Не хора, които печелят от туризъм, а вредители!

Борисов няма милост към незаконните обекти по морето
Обновена: 25 юни 2011 22:20 | 25 юни 2011 19:24,
420
Не хора, които печелят от туризъм, а вредители!
"Слънчев бряг" е като селски кокошарник - гащи, чорапи, кинкалерия, възмути се Борисов. Снимка: БТА

Незаконните обекти в курорта "Слънчев бряг"  трябва да бъдат  премахнати, категоричен беше премиерът Бойко Борисов в Созопол. Той каза това по повод на разрушаването на басейни в курорта в разгара на туристическия сезон.

„Незаконно строителство премахваме и на язовир "Ивайловград", и на язовир "Искър". А що се отнася за разгара на сезона, сега  му е дошло времето на събаряне. Да са ги махнали собствениците,  когато трябва. Това не са хора, които искат да печелят от  туризъм, това са вредители, затова и отношението ми към тях е  такова”, посочи премиерът. 

Според него най-ценното за един курорт, освен морето и плажа, са археологията, църквите и манастирите, които са много  по-привлекателни за туристите.

Нямам никакво намерение да помирявам съюза на собствениците със „Слънчев бряг” АД, каза Борисов, относно протестите на хотелиерите в курортния комплекс.

„Нямам никакво намерение да ги помирявам по простата причина, че "Слънчев бряг" пpилича на селски кокошарник - гащи, чорапи, кинкалерия. Ако искат да е курорт, ако искат да е перла, просто трябва да го приведат във вида, в който сега не е. Разбирането между АД-то и хотелиерите минава през махането на гащите и чорапогащниците от алеите, и от всичко това, което се прави”, отсече премиерът.

Борисов и министрите Симеон Дянков и Йвайло  Московски се поклониха пред мощите на Св. Йоан Предтеча, които  бяха пренесени с литийно шествие в обновената църква "Св. св.  Кирил и Методий".

Църквата е обновена със средства, отпуснати от Министерския съвет, както и с дарения. 

"Ние сме типично правителство, което до изборите не дели  кметовете от коя партия са. В Созопол гледаме няколко кандидата. Работя прекрасно и със сегашния кмет Панайот Рейзи", каза  премиерът в отговор на въпрос кой ще е кандидатът за кмет на  ГЕРБ в крайморския град.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
2
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
DO 418 sajalyavam no jiveja v belgiya i nyamam balgarska klaviaturai ne si zadaljen da 4etej pisanoto ot men.
407
2
 
1
 
! Отговори
кумундел преди 12 години
Както казват в партията ни (БСП/ДПС) НАРОДА БЕТОН НЕ ЯДЕ !
406
0
 
4
 
! Отговори
до ahmet преди 12 години
Пич много хубави неща пишеш , но ги пишеш на латиница ! Ако отделиш 1/10 от времето за писане на коментари да видиш в гугле как се слага кирилица ще бъдеш много по полезен ! И да припомня писането на български с латински букви е като писането с *** по стената - чете се но не е приятно!
405
1
 
3
 
! Отговори
буда преди 12 години
най-обекновен мутро-популизам.пак ще сринат някоя оградка и колиба и опаааа - голяма работа за наивните близачи и близачки от герб
404
2
 
2
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
do 414...nazad si s informatsiyata.i hoteli sabaryat.pred boiko nyama bariera.BOIKO NE GLEDA OT KOYA PARTIYA SA.A GLEDA INTERESA NA GRAJDANITE.
403
3
 
2
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
bravo boiko nyama na6i i va6i karai gi nared.koito e naru6il zakona pod noja.samo taka
402
1
 
5
 
! Отговори
karlson преди 12 години
Ами да..повтаря си сценария за да имитира активност. Само че защо събарят само бараките на бедните рибари, а не пипат незаконните комплекси и хотели???
401
2
 
4
 
! Отговори
Има Господ преди 12 години
Винаги съм мислила, че няма зло, което да не се върни .........Тия с големите хотели и басеини, построени " с честен труд" ще си плащат рано или късно.......
400
0
 
1
 
! Отговори
Shit преди 12 години
GLEDAM IMA I EVREI ZAMESENI,,,sy si e;;;M;;TA
399
4
 
5
 
! Отговори
ДАВАЙ , БОЙЧЕ.... преди 12 години
БОЙ, ПО АЛЧНИТЕ *** ......!ЖЕЛЕЗЕН РЕД И ДИСЦИПЛИНА ПО КУРОРТИТЕ.....СТИГА *** КАТУНИ!АМАН ОТ СВИНЩИНИ,ЧАЛГА И ПРОСТОТИЯ ПО КУРОРТИТЕ!БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКА ТЕРИТОРИЯ---НЕ Е ТАДЖИКИСТАНСКА И ТУРКМЕНСКА ТЕРИТОРИЯ НА АЗИАТСКИТЕ, РУСКИ ***....!
398
0
 
