БСП "резна лентата" на завода за отпадъци на София

ГЕРБ дойде с линейка, социалистите страдали от "загуба на паметта"
Обновена: 5 юни 2011 15:07 | 5 юни 2011 15:05,
167
БСП "резна лентата" на завода за отпадъци на София
Снимка: БТА

Кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев "преряза лентата" на непостроения завод за преработка на отпадъците на София в местността Садината до с. Яна.

На мястото на завода вместо готови съоръжения имаше макет на обещания завод. На символичното откриване присъстваха председателят на БСП Сергей Станишев, евродепутатът Илияна Йотова, общински съветници, депутати.

На събитието с линейка и медицински екип изненадващо дойдоха и общински съветници от ГЕРБ, защото чули, че има проблем – диагнозата била "загуба на паметта".

Още по темата
Общинският съветник Роберт Янакиев обвини БСП и предишното правителство, че заради тях  апликационната форма за завода не е била подадена навреме и затова се е забавило строителството му.

Борисов стана премиер, документите са внесени и до края на юни се чака одобрение от ЕК, посочи той.

Председателят на БСП и бивш премиер Сергей Станишев припомни, че когато София е била "зарината от боклуци", правителството на тройната коалиция е водило разговори и е отпуснало средства за общините, съгласили се да приемат балите.

Над 100 млн. лева от данъкоплатците са дадени заради некадърността на софийската управа, посочи той. Заводът за отпадъците трябваше да бъде готов през 2007 г. и София трябваше да бъде като Виена, след това трябваше да бъде готов през 2009 г., беше направена първа копка и днешният премиер обеща за 15
месеца заводът да бъде пуснат в експлоатация, припомни Станишев.

Евродепутатът Илияна Йотова коментира, че ЕК проявява учудваща толерантност и добронамереност към българското правителство, доколкото е замразила за известен период наказателната процедура срещу страната ни, защото е повярвала, че завод ще има.

"Комисията се втрещи, че брикетите трябваше да бъдат извозвани чак до Варна, което изисква големи транспортни разходи", посочи тя. ЕК има определени съмнения по начина, по който е била избрана компанията, която да изгради завода, каза Йотова.

Тя отново поиска оставката на министър Нона Караджова, защото се опитвала да заблуждава с изказванията си, най-малкото за капацитета на сметището в Суходол. Йотова съобщи, че след многобройни жалби на граждани, на 2 юли делегация от комисията по петициите и жалбите в ЕП ще посети депото в Суходол.

На откриването на несъществуващия завод БСП се бяха подготвили с хляб и сол, а ромски оркестър припяваше рефрена: "Щях да работя тук", съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
али преди 12 години
Бойко реже ленти на реални обекти,червения Кадиев на гола поляна"открива"завод,ха хх хаа---аа,това са червените - мираж в пустинята!
154
2
 
1
 
! Отговори
mind twist преди 12 години
Бездарници! Това им е цялата работа, цирк да правят. Ткива бяха и в управлението, такива са и като опозиция.
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБ продава 1/3 от обработваемата земя в България на Изрел! Събудете се, продават бъдещето на нацията на чужда държава!?!!!!! Организирано без да питат и да казват много много - ПРОДАВАТ НИ! Време е да кажем стига!!! Време е!
152
2
 
11
 
! Отговори
необременен българин преди 12 години
Червените хептен слънчасаха...?!Бълнуват все някакви изборни победи,ама народа си има поговорка и за туй:"Гладна кокошка - просо сънува."Че що ли да се чудим на акъла им,на *** и сателитите им,като знаем,че от как са "захапали" тая нашата клетата държавица - и народа ни бял ден не е видял - от всичките злини и тъпоумия,дето ги натвориха за толккоз години.А електоратът им по естествен път се топи и изчезва,но на "потомствените управници" алчността и лицемерието им са безгранични.Жалки!
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадиев е пич. Точно обратното на тъпоумните безгръбначни *** от ГРОБ - образован, фокусиран и със СОБСТВЕНО мнение . тоест не зависи от лидери по начина по който сички в ГРОБ зовисят от мутрата наркоразпространител... Определено е моя човек, независимо,кой е конкуренцията.
150
1
 
