Между Борисов и Нетаняху протекла химия още преди 4 г.

Израел се кани да инвестира още повече у нас
7 юли 2011 16:04,
121
Между Борисов и Нетаняху протекла химия още преди 4 г.
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху с Борисов. Снимка: БТА

„С българския премиер Бойко Борисов се запознахме преди 4 години в хотел в Тел Авив и между нас веднага протече химия”. Двамата тогава били в опозиция и са си обещали да се срещнат, когато и двамата са на власт.

Това разказа израелският премиер Бенямин Нетаняху след съвместното заседание на правителствата на България и Израел в Министерския съвет.

„Всички разговори между България и Израел се провеждат в дух на много голяма близост и приятелство. Това не са просто думи. Между нас има силна връзка, идваща от общата ни трудна история“, сподели израелският премиер.

Той каза още, че иска да увеличи инвестициите в България.

„Не съм сигурен дали израелската бизнес общност все още е открила България и това е моята лична мисия – да ги запозная с възможностите, които България предлага, които са съществени“, заяви Нетаняху.

По думите му България е порта към европейските пазари и предоставя възможности за взаимна полза и на израелския бизнес, и на българското общество и икономика.

Той изрази признателността на израелския народ за хилядите спасени евреи. "Това е нещо, което ние помним, ценим и смятаме, че светът трябва да знае този подвиг", каза Нетаняху и благодари за скорошната помощ от България по време на пожарите.

„Не трябваше аз да се обаждам на вашия премиер, той го направи първи и изпрати пожарникарите в Израел. Всички оценяват този жест на приятелство”, каза премиерът на Израел.

Попитан защо това е първото посещение на израелски правителствен ръководител у нас от близо 20 години, гостът каза, че това е пропуск, който в момента поправя.

"Щастлив съм, че аз съм този премиер, който ще поправи нещата", каза Нетаняху. Той отбеляза, че резолюцията на ООН по палестинския въпрос не е единствената причина до бъде в България, но е една от обсъдените теми на срещата.

Премиерът Борисов заяви, че България е била винаги за мирни преговори и за разбирателство. Водим преговори с колегите от ЕС, нашето категорично мнение е, че трябва да се върнат всички на масата на преговорите, за да възцари мир и това ще ни бъде позицията в ООН, отбеляза Борисов.

България и Израел подписаха и споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите, както и споразумение за двустранно сътрудничество в областта на промишлената и научноизследователската дейност в частния сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
17
 
! Отговори
жорко преди 12 години
тази химия, която е протекла между двамата, ЦРУ ли се казва ? :))))))))))
119
1
 
17
 
! Отговори
до само минавам преди 12 години
даммммммммммм може да са сякви евреите ама са за предпо4итане пред турците а ердоган то4еше лиги за Балгария оба4е доидоха по сериозни игра4и мисля 4е е добар испреварващ ход на Боико Борисов натриха турските носове реколтата може да изхрани Булгари и евреи нека имат евреите запас от храна 4е воината срещу исляма се виде тежка може и да дадат някоя атомна бомба ако са доволни от алаш вериша така и ше пазим техните кпитали в далгосро4ен план от грабливи птици кото турция и сие
118
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бенямин Нетаняху официално беше обявен за персона нон грата на света, съобщи Асошиейтед прес.
117
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато за първи път го чух Натаниахо, преди 10 години си помислих че е бивш футболен коментатор
116
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Натанихао като си го харесваш вземи си го Бойко в Израел, ако искаш и в Америка си го вземи..забравих че си Американец по случайност заврян израелски зет.Така че вземи си го Бойко а ние ще поплачем щастливо и ще ни мине
115
2
 
19
 
! Отговори
купувач на гласове преди 12 години
Класически пример за купуване на глас, на най-високо държавно ниво:Израел ще инвестира, т.е. купува гласа на България за гласуване в ООН в изгода на Израел.България независима държава? Приказка за малки деца!
114
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който се е хванал евреите ХУБАВО НЕ Е ВИДЯЛ!пример:-Франция-Родшилд слага на власт Наполеон-резултат крах на Франция;Русия-Ленин евреина с другите евреи-резултат-крах на Русия и диктатура;-Германия-Хитлер и обръжението му от евреи-резултат крах на Германия!!!!
113
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отдавна окото им е в българската земя. Тякой някъде да е видял евреин да обработва земя ? На евреина му дай войни, земи и слуги. Днес палестинците обработват собствената си земя за да облагоделстват евреите, които ги лъжат и не им плащат,Естествено ще ни къпят със сладки приказки докато се хванем на въдецатаЗащо не поискат земи от Германия..? Защото там няма слабо правителство и беден народ и шанс нямат никакъв,Хитри са и знаят от къде и как!!!
112
0
 
