На пътя: "едни мостове, едни чудесии"

Плевнелиев се прехласна, иска и у нас холандски магистрали
Обновена: 8 юни 2011 22:10 | 8 юни 2011 22:10,
152
На пътя: "едни мостове, едни чудесии"
Сроковете за "Струма" трябва да се спазят, каза Плевнелиев. Снимка: БТА

За пръв път в България по автомагистрала „Струма” ще се полага ограда за зайци и надлез за мечки, както в Гърция. Това каза пред журналисти в Агенция „Пътна инфраструктура” регионалният министър Росен Плевнелиев.

Той посочи, че е виждал магистрали в Холандия, които са прави и равни, а в същото време са изградени „едни мостове, едни чудесии”. Това ще се прави вече и у нас, изтъкна министърът.

Мостът за мечки бил предвиден, защото се оказало, че те не се чувстват комфортно в тунелите.

„Чак сега разбрах, че мечките въобще не са влизали в тунела при ГКПП „Илинден”, който строихме с години за 50-60 милиона лева”, коментира министърът.

На надлеза за мечки ще бъдат засадени специални храсти, ще бъдат сложени и специални бабуни, като всичко това е част от проекта за магистрала „Струма”.

Друга част от проекта е цялата магистрала да бъде оградена. „Наричат я заешка ограда, защото се оказва, че зайците копаят основите на оградите, слагани до момента”, добави министърът. Оградата ще бъде с бетонна основа. 

„Заложили сме в нашата „Библия” Лот 1 на „Струма” да бъде договорен най-късно до началото на месец август, когато да стартира и изпълнението – до септември най-късно. Този срок трябва да бъде спазен”, заяви Плевнелиев.
 

Рекорден брой оферти са подадени за участие в процедурата за избор на изпълнител на строителството на лот 1 на магистрала "Струма" – участъка от Долна Диканя до Дупница.

Присъствието на големи европейски компании и рекордният брой – 19 подадени оферти, показва, че не може да има друг коментар, освен че доверието е огромно, смята министърът, който отбеляза, че състезанието е изключително конкурентно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да помислят малко и за хората, не само за костенурките!!! На Софийски околовръстен път в участъка Бояна, пешеходците слизайки от градски транспорт пресичат три ленти, разделителна ивица и още три ленти от път с разрешена скорост 80 км/ч. И да ви кажа пресичат почти като лалугери, ама за тях надлез или мостче няма!!!...важни са костенурките, не хората!!!
148
1
 
0
 
! Отговори
Васо преди 12 години
За да бъдат чудесиите и атракцията пълна, може да раздадът по програма временна заетост и едни мечешки комуфлажи да претичкваме, тия дето сме на път да останем без работа по мостчетата за радост и разнообразие на пътуващите. А по оградата едни зайчета като гирлянди да се катерят. А бе кеф и както беше казал чукчата , "и голямо удовлетворение". Е, сега става хубав живота, даже лук, картофи и домати съм си засадил, адипломата ми е на пироня.
147
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уааааа грижат се за мечките, а за нас не щат. Уааааа няма хляб пък огради за зайците. Мрън-мрън-мрън. *** ЦИВРЕНЕТО *** ЖАЛВАНЕТО *** НЕЩАСТНИЦИТЕ *** НЕУДАЧНИЦИТЕ
146
3
 
0
 
! Отговори
Да преди 12 години
Когато човек не разбира нищо от материята, с която се занимава,го избива някаква несъществена подробност.Ограда срещу зайци????Страхотия.
145
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от мързеливи, завистливи и необразовани мрънкачи в целия сайт. Явно за някои - всички трябва да сме еднакво бедни и вечно недоволни.БРАВО НА МИНИСТЪРА !!!!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ
144
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА МИНИСТЪРА !!!!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ
143
3
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
А на моста регулировчик-да не се избият тварите...И контрольор -за билетчета:-))Чудесии!
142
3
 
