С 25 млн. лв. БДЖ ремонтира 186 вагона

От днес Товарни и Пътнически превози са с нови шефове
7 юли 2011 12:31,
8
С 25 млн. лв. БДЖ ремонтира 186 вагона
Снимка: архив Булфото

25 милиона лева ще бъдат усвоени за ремонти на жп вагони тази година, от 140 милиона лева мостово финансиране за БДЖ, обяви шефът на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” Владимир Владимиров.

Той посочи, че дружеството е в технически фалит и средствата за ремонт не достигат.

По думите му договорите за ремонтите ще бъдат подписани в рамките на десетина дни.

Владимиров допълни, че безопасността е приоритет номер едно за железницата.

Пламен Джуров бе назначен днес за управител на „Товарни превози”.

"Смятаме, че той ще тласне реформите напред“, каза Владимиров и обясни, че първите рокади в БДЖ след назначаването на новия изпълнителен директор Йордан Недев, са взети като решение от Съвета на директорите, а не еднолично от Недев.

По думите му управителите на "Пътнически" и "Товарни" превози са сменени, за да има ускоряване на реформите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
skypi4ak e remonta ti tiq vagoni trqbva da sa vip.no inache kato sydq po nqkoi komentari ima dosta ne zapoznati hora.bdj e po bezopastno, moje6 da se razhodi6, moje6 da pu6i6(nelegalno), po evtino e (za studenti, u4enici i pensioneri da ne govorim), spored skoro6en eksperiment na btv sofiq-burgas se vzima po byrzo s vlak ot kolkoto s avtobus, lokomotivite imat po golqma mo6tnost no liniite ne pozvolqvat po visoki skorosti eto tova e problema.
7
0
 
2
 
! Отговори
Вчера преди 12 години
Пътувах от София до Ямбол по разписание 16:35 - 21:50, пристигнах в града към 22:25/30, с висене на Чирпан, 2 къра - единия до Нова Загора, другия нямам идея къде, както и някъде малко преди Ямбол. Чакахме нкакви влакове да се разминаваме. Нормално ли е през 2011 година да се движим със скоростта на добър лекоатлет ? Направете нещо, за да скъсите малко времетраенето на пътуванията и ще имате неимоверно много клиенти. Естествено трябва освежаване на вагоните, но решете по-наложителните проблеми.
6
0
 
2
 
! Отговори
Стар железничар преди 12 години
Тия в БДЖ пак са завъртяли колосална далавера. Излиза, че ремонта на един вагон ще струва 134 409 лв. Сумата е завишена неприлично много.
5
0
 
5
 
! Отговори
Ехааа преди 12 години
По 148хил. на вагон, представям си какъв разкош ще бъде вътре, то тоалетна, то течаща вода, то климатизация, изолация, електричество, интернет, електронни табла, нови седалки, за толкова пари може и позлатени елементи да вкарат например емблемата на БДЖ......
4
1
 
12
 
! Отговори
Slid преди 12 години
Не вагоните бе, пътя ремонтирайте! Не може 90 км да се изминават за 3 часа и да искаш да имаш приходи, като билета за рейс е с 1лв повече.
3
0
 
8
 
! Отговори
ЖЕПЕЕЦ преди 12 години
Не е уточнено вагоните за хора или за коне са!!!Нашето бдж е изостанало от европейското с 50 год.!! София-Бургас за 6 часа. То в Индия влаковете са по бързи!!!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето са за РЕСТАВРАЦИЯ не за ремонт .Историческите предмети ,се реставрират .журналистите ,объркали сте термина
1
0
 
5
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
DOBRE CHE GI KUPIHME OT SMETISTETO KATO ZA NOVI