за внасяне на финансов ред и дисциплина в Академията. От всички разходи на последно място са тези за изследователска работа, а малцина са щастливците да могат да разчитат на такива, въпреки, че ВИНАГИ се планират и отчитат, но на практика почти нито един редови учен не знае за какво са били изхарчени парите, отчетени уж за изследванията му.
11
1
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
6-ти, не е необходимо даже и да се гадае, само си спомни кой посланник отиде в НС да даде пълна подкрепа...На мен едно обаче не ми е ясно.Щатите щели да доставят гориво за АЕЦ.Първо-ще подпишат ли при това условие заводити производители на реакторите в Русия удължаване на ресурса им, като работят с Американско гориво, и второ-от къде е по-евтино да се купува-от Русия или от Щатите, при положение че качеството е едно и също?Борисов се опитва да е слуга на двама господари,но повече на доларовия...
10
0
 
3
 
! Отговори
н.сътрудник преди 12 години
Промяна в ръководството на ССА е необходима, но със сигурност г-н Костов не е този, който може да направи нещо значимо и да издигне земеделската наука на по-високо ниво. А има ли в България земеделие? .....
9
0
 
4
 
! Отговори
мене преди 12 години
костов няма да стане председател на сса директорите няма да го допуснат гледах канал 3 няма такава уникална защита а по добър доклад на сметната палата не е имало само препоръки без нито едно нарушение найденов да си каже за доклада на данс и на европол а да не пуска костов на кучетата
8
2
 
3
 
! Отговори
доволен преди 12 години
не се пънете да я защитавате така герб печели поне 2000 гласа с тази смяна браво бойко от кога чакаме да я махнете
7
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Георги костов и найденов си отиват до края на месеца това е ясно на всички както и че найденов е пуснал тази статия...а на костов жена му без висше работи в министерството на двойна заплата назначена от мъжлето си. А и костов за тези които помнят беше този с 1200 литра гориво за един месец...
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпите Гербери ще съсипят всичко и всички кадърни хора в тази Държава.На кое ли разузнаване изпълняват поръчките ?
5
2
 
5
 
! Отговори
PIvanov преди 12 години
Не виждате ли несъгласието на населението за тази рокада!
4
0
 
0
 
! Отговори
мими преди 12 години
Ами явно за тях разлика няма и става дума за едно и също! Поправете си грешката!
3
0
 
2
 
! Отговори
цицерон преди 12 години
Както си пишете статиите тука,така и шефовете ви "управляват" тая баталясала държава - некомпетентно,грешно и в неправилната посока.И най-важното - го правят индиректно,скрито и от засада,под формата на партийно поръчение от времето на Комунизма.Разбрахте ли мисълта ми,другари,чорбаджиите на Днес...?!Защото така списана тази новина,в същност е дезинформация,а тук никой не се интересува от това - колко сте неграмотни,от къде сте си купили дипломите и защо лъжетте,пък било то и неумишлено или НЕ.