Кунева влиза в президентската надпревара

Тя ще обяви кандидатурата си на лекция на 6 юни
Обновена: 10 авг 2011 12:32 | 2 юни 2011 11:26,
286
Кунева влиза в президентската надпревара
Снимка: Архив Булфото

Спряганата от няколко месеца за кандидат-президент Меглена Кунева официално ще обяви, че влиза в надпреварата за президентските избори. Това ще стане на 6 юни  по време на нейна лекция в столичния хотел "Радисън", съобщиха за Dnes.bg от щаба й.

Меглена Кунева ще бъде издигната от инициативен комитет от 21 души.

В сформирания предизборен щаб влизат предимно хора от НДСВ. Шеф на щаба ще бъде Мария Дивизиева. В него са още Даниел Вълчев, Владимир Дончев и други активисти на жълтата партия.

"Убеден съм, че Меглена Кунева ще бъде добър кандидат за президент", каза през уикенда Симеон Сакскобургготски пред журналисти на международната конференция на Балканския политически клуб "Балканите в Европа и света през 21 век".

Той увери, че всички в НДСВ симпатизират на бившия еврокомисар, но решението от кого да бъде издигната е нейно.

Според Сакскобургготски бившият еврокомисар е много качествен човек, с голям опит и в крайна сметка президентът е имиджът на страната си.

"Трябва с това да се съобразяваме, а нея навън я познават много добре, аз съм свидетел на това", обясни Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
0
 
! Отговори
Още един... преди 12 години
"Кунева поне е доказан професионалист. Аз лично за нея ще гласувам. Нека ГРОБ се пръснат от яд когато тя стане президент. "Това същество, писало горното, си въобразява, че като гласува за Пръмова, тя ще спечели!!! Колко болни хора има тук!
280
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напълно подкрепям Меглена Кунева. Платените драскачи - в дивия...
279
0
 
5
 
! Отговори
Росен преди 12 години
Партийната кандидатура на Кунева (НДСВ-БСП) се представя като издигната от интелектуалци. Това е демагогия и опит да се "замаскира" г-жа "Да" за да премине между капките в избирателните листи. Слаб ПР, особено след като сдружението на интелектуалците взе да се разпада още преди да е издигната официално кандидатурата й...
278
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Слави най после се *** напълно подкрепяйки мръсната комунистка Кунева-Пръмова. Тази гъзолизка предаде България като ни затвори реакторите в Козлодуй без никои да иска това от нас. Няма по мазна физиономия от нейната. Ами за Габонската афера дето нагуши Мултигруп с пари кво ще кажете. И на всичкото отгоре не е живяла последните пет години в България, каквото е едно от изискванията за кандидат президентите. Слави - поредната фурнаджийска лопата, 1997 година сваляше комунистите, сега ги издига.
277
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма такава просто! 200 000 приказки изприказва снощи и нищо не разбрах. Много мразя бръщолевене. Като знае английски та какво? Приказки ли ще разказва? Сигурно 60% от българското население говори английски. Дано се появи някой по-подходящ кандидат.
276
2
 
3
 
! Отговори
До ааа преди 12 години
ГЕРБ ще отвее всички червени кандидати!А кандидатите на ГЕРБ пинбени ли са?
275
2
 
4
 
! Отговори
lewskar преди 12 години
Тази още не си е платила парното от 2003 г.Баща и не си плаща нито тока нито водата нито данъка а дъщеричката му взима 18 000 Е като комисар,жив да ги ожали човек,ако тази стане президент по-добре да ходим да се гръмнем.Ама какво Бойко стана министър-предтседател а ние още сме живи .......чудо
274
0
 
4
 
! Отговори
чл. 212 (а) (2) преди 12 години
На 23. 06. т. г. Румен П. става на 50 г. , т. е. ще има юбилей . . . Защо Станишев и сие не издигнат Румен П. като кандидат - президент от тяхната партия ? Това ще е най - добрият подарък за техния съпартиец, а може пък и той да спечели изборите и да стане новият президент на БГ ?! От грамите на Уикилийкс разбрахме, че той много работи и той доказа вчера това като с влошено здравословно състояние отиде чак да парламента, за да даде интервю . . .
273
0
 
1
 
! Отговори
фурнаджийска лопата преди 12 години
За публикуваните грами на Уикилийкс депутатът Румен Петков е категоричен, че "това са обикновени , гнусни лъжи". Той разказа как като вътрешен министър навремето е изгонил американския посланик Байърли от кабинета си именно заради интриги. В публикуваните грами бившият посланик Байърли определя Петков като здраво работещ, здраво пиещ, както и разказва на Белия дом пикантаната история с фонтана. "Винаги съм бил здраво работещ, а г-н Байърли е имал удоволствието да пие с мен само чай"
272
2
 
