На пътя: "едни мостове, едни чудесии"

Плевнелиев се прехласна, иска и у нас холандски магистрали
Обновена: 8 юни 2011 22:10 | 8 юни 2011 22:10,
152
На пътя: "едни мостове, едни чудесии"
Сроковете за "Струма" трябва да се спазят, каза Плевнелиев. Снимка: БТА

За пръв път в България по автомагистрала „Струма” ще се полага ограда за зайци и надлез за мечки, както в Гърция. Това каза пред журналисти в Агенция „Пътна инфраструктура” регионалният министър Росен Плевнелиев.

Той посочи, че е виждал магистрали в Холандия, които са прави и равни, а в същото време са изградени „едни мостове, едни чудесии”. Това ще се прави вече и у нас, изтъкна министърът.

Мостът за мечки бил предвиден, защото се оказало, че те не се чувстват комфортно в тунелите.

„Чак сега разбрах, че мечките въобще не са влизали в тунела при ГКПП „Илинден”, който строихме с години за 50-60 милиона лева”, коментира министърът.

На надлеза за мечки ще бъдат засадени специални храсти, ще бъдат сложени и специални бабуни, като всичко това е част от проекта за магистрала „Струма”.

Друга част от проекта е цялата магистрала да бъде оградена. „Наричат я заешка ограда, защото се оказва, че зайците копаят основите на оградите, слагани до момента”, добави министърът. Оградата ще бъде с бетонна основа. 

„Заложили сме в нашата „Библия” Лот 1 на „Струма” да бъде договорен най-късно до началото на месец август, когато да стартира и изпълнението – до септември най-късно. Този срок трябва да бъде спазен”, заяви Плевнелиев.
 

Рекорден брой оферти са подадени за участие в процедурата за избор на изпълнител на строителството на лот 1 на магистрала "Струма" – участъка от Долна Диканя до Дупница.

Присъствието на големи европейски компании и рекордният брой – 19 подадени оферти, показва, че не може да има друг коментар, освен че доверието е огромно, смята министърът, който отбеляза, че състезанието е изключително конкурентно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
5
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Аз пък токе що се върнах от Холанди, Швеция и Дания. Едни правителства, едни премиери, едни чудесии!!! искам те да дойдат!
128
6
 
9
 
! Отговори
страничен преди 12 години
до 125 - на народа му писна! Ако твоя Боко си беше свършил работата щяха да са доволни .... ама май матряла се състои от такива като теб - по-лошо да е, но да е Бойково. ***! Пак гласувай за Боко и компания пък да видиш едни други чудесии как ще дойдат и станат.
127
3
 
8
 
! Отговори
строител преди 12 години
аман от простаци които ни управляват - какви мостове, какви чудесии бе селянче недоучено? всичко това се прави отдавна по света, и то не с повече пари отколкото от колкото вие издухвате на километър - преди да дойдете на власт вземете па попътвуйте, повижте, поразпиайте - аман от неграмотници
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждал съм в Австрия подобен "зелен мост" с двойна шумо-заглушителна ограда и само растителност по средата . Те не са само за мечки ами за всички твари които иначе няма как да пресекат това трасе и се спират от естествена миграция. Само че в Австрия видях на една магистрала поне 10 такива моста!
125
0
 
6
 
! Отговори
пелтек за 128 преди 12 години
Дали краде не зная? Но бъдещето е повечето на ел. мотрисите. Обаче има но? Много едри предприамечи имат едри строителни фирми. А знаем, че куче кокал не дава. Ако не им пуснат гювеч за строежи на нещо си там, фирмите ще фалират. Ако фалират ще се увеличи и безработицата. Проблема е, че от 21 години е свободен капитализъм. Това предполага хаотична война и който успее. А те успяват връзкатрите, едрите собственници, защото с малка фирмичка път не правиш. Така са навързани нещата.
124
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много сте далеч от Росен Плевнелиев всички оплюващи го във форума. Просто няма място за сравняване ,простотията ви личи от километри. .. ,но това са нашите комунисти хем прости и неуки ,но и нагли на ента степен....единственото което ви интересува откъде какво може да се открадне...я някоя комисионна я нещо друго...
123
9
 
8
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
Този Росенчо с тънкото кръшно гласче май много си повярва бе, какво ни баламосва, значи много ке открадне
122
6
 
13
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
И още нещо: колкото повече джаджи по новите строежи, толкова повече парички в нечии джобчета :)
121
9
 
11
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
То щото в Бълрария мечките и зайците се прескачат.... Росенееееее! Ти поне беше нормален човек! Заразен е Бойко, ей!
120
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямам думи за простотията, която се лее тук а и като погледнеш що за неграмотни си изливат злобата се питам наистина ли Бойко имаше право като каза: това е материалът....
119
0
 
4
 
! Отговори
,,DA''- G- преди 12 години
az s1m ,,ZA'' .TRANSPORTA MU E MAIKATA. NAPRAVETE TOVA KOETO TRQBVA. a,tiq dolu ciganeta da si karat karucite po stariq p1t. NE SE OTKAZVAI TE!
118
0
 
4
 
! Отговори
гери преди 12 години
А наместника на Господя у нас, както велик строител и архитект беше казал ,че една от магистралите имала много мостчета
117
2
 
6
 
! Отговори
ЛОВЕЦ преди 12 години
ТОЗ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕ!! ТАМ ЛОВЦИТЕ ЩЕ СИ ПРАВЯТ ПУСИЯТА!!
116
1
 
1
 
! Отговори
Боко до 116 преди 12 години
Не лягай да умираш, ами стягай багажа да си по далеч от мен. Ще си добре.
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 116Първото по-добре.
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахъм ... То и на Витиня е с много мостове, те пък по италиански образец. А не е ли по-добре да се съобразяваме с нашите си условия? В холандско е предимно равнинно, там мостове по-рядко се налагат, та един в повече не им прави впечатление. Тука и без това през 500 метра са дерета - а ние правим глупости, като някои от естакадите на "Люлин", под които прав човек не може да мине и щеше да е далеч по-просто да се насипе с фадромата. За ледовете по мостовете с нашите зими да не споменавам
113
4
 
7
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Каква беднотия, каква скъпотия!Аз искам у нас холандски премиер!
112
1
 
2
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
Смешното е, че си прав. Само че не Тракия а Струма е приоритет заради софиянци и морето.
111
12
 
14
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Боже Божееееее, какви *** си избрахме да ни управляват....Толкова мъка по нашта земя....Да лягам да умирам или да стягам куфарите към Терминал-2.
110
7
 
2
 
! Отговори
Боко преди 12 години
Това е единствения свестен човек, в моето правителство. Всички останали сме смешници начело с мен.