17
 
! Отговори
тека маро преди 12 години
еми аз имам ластик ще се намери и чепато българско дърво... ще им покажа на летището при пристигането как "с техните камъни по техната глава" ама направо библейски картини имам в главата си.. като от стария завет.. ама с ново съдържание :)
111
0
 
20
 
! Отговори
Брачна агенция преди 12 години
Е нека се вземат младите щом се обичат...
110
2
 
19
 
! Отговори
горчиво!!! преди 12 години
АМИ КАТО СЕ ХАРЕСВАТ МЛАДИТЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ! ОЩЕ ПОВЕЧЕ,ЧЕ ИМА ЕДИН ***,КОЙТО ЩЕ ПЛАТИ МАСРАФА- ЦЕЛОКУПНИЯ ***, ИЗДИГНАЛ НА ВЛАСТ, МУТРАТА КРАДЛИВА БОКО ПРОСТОТО, ПО- ПРОСТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
109
2
 
18
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
До-61.-Те казват че са богоизбрани.Аз казвам че като разперя криле и луната ще пръдне.ТЕ КАЗВАТ ЧЕ СА БОГОИЗБРАНИ.Владетеля на вселената и на милиярди галактики,дошъл на земята и си избрал народ и то най смотания.Ти си ненормален братле извинявай.
108
1
 
21
 
! Отговори
муспи преди 12 години
С това посещение започва официално програмата по заселването на българските земи с евреи. Както винаги отстъпчиви, те не държат да се променя името на България, но що се отнася до транспортните разходи, устройването с жилища и работа на преселниците (предпочитателно е пособия - гигантски де), пресичането на всякакви сепаратистки теории като библейският произход на българите, закриването на АТАКА и пращането на Сидеров в затвора да си е на български разноски. Пари ще осигури МВФ взаимноизгодно.
107
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TOA EVREIN NE BESHE LI SASHTIQT DETO SE SNIMA VARHU IZRAELSKI TANK VRASHTASHT SE OT AKCIQ ZA RAZRUSHAVANE NA PALESTINSKI DOMOVE
106
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега тикватаостава да забременее и като роди от нетаняху детето ще го признаят ли за евреин или само папорт ще му дадат израелски иначе сериозно спомнете си какво стана с БГА балкан след като го взе Гад зееви ей сега щв го ядем на 2 ката
105
2
 
28
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ЦЕЛТА НА ПОСЕЩЕНИЕТО е да се финализира сделката по даването на 30 милиона декара обработваема земя на израелски земевладелски фирми.Израелците от десетина години напират да се домогнат до нашата златна земеделска земя. Две правителства им отказаха. Още повече, че указанията на ЕС за земеделието са да се развива фермерското земеделие, а не концентрирането на земята в ръцете на малък брой земевладелци-латифундисти. За съжаление сегашното правителството на Бойко Б., което е марионетка на американо-израелските си господари, се съгласи на този гешефт и е на път да го реализира. За целта то досега водеше целенасочена политика, която да доведе земеделието до пълен упадък, и българските земеделци отчаяни и обезверени да зарежат земеделската дейност и земята да запустее. Така новите земевладелци от "Обетованата земя" ще изкупят на безценица златната българска земя, която в миналото е хранила цялата Османска империя и част от Австро-Унгарската. А БЪЛГАРСКИЯТ ЗЕМЕДЕЛЕЦ ЩЕ ИМ АРГАТУВА.
104
1
 
20
 
! Отговори
галактика преди 12 години
*Бойко, кажи си - те ще те разберат* !...
103
1
 
21
 
! Отговори
1 преди 12 години
ами щом е протекла химия ,да се вземат ,мнозинството в парламента ще гласува за разрешение и в България еднополовите бракове.
102
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1,2,3....: Куку, Пипи и Кръц-Кръц са в в стихията си по всяка тема...!!!
101
0
 
19
 
! Отговори
планът Раунд ъп преди 12 години
Е па за 20 години едно пусто земеделие не можахте да развиете бизнес п