Станишев писа пет реда на Борисов

Иска доказателства, че ще има завод за боклука на София
Обновена: 11 юли 2011 16:30 | 11 юли 2011 16:30,
220
Станишев писа пет реда на Борисов
БСП символично откри завода за боклук на София. 5.06.2011 г. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е изпратил писмо до премиера Борисов, с което иска кореспонденцията и подписаните документи с Брюксел за строежа на завода за боклука в столицата.

Писмото си лидерът е разпратил и до медиите. То започва с цитат от публикуваната стенограма на последното заседание на Министерския съвет от 6.07.2011 г.

„..научавам, че сте казали следното: „Между другото, където Станишев ходи да бере китки за завода за отпадъци, сега му пратете апликационната форма, че повече няма къде да бере китки. Там ще са заводът и депото”.

Още по темата
Затова лидерът на червените иска да му бъдат предоставени не само апликационната фирма по проекта „Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битови отпадъци на Столична община”, заплатените суми по разработването й, но и нейните варианти и съпътстващите ги анализи, бележки и препоръки от страна на Европейската комисия (ЕК).

Станишев иска достъп и до цялата кореспонденция между България и ЕК, както и раходите, направени във връзка с проекта и всички дейности, които са финансирани досега по него.

Червеният лидер обяснява на Борисов – така „ще мога да съпоставя онова, което сте искали да строите, и това, което надявам се ще се строи в края на краищата“.

Бившият премиер изразява надежда вече да има яснота „относно целия проект, а не само за отделни части“.

Писмото до Борисов завършва с думите: "Вярвам, че предоставената информация ще ми помогне да разбера защо след като през пролетта на 2009 година обявихте, че след 15 месеца ще има завод, и до ден-днешен там е поляна".

Заводът за боклук на столицата не за първи път е част от политическите престрелки между червените и ГЕРБ.

Преди повече от месец в присъствието на лидера на левицата кандидат-кметът за София Георги Кадиев "преряза лентата" на непостроения завод за преработка на отпадъците в местността Садината до с. Яна.

Пред макета на обещания проект от БСП се бяха подготвили с хляб и сол, а ромски оркестър припяваше рефрена: "Щях да работя тук".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко,не взимай нищо от мишока!
3
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахах, червените кратуни още си мислят на власт и искат.... искат и да крадът ама няма......
2
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова си може. Човек без 1 ден трудов стаж и стана премиер, какво да искаш от такъв.
1
14
 
28
 
! Отговори
Tихомир преди 12 години
iskam dokazatelstva 4e SerGEI e maj