Между Борисов и Нетаняху протекла химия още преди 4 г.

Израел се кани да инвестира още повече у нас
7 юли 2011 16:04,
121
Между Борисов и Нетаняху протекла химия още преди 4 г.
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху с Борисов. Снимка: БТА

„С българския премиер Бойко Борисов се запознахме преди 4 години в хотел в Тел Авив и между нас веднага протече химия”. Двамата тогава били в опозиция и са си обещали да се срещнат, когато и двамата са на власт.

Това разказа израелският премиер Бенямин Нетаняху след съвместното заседание на правителствата на България и Израел в Министерския съвет.

„Всички разговори между България и Израел се провеждат в дух на много голяма близост и приятелство. Това не са просто думи. Между нас има силна връзка, идваща от общата ни трудна история“, сподели израелският премиер.

Той каза още, че иска да увеличи инвестициите в България.

„Не съм сигурен дали израелската бизнес общност все още е открила България и това е моята лична мисия – да ги запозная с възможностите, които България предлага, които са съществени“, заяви Нетаняху.

По думите му България е порта към европейските пазари и предоставя възможности за взаимна полза и на израелския бизнес, и на българското общество и икономика.

Той изрази признателността на израелския народ за хилядите спасени евреи. "Това е нещо, което ние помним, ценим и смятаме, че светът трябва да знае този подвиг", каза Нетаняху и благодари за скорошната помощ от България по време на пожарите.

„Не трябваше аз да се обаждам на вашия премиер, той го направи първи и изпрати пожарникарите в Израел. Всички оценяват този жест на приятелство”, каза премиерът на Израел.

Попитан защо това е първото посещение на израелски правителствен ръководител у нас от близо 20 години, гостът каза, че това е пропуск, който в момента поправя.

"Щастлив съм, че аз съм този премиер, който ще поправи нещата", каза Нетаняху. Той отбеляза, че резолюцията на ООН по палестинския въпрос не е единствената причина до бъде в България, но е една от обсъдените теми на срещата.

Премиерът Борисов заяви, че България е била винаги за мирни преговори и за разбирателство. Водим преговори с колегите от ЕС, нашето категорично мнение е, че трябва да се върнат всички на масата на преговорите, за да възцари мир и това ще ни бъде позицията в ООН, отбеляза Борисов.

България и Израел подписаха и споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите, както и споразумение за двустранно сътрудничество в областта на промишлената и научноизследователската дейност в частния сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
22
 
! Отговори
кой ви е крив ? преди 12 години
Ами такае ! Като вие не си го хвалите Бойко, сега евреите ще го хвалят, докато го замотаят и спечелят.
99
0
 
21
 
! Отговори
до-97 преди 12 години
Е стига и ти сега..., нали евреите се надяват Турция да въздейства на палестинския Хамас да им освободят пленения от години израелски войник Гилат Шалид. Защо да не им направят тази услуга ? Евреи и мюсюлмани на един Бог се молят, Побратими са Исмаил и Ицхак от един баща Аврам и две майки са Сара и Агар. Кръвта вода не става !
98
0
 
24
 
! Отговори
Гайка преди 12 години
Абе подозирах го тоя ББ,че не му е читава работата и то излезе наяве.За оня евреин отдавна се знае ,че е мек пирон,па то и нашият бил такъв.Язък за подмокрянето на жените по него досега.
97
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди време Иван Костов подари на евреите БГА Балкан, какво ли са си шушнали и наумили сега евреина и Бойко Борисов? Каквато и да е далаверата, за бате ви Бойко ще има комисионна в еврейска банка, а ние ще опъваме яко каиша.Sega Borisov im e dal celia Balkan , barabar s Rila, Pirin i Rodopite.na kogo e shibanata skiorska firma, a?
96
1
 
21
 
! Отговори
до-61 преди 12 години
Абе човече глупавичко, ти знаеш ли от кого е написена БИБЛИЯТА ? От ЕВРЕИТЕ !След като са я мислили хилядолетия в най тежкия период римската иьперия са взели че са я написали и 400 годин по късно подписали канона. Мога да повярвам че Моисей е получил 10 заповеди от Бог, но хилядите закони от Стария им завет са си чисто еврейски. Отлично измислени. С тази перфектна работа са си извоювали хилядолетна печалба от безработие. Свалям им шапо !Повече нямам какво да ти кажа.
95
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Znaeteli te ot Tuciq koi zemi iskaha pod naem,zabelejete po protejenieto na tsqlata tursko siriyskata granica
94
0
 
19
 
! Отговори
Проклетник преди 12 години
От кого е протекла и в кого се е вляла пустата му биохимия?
93
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако има да вземе сто не се свени да ти подари 40 после и тях да си ги вьзвьрне слихвите
92
0
 
20
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Те помнят ! Всичко помнят, особено ако паметта им носи печалби, са на върха на щастието
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Край цента на хляба скача двойно догодина след изнасянето на житото към Израел. Предните за Либия го изнасяха за без пари, сегашните за Израел. След това купуват от членки на ЕС на цени поне x3.
90
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евреите знаят да обичат само парите. Стиснати родени сметкаджии
89
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, как не !! Продажно правителство, слаба държава, беден народ ... има всички благоприятни условия за як удар и добра печалба от страна на евреите. Много пъти евреи са ме питали как могат да купят земи в България. За тях това е Рай збравен от Бога. Жялко че лошата политика и олигарските правителства не позволяват на българския народ да види какво има !
88
9
 
20
 
! Отговори
Д-р Икономов преди 12 години
Г-н Нетаняху бъдете добре дошъл на българска земя !Да живее дружбата между народите на България и Израел !!!!!!!
87
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да прави бизнес, да взема идеи но да не продава нищо на евреите, защото после цял народ ще страда. Най мразя евреин да ме хвали, те винаги се мислят над всички, в пространството между човечеството и Бога.А най ме хваща яд когато самоуверено кажат че бог бил само техен и благославял само тях.
86
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sega nie palestinci v sobstvenata si strana li shte budem
85
2
 
24
 
! Отговори
уффффффффф ! преди 12 години
Евреите си имат пари, земята им е най големия проблем. Ако купят наши земи ние за тях винаги ще бъдем ГОИ, което означава, различен от човека избран от Бога. Гой това е животно със втора сигнална система, Което не е избрано за човек от Бога и не му е гласувано доверие да спазва законите на стария завет.Каквото и да правиш това, това е заложено в кръвта им,Жалко за тези които си въобразяват че са ценени от евреите. Достатъчно е да знаят че не си евреин, че си друг това решава всичко.
84
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da dadat zemi za polzvane no parite ot tqh da idat v zdravnata kasa i pensionnite fondove
83
1
 
26
 
! Отговори
Може би преди 12 години
Баба Ванга може би за тази продан е говорила. Бьлгария прави това която нито една дьржава не е правила, просто след време ще бьдем роби в собствената страна. Вместо да се насьрчава бьлгарския селянин докараха систаматично до доя хал целесьобразно.
82
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Podpisali sa tova ot koeto nay mnogo mi beshe strah a imenno davane na zemi i voda na evreite pod naem za polzvane za sega
81
0
 
24
 
! Отговори
dimka преди 12 години
Нас ни нарече "лош материал", сравни ни с кучетата си . ББ да внимава с евреите