Бултюрк издига турчин за кандидат-президент у нас

Изселническата организация все още крие името
Обновена: 6 юли 2011 18:59 | 6 юли 2011 18:58,
470
Бултюрк издига турчин за кандидат-президент у нас
Снимка: Булфото

Изселническата организация "Бултюрк", чийто център е в Истанбул, издига турчин за кандидат-президент у нас.

Председателят на организацията Рафет Мурат каза, че засега предпочитат да не оповестяват името на кандидата, защото все още се срещат с политически партии и формации и искат тяхното мнение, предаде „Фокус“.

"Мога само да ви кажа, че е с турско име. Срещаме се както с опозицията, така и с управляващите, целта ни е да намерим консенсус. Кандидатът ни няма нищо общо с никоя политическа партия, миналото му не е обременено с политически или финансови интриги", подчерта Мурат.

На въпрос дали кандидат с турско име може да спечели в надпреварата за президент в България, Мурат заяви, че това е едно демократично състезание и те искат да участват, без значение дали техният кандидат ще спечели или не.

"Бултюрк" е създадена през 2003 година. Има представителства в Истанбул, Бурса, Измир, Анкара и другите градове, където живеят изселници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТУРЦИТЕ СА СТРАХЛИВИ В БЪЛГАРИЯ САМО ПРИКАЗВАТ,КАТО СТАНЕ НЕЩО И ПОЧВАТ ДА БЯГАТ ИЛИ ДА ПРАВЯТ 4ЕТКИ
216
2
 
17
 
! Отговори
do 218 преди 12 години
4i4o Google te 4aka,pitay i 6te ti otgovori Tatarino mizeren puhahahahaaaa
215
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се заяждайте и не се обиждайте, ще видим какъв е този кандидат-президент и ще преценим. "Бг турчин" наистина пише нещо интересно. Традиционната култура на турското население от българските земи дълго време е била пренебрегвана от нашите учени, чак в последно време се сетиха да я изследват, а тя е интересна. Българите, заварени от 9-ти септември 1944 г. също са имали солидна родова памет. После целенасочено е създадена представата, че хората по нашите земи знаят най-много името на прадядо си.
214
1
 
22
 
! Отговори
бг турчин до 217 преди 12 години
Аз лично не мразя ***, но наблюденията са ми, че по принцип турците мразят ***.
213
2
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Опаааа....май започнаха да показват зъбки....Не отиват на добре нещата!!! Една такава кандидатура ще е в пъти по-сплотяваща от кандидатура на ДПС...Май е крайно време да се вземат мерки, които да поставят ясни условия за това, кой ще определя играта! Не МОЖЕ по никакъв начин една изселническа извадка да определя политиката в България...да оставим това, че повече от половината от тая извадка не знаят езика ни...Стига сме правили метани на ДПС /май имаше нещо в конституцията за етническите партии/
212
4
 
17
 
! Отговори
до 207 абе балама преди 12 години
защо да няма връзки от Османската Империя ?! Та едва преди около 100 или малко повече г. се е разпаднала Империята ! На колко крачи сме едни от други ,та да си загубим връзката !
211
0
 
19
 
! Отговори
до 212 преди 12 години
ти понеже си много умен и начетен думата "вулгарско" какво е да не би да е вулгарно, ве ***. "Parcuca" пак ще трябва да ми го обясниш или те там у селото така те разбират, "may" също не знам какво е. Та кой каза, че ти бил 1вия език на тебе ве ***?
210
0
 
17
 
! Отговори
do 208 преди 12 години
Ah ti pidirast4e,iska ti se naliiiii hahahaaaaaaa
209
4
 
19
 
! Отговори
бг турчин до 207 преди 12 години
По време на Османската империя хората са пътували много.Все пак това да не ти е комунизма.Така че е нормално да е имало връзки м/у различните градове в империята.Много българи са ходили в Цариград да учат или да търгуват.За тоалетната ти не ми се коментира.И за нея няма да коментирам. Обещавам.
208
0
 
19
 
! Отговори
gtf преди 12 години
какво значи това ? е*ти простотията ...ми дай и ние, като бивши турски гаждани, да гласуваме сега за президент на турция, да си направим тука партия, да им пратим некой депутат м.. ?
207
0
 
17
 
! Отговори
Циганин до бг турчин преди 12 години
203 защо ни мразите , беееее???
206
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахмедов отивай си в турцията и там гласувай и давай акъл ама и там не те искат много не се пъни.
205
2
 
17
 
! Отговори
do 207 преди 12 години
Mnogo "inteligentno" ,tipi4no Vulgarsko mnenie,na 8-9 parcuca.Jenata ne puska may ,a ? xaxaxaxaaaaaaa
204
5
 
19
 
! Отговори
ай стига сте се преди 12 години
пенили ! Който и да ни управлява , обикновения народ винаги си е бил роб и роб ще си остане !
203
8
 
19
 
! Отговори
ЕВАЛЛА , КОМШУ.... преди 12 години
САМО ДА НЕ Е ЧЕНГЕ И КОМУНИСТ----ВЕДНАГА ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕГО, КОМШУ...!АМАН ОТ ХАЙРСЪЗИ....ВРЕМЕ Е СУЛТАНА ДА СИ ДОЙДЕ И ВЪВЕДЕ РЕД!"Самсак гелин олмуш , йеде йесине...кокмамъш!"
202
4
 
19
 
! Отговори
Ахмедов преди 12 години
Какво значение има за гладния и босия кой ще е президент или кмет.До сега от20г. като сме ги сменяли по цвят нима сме станали по-сити или по-облечени??След като леката ни промишленост не може да се адаптира според ситуацията на пазара,какво са виновни китайците или турците,че са гъвкави на пазара.В това отношение ние сме по-мудни дори и от прословутата английска бюрокрация.Нормално е да споменем за.......*** народ,слаба държава
201
2
 
23
 
! Отговори
Бей Мазен г..з преди 12 години
Ще издам името на кандидата, а именно:г-н Али ***
200
2
 
20
 
! Отговори
до резака преди 12 години
а ве *** тва, че в софия има сем Иванови и у Айтос примерно има пак семейство Иванови...тва рода ли е ве ***.... и те така сте се намерили случайно, че ви миришат задниците еднакво...я се осъзнай ве келешче... от османската империя връзки,.....*** си колко си искаш и молята без повече компетентни мнение от твоя страна, че ми се ака от тях, а *** сега е зает
199
2
 
21
 
! Отговори
До 186. Ти цитираш преди 12 години
едни от най-покъртителните страници от българската история.Тези описания са се запазили,защото все пак събитието е от по-ново време.Но в тях се говори за башибозук, сред който турци не е имало. В определен период след Освобождението се налага клишето,че башибозукът се е състоял само от помаци, но батачани, оцелели от клането, дълго време са били живи и са разказвали,че е имало и много ***-мюсюлмани.Няма смисъл да спорим тук.Не искам някой да се сети и да пише за някои неща,вършени от българи.
198
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kolko e kilo tursko domati v BG bre...xaxaxaaaaaa