4
 
! Отговори
ааа преди 12 години
ГЕРБ ще отвее всички червени кандидати! Помнете ми думата и вижте къде ще са навряни другарите след октомври месец!
271
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва ли да има предрсочни парламентарни избори през есента, както предложиха от БСП и ДПС? Да 81.27 % (217) Не 14.98 % (40) Не ме интересува 3.75 % (10)Брой гласували: 267
270
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сори, кака фейл си. Предпочитам ченге със собствено мнение, пред слугинска пу-ка, която много слушка и оня гущер царя и партията и барозо и кой ли не кой не и го е подал не го е преслушала...
269
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Меглена Кунева: Не зная дали ще спечеля, но няма да изоставя хората, които искат промяна"Българският президент трябва да бъде водач, трябва да може да води не със сила, а да води с разум". Това заяви в "Шоуто на Слави" първият български еврокомисар Меглена Кунева, която в понеделник ще бъде издигната официално за кандидат президент от Инициативен комитет. Кунева обясни, че решението да се кандидатира за държавен глава не е било взето прибързано, а след много пътувания в България и след разговори с хората. Тя беше категорична, че това решение не е било лесно за нея и добави, че не знае дали ще спечели, но няма да изостави хората, които искат промяна.На въпрос какво мисли за управлението на сегашното правителство, Меглена Кунева заяви: "Бих искала да кажа повече добри думи за всяко едно българско правителство, включително и за това, защото колкото едно успява, толкова е по-лесно за следващите. Но това, на което най-много се надявах и антикорупция, прозрачност, спазване на закона, това не го виждам. Справедливостта не е само в магистралите, справедливостта е в образованието, в здравеопазването, в новите работни места. Тези деца, които напуснаха България, едва ли ще се върнат, за да строят магистрали. Те учат икономика, интелигентна, това трябва да им предложим".По отношение на политическите си приоритети Кунева заяви: "Темата, която мен най-много ме вълнува, е образованието. Образованието, защото става въпрос за икономика. За да правят пари, младите трябва да знаят и да са добре образовани. Ако вземем средното ниво за иновации и нови технологии в ЕС, България е минус 57 от средното ниво. Говорим за три процента бюджетен дефицит, който да е закован, дали не може да постигнем съгласие и да се споразумеем, че ще има определен процент, който винаги ще бъде отделян за наука, винаги ще бъде отделян за образование".Кунева беше категорична, че не би се поколебала да влязе в челен сблъсък по няколко въпроса единството и целостта на нацията, интересите и човешките права. Тя каза, че по тези въпроси никога не би преговаряла.Първият български еврокомисар обясни, че е добре президентът да не бъде партийна кандидатура, защото разполага с особена власт, която може да се намеси във всяка една от трите власи, но с баланса си. Според нея президентът не бива да бъде нито опозиция, нито част от монопола на управляващите.Меглена Кунева обяви, че в понеделник Инициативен комитет ще предложи нейната кандидатура и тя ще приема. "Разчитам на тези хора" каза още Кунева.
268
0
 
6
 
! Отговори
an преди 12 години
DRUGARKATA -YES- ISKA DA STAVA PREZIDEN6A. NE STAVA6 DRUGARKO. SAS TVOITO -YES- E.A MAMATA NA NA -NARODNA REPUBLIKA BALGARIQ- I Q PREVARNA V MUTRESTANIQ. DRUGARKO. NARODA O6TE TE POMNI. DRUGARKO PRAMOVA.
267
3
 
6
 
! Отговори
До стига преди 12 години
"Таз е червена и в червата..... "А пък ББ, ЦвЦв и ЦЦ са розови пеперудки с членски книжки от БКП!
266
3
 
6
 
! Отговори
стига преди 12 години
Не ви ли писна от комунисти (индивиди принадлежащи към червената хунта доведена на власт от окупационнтата съветска армия през 1944) ? Таз е червена и в червата.....
265
0
 
5
 
! Отговори
Слави(Гоце) преди 12 години
Представям ви нашия кандидат-президент - г-жа Меглена Пръмова!
264
0
 
4
 
! Отговори
даа преди 12 години
Меги Снахата потича и от чешмата?! Меги Снахата щяла да обяви официално кандидатирането си за президент на републиката. Вероятно вече е разбрала какво искат българите, глумят се колеги. Меги вече досади. Какво ли ни чака, когато и официално заяви претенциите си да оправи България? Нейният цар вече го направи. Сега Меги прави своята заявка. И тя иска да оправя българите. Като се взрем в списъка с царски слугинчовци, които щъкат край нея, няма начин да не ни оправи.
263
1
 
6
 
! Отговори
Учиндол преди 12 години
Крадците и мутресите на България се завръщат, Софиянски, Кунева, няма какво да говорим искат си власта обратно разбойниците и това е! А Учиндолския члагаджия да смени името на предването "В джаза" на " В чалгата", че Луиз Армстронг, ако види какви ги е *** ще се обърне в гроба заради учиндолската простотия!
262
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние избираме Президент. Искаме човек, който няма да ни излага на всяка крачка, няма да говори глупости, няма да рине трупове с фадрома и да сее картофи, няма да играе мачлета в работно време и да лети с хеликоптери за да реже ленти за щяло и нещяло. Искаме си върнем държавата обратно от мутрите и олигарсите. Искаме, децата ни да не ходят немили, недраги по света, а светът да дойде при нас. Искаме образование на световно ниво и човек, който да даде личен пример на образованост и компетентност. България ще тръгне напред когато скъса с простащината и това ще стане, когато се раздели с простаците във властта.Добре е първият пост в държавата да даде този пример. Простаците да си вземат сандъчето с английските думички, топката и на село да садят картофи! Времето тече неумолимо и живота ни отминава. Той просто ни заобикаля.Няма да дочакаме пълно благоденствие, но поне да станем свидетели на тръгване в правилна посока.