4 месеца уседналост за местните избори

БСП обвиниха Искра Фидосова в плагиатство
Обновена: 2 юни 2011 17:21 | 2 юни 2011 17:16,
123
4 месеца уседналост за местните избори
Искра Фидосова откраднала новата си идея от БСП. Снимка: Архив Булфото

Eдва 4 месеца ще бъде изискването за уседналост за предстоящите местни избори. Това решиха изненадващо народните представители, които гласуваха на второ четене промените в Изборния кодекс.

С 68 гласа „за”, 2 „против“ и 1 „въздържал се“ депутатите приеха четиримесечната уседналост.

По време на дебата депутатът от БСП Любен Корнезов обвини в плагиатство шефката на правната комисия Искра Фидосова.

„Това не е достойно парламентарно поведение. Защо не си посипете главата с пепел. От първия момент, откакто излезе решението на Конституционния съд, сте дали поне десет интервюта, че параграф 10 не е противоконституционен и той ще остане. Сега изведнъж – три крачки назад или две напред. Г-жо Фидосова, вие законодателно плагиатствате. В правната комисия този въпрос също се обсъждаше. Вие лично гласувахте против предложението, което ви направих за четири месеца. Поне признайте си законодателното плагиатство", посочи Любен Корнезов.

Още по темата

Според него не е възможно да се прави такава промяна, тъй като това не е редакционна поправка.

Корнезов представи подписа на Фидосова като председател на правната комисия. "Нищо, халал да ви е плагиатството. Това можете, това правите", каза още соцдепутатът.

Преди месец Конституционният съд отмени гласувания от ГЕРБ Изборен кодекс и препоръча уседналостта да бъде 6 месеца за изборите. Впоследствие ГЕРБ си промени коренно позицията и изненадващо възприе тезата на БСП и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
0
 
! Отговори
BAI To6o преди 12 години
Глиган Грудово
115
0
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
Фидосова трябва да откаже храната. Вече не прилича на човешко същество
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единство на Права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ за гражданите си! Много "хора" забравят думата ЗАДЪЛЖЕНИЯ и изискват само права!
113
1
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,От Великата Френска революция, всички нормални държави са приели принципа:- Единство на Права и Задължения за гражданите си!- Аз не искам, а и Конституцията не позволява, български гражданин, който си праща подоходните данъци в друга община или в друга държава, да избира в моятасвой представител, който да решава КАК ДА СЕ ХАРЧАТ МОИТЕ ДАНЪЦИ!!!Задължения на гражданите по Конституция са само четири: - Да защитават Отечеството; Да оказват съдействие при бедствия и; Да плащат данъци и такси съгласно своите доходи и имущество! (Чл. 59, 60 и 61), а и - Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани. Извода е:- Който и да е Български гражданин НЯМА право да глас, ако не е изпълнил Конституционното си задължение Да плати подоходните си данъци в България! Това е смисъла на изискването за уседналост всички имат ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ, всички ПЛАЩАТ ПОДОХОДНИ ДАНЪЦИ и изпращат човек който да ГЛАСУВА как ДА СА ХАРЧАТ - Съгласно закона за доходите на физическите лица, си ДЛЪЖЕН да платиш подоходните данъци в България и в общината в която живееш ако си живял 6 месеца в България и ЕДВА СЛЕД ТОВА, можеш да гласувашНе плащаш ли подоходни данъци в България - Няма гласуване!Трябват обаче и Конституционни промени за:1. Освен избиране и право за отзоваване на избранник с подписка от избирателния му район, ако подписана с 50% плюс един гласа, от гласовете подадени на изборите2. Гласуване само на територията на РБ (посолства, консулства, кораби).3. Гласуване освен при платени подоходни данъци в България и при регистрация като безработен. Гласуват пенсионери и студенти.4. Изборните райони Трябва да се припокриват със социално икономическите райони (шест за България), а в парламента да влизат само толкова депутати, от общо 240, колкото процента от гласоподавателите са гласували Останалите граждани не желаят да бъдат представлявани в парламента!!!Просто е Депутатите трябва да прилагат Конституцията, а не да се оправдават като калпавите водолази с водораслите...!
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е една от малкото снимки на Фидосова от шията надолу.Но ние ,почитателите и, и верни фенове искаме повече.До долу!Имахме спорове,ако носи прашки,колко метра ластик отиват за тях.
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да има съществена причина за да го правят. Кого ли имат предвид, та решиха точно 4 месеца да са границата?
110
2
 
6
 
! Отговори
% преди 12 години
Тая ми блокира компютъра...Пфу!
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...Може и улегналост фидоске...
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕКСИ МАЦКА!ХУБАВИ СА БЪЛГАРКИТЕ!ЗДРАВИ,ЯКИ,РУМЕНИ,ЗАСМЕНИ!
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уседналостта ще я доказват с габарит. Който е седял без да мърда 4 месеца, ще трябва да е оформен като Монтанска Фифуца,.. който е заслабнал от глад отпада от гласуването
106
2
 
7
 
! Отговори
bobipal преди 12 години
Тая яде за цяло село сомалийци ... кви гласове чака не знам ! Милата сама се вози в асансиор, а и между другото не всички я хващат.
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4 месеца уседналост... нема ли да им се схванат седалищата на уседналите? :)
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най - добре си е Боко - цар и самодържец, Цвък - президент, Фидусия - вице, Брад Пит с очилата - на мястото на Боко. А повелителят на пръстчето в балета към "Нашата полиция".
103
1
 
4
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
Цвъки няма да го отрази ако не изпее кавър на "Нашата полиция", облечен само по розови прашки и размахал пръстче .. Тогава и Цвъцко така ще се ентусиазира, че не само СГС ще превземе, а и за президент ще се юрне, воден от пръстченцето ...Могат да се сбият да вземат Фидуся за вице ...
102
1
 
3
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
В тази обречена държава ( обречена да бъде погълната от Турция), всичко командват хазарите-юроди РотшилдовиТе са заповядали на Борисов 4 месеца отседналост, за да може на изборите ДПС да превземе още повече бивши български общини. Затова ГЕРБ така "неочаквано" са се навели, пред *** бахур на ДоганНо в крайна сметка нашия Господ ще се погрижи, да бъде ликвидирано това престъпно анти-християнско семейство.
101
3
 
3
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
ХахахахахаххаахаххахахаИмам опасения, че ни праска дислайкчета тук. Но мисля, че фазата е по - дълбока: пръстче на Цвъцко.
100
2
 
2
 
! Отговори
103 - имаме тревога преди 12 години
Носителят на пръстчето, май е хвърлил око да използва Боково пръстче за нуждите си и ще се надупи и в тази тема.
99
3
 
6
 
! Отговори
и преди 12 години
Измикярите на Бойко Борисов, ще разрушат всичко в държавата докато разберат че нестават за нищо .
98
3
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Така като я гледам вече са 200 000. Така че трябва да се изчака, току виж до 2 години всички сирачета ще получат обяд.
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно Доган е дал некой лев на Борисов... Или са се разбрали да му докара автобуси за изборите... и затова е отстъпил... странно наистина защо така дадоха на заден ход...