На пътя: "едни мостове, едни чудесии"

Плевнелиев се прехласна, иска и у нас холандски магистрали
Обновена: 8 юни 2011 22:10 | 8 юни 2011 22:10,
152
На пътя: "едни мостове, едни чудесии"
Сроковете за "Струма" трябва да се спазят, каза Плевнелиев. Снимка: БТА

За пръв път в България по автомагистрала „Струма” ще се полага ограда за зайци и надлез за мечки, както в Гърция. Това каза пред журналисти в Агенция „Пътна инфраструктура” регионалният министър Росен Плевнелиев.

Той посочи, че е виждал магистрали в Холандия, които са прави и равни, а в същото време са изградени „едни мостове, едни чудесии”. Това ще се прави вече и у нас, изтъкна министърът.

Мостът за мечки бил предвиден, защото се оказало, че те не се чувстват комфортно в тунелите.

„Чак сега разбрах, че мечките въобще не са влизали в тунела при ГКПП „Илинден”, който строихме с години за 50-60 милиона лева”, коментира министърът.

На надлеза за мечки ще бъдат засадени специални храсти, ще бъдат сложени и специални бабуни, като всичко това е част от проекта за магистрала „Струма”.

Друга част от проекта е цялата магистрала да бъде оградена. „Наричат я заешка ограда, защото се оказва, че зайците копаят основите на оградите, слагани до момента”, добави министърът. Оградата ще бъде с бетонна основа. 

„Заложили сме в нашата „Библия” Лот 1 на „Струма” да бъде договорен най-късно до началото на месец август, когато да стартира и изпълнението – до септември най-късно. Този срок трябва да бъде спазен”, заяви Плевнелиев.
 

Рекорден брой оферти са подадени за участие в процедурата за избор на изпълнител на строителството на лот 1 на магистрала "Струма" – участъка от Долна Диканя до Дупница.

Присъствието на големи европейски компании и рекордният брой – 19 подадени оферти, показва, че не може да има друг коментар, освен че доверието е огромно, смята министърът, който отбеляза, че състезанието е изключително конкурентно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
8
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
А МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗАЩО НЕ ИСКА СВЕТОВНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ??Или искаме да унищожим народа .Можеби затова строим само магистрали и голф игрища.Подготвяме страната за други които ще се настанят на наша територия.
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
109какво ЖП говориш, сега приоритет е великата ТРАКИЯ до моренцето, та да могат ,,столичани,, да пътувам БЪРЗОЖП-то е далеч в бъдешето
107
5
 
7
 
! Отговори
пешо преди 12 години
абе първо да докарат холандските заплати, пък магистралите сами ще дойдат после!
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чак пък холандски, направете ги поне като германските:)
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Позата на Плевнелиев на снимката може да послужи за модел на паметник. Обикновено така изобразяват великите личности, сигурно е репетирал пред огледалото.
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обама хвърля милиарди за ремонтирането и изграждането на нови ж.п. линии, въпреки че яко го критикуват за това. Просто мисли в перспектива,че в близките години този транспорт ще е приоритетен заради поскъпването на петрола. А ние вадиме релси и досъсипваме ж.п.-то.
103
2
 
9
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Аман от простаци. Какви комунисти бе? При социализма природата беше природа и напълно запазена. За 20 години я таковахте отвсякъде.
102
2
 
4
 
! Отговори
пелтек за 105 преди 12 години
Защо го обиждаш? При новите реалности това, което предлага е правилно, разумно. Животните си имат инстинкти и дивите се движат по тях, мъчейки се да сеп риспособят в света. но не винаги успяват в човешките мечти. Иначе тази идея си е добра - животните ще минават по мостове. Абе да му мислят! Просто тия бетонови заграждения са разделяне на екосистемата само, защото някой си искал ад кара с 200? Света е всякакъв и е пълен с луди? но и създателя му е такъв, няма какво дас е чудим?
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а в корема ми едно празно,та чак като клекна на полянката и *** ми почва да хрупа тревичка
100
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоия ***,нещо се е превъзбудил!"На надлеза за мечки - специални храсти"-абе ***,майка ми умира от рак и няма лекарства,при децата ни в училище влизат по сред бял ден наркодилъри,а от вън на улицата седи полицейска кола и ги пази.Библията му била "Лот1"- безбожник!Забравили сте :4Не кради","Почитай баща си и майка си"Да нямате друг бог освен мен", а се кланяте на банкянския индиански тотем.Нещастници.
99
2
 
6
 
! Отговори
пелтек преди 12 години
Преди години, при социализм, пътищата не бяха оградени с такива мантинели и бетони целите, а само на места. тогава животните са си минавали безпрепятственно. И за мое учудване катастрофите бяха по-малко, може би защото бяхме по-съзнателни шофьори и нямаше толкова екшъни които да зомбират младите каскадьори да летят по пътя с над 150? Каквото и да е, от шофьора и карането му зависи всичко и от състоянието на колата и пътя. Останалото си е хамалогия. Един проблем, създава друг проблем.
98
2
 
1
 
! Отговори
пелтек преди 12 години
Мантинелите са пречки за животните - сърни, мечки, чакали, вълци, а плътните - за всички освен птиците. Аз личон не мисля че мантинелите са правилното, а умереното каране със скорост, позволяваща ти да спреш максимално бързо, при излизане на препятствие отпред. тоест диапазона варира от 60-100 км/час. На магистралата естественно не може да караш бавно, но със 100-120 можеш да спреш и да не удариш чакал, сърна, мечка. Нощно време обаче е трудно. Затова и трябва да сме внимателни!
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви *** природозащитници бе ?? Природния баланс е велико нещо, като живеете в панелка у Лууулин и си мислите, че сте над тези неща вече ?!Това, че великия човек е решил от там дам минава велик път не означава, че трябва да се раздели планината на две за всички животни в нея, ами нали реката е от едната страна, животните от другата страна на магистралата кладенец ли да си копаят ?Много *** народ има тук ей !И много комунизъм в тоя сайт, направо ужас
96
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Плевнелиев, този човек е ЕДИНСТВЕНИЯТ пример за 20 години преход в България, че имаме можещ и работещ човек в политиката, и то деполитизиран! БРАВО!
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде ходи да бършеш *** на отрочето си бе ***
94
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
На метрото да ги качват мечкте направо като завършат южния лъч до Атина,какво ги мъчат животните с тея надлези.
93
9
 
17
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
ОК Бойче, магистралки ми строиш, магистралки си правиш, магистралки си продаваш, нема проблем, ама ае помисли малко за народа, защото скоро хората ще препаткат и ще стане лошо.Няма да има такива стачки като гърците.При нас това ще е стотина газови бутилки около парламента и ще ви изнесем.Така че мойто момче измисляй откъде да намериш пари, защото малко време остана.
92
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направете бе, направете и подлези за червеите, и кръгови за мравките, направете и през 500 метра басеини за пингвините, току виж някой се появил...Да ви май...те ненормални крадливи..
91
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Върви обяснявай на *** урбан с бетонирана кратуна че което е добро за природата, е добро и за човека.P.S. Това се отнася за *** тип "то за хората няма, за мечките ша праим" мрън-мрън-мрън :)))))))
90
9
 
16
 
! Отговори
chrish преди 12 години
Плевнелиев, не само мечки......... има и хора които не се чувстват комфортно, няма какво да ядат например, освен на шефа ти мантинелите