2
 
! Отговори
хм преди 12 години
завода бат' Бойко го обеща още като кмет... ама то какво ли не е обещавал
149
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Линейки има,доктори няма.Умници.
148
4
 
9
 
! Отговори
МУНЧО преди 12 години
Ех Жоре, ех кадийче плешиво..............! Що не кажеш за фирмата на жена ти, а? Колко ток изнесе за Сърбия, а? А дали всичко е било законно, а? А защо моята жена не може да изнася ток, а? И вие сте същите ***, че даже и по-големи! ДЕ.............ееее...б..а ***...***..ви деееее....б....а..............!
147
4
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Кой плати за цирка с линейката?
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цачева е от ГЕРБ, а аз не съм от РАБФАК.
145
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъчо МОЗЪКА е от ГЕРБ,а аз-не.
144
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калинка е от ГЕРБ, а аз съм образован.
143
0
 
5
 
! Отговори
Tman преди 12 години
Е браво, откриваме все още не съществуващи обекти, много яко!! Аплодисментиииииииииии
142
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мен лично Кадиев е неизбираем в София. Аз самият няма да гласувам за него.Но е прав за завода за ***. ГЕРБ симпатизантите могат много да плюят по правителството на Станишев, но за 4 години кметуване ББ и екипът му от "специалисти" не успя да изготви дори проект за завода за ***?! За каква апликационна форма говорят, като нямат въобще основа за такава?! На некадърните винаги някой им пречи (по подразбиране неудобния конкурент/опонент)
141
10
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Всеки ден в пресата се пише, колко много са случаите, когато линейки не достигат, а от ГЕРБ са взели линейка, за да се правят на интересни. Колко човека останаха без линейка, защото някой е решил да се прави на оригинален?
140
7
 
11
 
! Отговори
... преди 12 години
А по това време колко ли хора са чакали за линейка и медицинска помощ ???
139
11
 
13
 
! Отговори
МИТКО преди 12 години
КЪДЕ Е ЗАВЪРШИЛ КАДИЕВ?!?!?! ГОРКИЯ ХАРВАРД - И ДЕЦАТА ЗНАЯТ,ЧЕ ВЪЗПИТАНИЦИТЕ МУ ЗАПОЧВАТ ОТ РАЗ ГЛАВОЛОМНА КАРИЕРА ЗАД ОКЕАНА С ШЕСТЦИФРЕНА ЗАПЛАТА КАТО ЗА НАЧАЛО,А НЕ СТАВАТ ПАРТИЙНИ ФУНКЦИОНЕРИ В УМИРАЩА БАЛКАНСКА ДЪРЖАВИЦА.... ОТКРИВАТ ЗАВОД,А?! БСП-ТО?!? "ЩЕ СТРОИМ ЗАВОД - ЗАВОД НА ЖИВОТА"...... ЩЯХА ДА БЪДАТ СМЕШНИ ПАЛЯЧОВЦИ,АКО НЕ БЯХА УБИЙЦИ И НАЙ - РАФИНИРАНИ МАФИОТИ, НА КОИТО ИТАЛИАНЦИТЕ МОГАТ САМО ДА ЗАВИЖДАТ!....
138
8
 
9
 
! Отговори
суходол преди 12 години
Каня примадоната, която се води премиер в центъра на Суходол да ни разкаже за завода и ПРЕИЗПЪЛНЕНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ към суходолци. Ще му подарим противогаз.
137
14
 
7
 
! Отговори
до 144 преди 12 години
***,първо Кадиев е завършил в Харвард,а не школата за пожарникари и работа ще си намери винаги и в БЪЛГАРИЯ и зад граница и то добре платена. Второ не се е явявал 10 пъти на избори,както лъжеш,а това му е втори път. И сега ще отнесе симпатичната марионетка Фанди. Трето -жена му и да работи продавачка в плод и зеленчук, ти и такива *** като теб ще твърдите ,че е в зеленчуковата мафия,защото просто сте злобни и нещастни и нищо друго. Чао ,***! Лекцията приключи.
136
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И с какво конкретно е достоен Кадиев? Че вече десети път се кандидатира за кмет на София и десети път губи? Той е направо един достоен лузър. Добре, че жена му е в енергийната мафия, иначе този мухъл щеше да рови в кофите с ***. Мухляв некадърен лузър, за сметка на това нахално упорит.