2
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Роска, холандците не ни щат както току що се разбра. Зарежи ги техните магистрали и си строй ИКЕАТА, че скоро до тва ще опреш
141
5
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Не е проблема в заешките огради. Огради по магистралите има навсякъде. Но тунелите за мечки... ето това ме уби. Плевнелиев не знае ли, че Гърция за подобни тунели изцица от ЕС милиони? И тунели няма. И тук няма да ги има, но ще се изцоцат много пари.
140
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите които са за магистрали от Евросъюза нама как да изядете бе мързеливи простаци!Вместо да работите пишете само простотии по форумите и довечера ще ядете дядовия!
139
3
 
7
 
! Отговори
Avok преди 12 години
143, Народа да ми яде ... надлеза
138
13
 
8
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
АБЕ НАРОДА НЕМА К'ВО ДА ЯДЕ, А ТОЯ ЗАЕШКИ ОГРАДИ - СРАМОТА!!
137
5
 
8
 
! Отговори
мафия преди 12 години
тоя се прави на луд..какви магистрали и мостове..нали ходи по европа ,там магистралите нямат нищо общо с нашите,защото то ва са първокласни пътища но не и магастали.
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toi zabravja, 4e holandia e ravna kato tava, a BG e planinska, no idejata ne e lo6a.
135
8
 
15
 
! Отговори
ЗА ВСЕКИ преди 12 години
ЗА ВСЕКИ ПО НЕЩО: -ЗА МЕЧКИТЕ -НАДЛЕЗИ , ХРАСТЧЕТА И Т.Н. -ЗА ЗАЙЦИТЕ -ОГРАДИ -ЗА КУЧЕТАТА -ЛУКС ПРИЮТИ -ЗА *** -ЕЛЕКТОРАТА НА ГРОБ-МАТЕРИАЛИ ЗА КЪЩИ И ДРУГИ ПРИВИЛЕГИИ. - ЗА НАС ЛОШИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ И ШИБАНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД -ГРОБАРИТЕ ЩЕ ИЗГРАДЯТ ШИРОКИ МАГИСТРАЛИ ДО ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ. БЛАГОДАРИМ НА ЦЯЛАТА ГРОБАРСКА ПАРТИЯ ЗА ПОЛОЖЕНИТЕ ГРИЖИ. НАЕСЕН ЩЕ ВИ ШИБАМЕ С ВАШИТЕ ГРИЖИ И ЩЕ ВИ ИЗПРАТИМ ДОСТОЙНО ПО СТАРИТЕ ПЪТИЩА, НЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ КЪМ ЗАБРАВА
134
4
 
9
 
! Отговори
смърф софийски преди 12 години
ВОДНИЯТ ОКОЛОВРЪСТЕН КАНАЛ-СВЪРЗВАН СЪС СТОЛИЧАНИ В ПОВЕЧЕ-ЗА ДА МОГАТ ШАРАНИТЕ ДА ПЛУВАТ НА ВОЛЯ
133
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България - мечка да си, то са едни надлези, едни чудесии!За Холандия, защо не разкажеш за хората какво се прави?
132
1
 
7
 
! Отговори
Avok преди 12 години
125 Кой мислиш друг ще я излива? Това са същите хора, които плюят срещу всяко правителство, каквото и да прави. Защото те винаги са зле и някой трябва да им е виновен. Не се досещат, че причината е в *** им кратуни. Добре, че повечето ги мързи и да гласуват.
131
1
 
5
 
! Отговори
Бай Танас преди 12 години
Догодина ше ида малко по на ляво от Холандия да видя как ги праат там тия мостове...чудесаАма ше забраа се върна малко
130
3
 
14
 
! Отговори
Бай Танас преди 12 години
ПП ГЕРП поздравява българските граждани с настъпването на лятото с песента БОСА ПО АСФАЛТА-на Росито КириловаП.П. и отзад Валентин златев доволно потърква ръце и целува Боко като все едно Бай Тошо целува Тито