12
 
! Отговори
izvinieti преди 12 години
Хахаха алчните шопи след като откраднаха парите на всички българи построиха бетонната джунгла слънчев бряг и св.влас ! А други алчни шопи си купиха апартаменти за по 2 хил.? квадрата пак там ! А сега реват по форумите че нямат ток че е много шумно и че миналато лято от терасата им се е виждало морето а това лято вече ще имат гледка към терасите на все още строящия се пореден 30 етажен GRAND PLAZA BEACН ! Ама сега и бойко не може да ви оправи батака щото ШОП НА ШОПА ОКО НЕ ВАДИ! aaaaaaaaaa hahaha
397
2
 
17
 
! Отговори
Do 406 преди 12 години
Кой ги е карал бедничките мутри да строят басейнче на плажа. Ама и аз много искам да построя бариера на магистралата. Минаваш през мойта бариерка - 20 стотинки. Повече не искам. Е да, ама магистралата не е моя. Затова да не са крали държавна собственност и да са правили пари от нея. Сега трябва да им конфискуват хотелите за да си платят задълженията от кражбата която са направили. Те са престъпници а не бизнесмени.
396
7
 
4
 
! Отговори
Desi преди 12 години
HAide napishete oshte 200 bezsmisleni komentara, koito nikoi wajen chowek ne chete i ne go interesuwa mnenieto wi :)
395
4
 
14
 
! Отговори
бай хой преди 12 години
умнико, пишещ на maimunica, сега ще ти обясня нещо: времето за събаряне на бетонните бълвочи по морето е ВЧЕРА. щял да си изкара човека малко пари - мале, разревах се! бедничките те, с по едно хотелче и басейнче, колкото за хлебеца! достатъчно нагушихте, а заради тия бетонни грозотии туризма пропадаЧ нормалните хора НЕ ИСКАТ да гледат бетон и кич. нормалните туристи искат ПРИРОДА, те бетон и хотели си имат и в техните страни - хем много по-хубави от нашия МУТРО-БАРОК.
394
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bai hoi sega li e vremeto za sabarqne spored teb.ako be6e na 4ovek na boiko dali 6tqha da go saborqt. nevijda6 li 4e horata ve4e edvam se izhranvat ami i da im vzemat i malkoto ostanalo. na teb kakvo ti pre4at baseinite nali s tqh 4oveka 6te si izkara malko pari no ne taka e tuka zavista na horata e ogromna i ne gledame kak nie da sme dobre a kak drugite da sa zle. zaradi *** kato teb ni6to ne stava tuka a samo se ru6i
393
2
 
7
 
! Отговори
Би Би преди 12 години
ТиА хУтели които не са на менЕ или на Вало са незаконни
392
11
 
15
 
! Отговори
бай хой преди 12 години
досега винаги съм казвал и мисля, че ГЕРБ са опасно некадърни, но от един месец насам забелязвам смислени и нужни действия от тяхна страна, и това е едно от тях. тоя път Боко е прав. само се чудя 2 г. в умопомрачение ли бяха, та чак сега се размърдаха в правилната посока.... и още нещо - то на приказки добре, ама да видим докъде ще стигнат с реализацията на добрите идеи.....
391
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия мутро-хотелиери са по-опасни и по-вредни за природата и от марокански скакалци! Не харесвам Боко, амаедин път съм на същото мнение като него. Тоя бетон трябва да изчезне! Превърнаха срайбрежието в *** и после защо туристите не идвали. Е, как да идват? Все едно в Зап. Европа не са виждали бетон, че да искат да почиват в такъв "рай" тип краен квартал.
390
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
400какви пари на данъкоплатеца да се връщат ?! При тези условия, в които беше поставен ГЕРБ - направиха най доброто. За парите на данъкоплатец - искай отчет от Станишев.
389
9
 
8
 
! Отговори
Измамата на 2007 преди 12 години
Проектът Автомагистрала "Люлин" в ЕС се смята за символ на некоректно отношение към европейските фондове и е позициониран като една от 7-те най-големи измами за 2007 година.Това каза пред депутатите от антикорупционната комисия министърът на регионалното развитие и благоусторйството Росен Плевнелиев, който беше изслушан за нередностите по аутобана.Тепърва ще се носи цената и ще се коментира темата Люлин", поясни Плевнелиев. Не са дошли още одиторите от Брюксел и от Сметната палата, а магистрала Люлин" отдавна е в европейската база данни като много рисков проект, каза Плевнелиев.Той добави, че този проект в ЕС се смята за символ на некоректно отношение към европейските фондове и е позициониран като една от 7-те най-големи измами за 2007 година.Плевнелиев каза, че АМ Люлин" като един от седемте най-големи проекти с нередности в ЕС е сравнявана със строителство на басейни с крокодили или със зъболекар, който си купил 50 ферарита. Това е имиджът на тази магистрала", добави строителният министър.Тя се влачи от 1999-2000 година, отбеляза Плевнелиев и разказа как въпреки удължаването на проекти по ИСПА финансирането на АМ Люлин" от ЕС е приключило на 31 декември 2010 година и вече всеки лев е за сметка на държавата.По думите на министъра с позицията си по отношение на АМ Люлин" правителството показва характер. Той изрази учудването си от разбирането, проявено от турската компания. Те можеха да си стоят на договора, да си вземат 250 млн. евро, но разбраха, че и за тях е проблем да си играят с българската държава, въпреки че имаха в ръцете си всички силни карти, коментира Плевнелиев.