Станишев писа пет реда на Борисов

Иска доказателства, че ще има завод за боклука на София
Обновена: 11 юли 2011 16:30 | 11 юли 2011 16:30,
220
Станишев писа пет реда на Борисов
БСП символично откри завода за боклук на София. 5.06.2011 г. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е изпратил писмо до премиера Борисов, с което иска кореспонденцията и подписаните документи с Брюксел за строежа на завода за боклука в столицата.

Писмото си лидерът е разпратил и до медиите. То започва с цитат от публикуваната стенограма на последното заседание на Министерския съвет от 6.07.2011 г.

„..научавам, че сте казали следното: „Между другото, където Станишев ходи да бере китки за завода за отпадъци, сега му пратете апликационната форма, че повече няма къде да бере китки. Там ще са заводът и депото”.

Още по темата
Затова лидерът на червените иска да му бъдат предоставени не само апликационната фирма по проекта „Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битови отпадъци на Столична община”, заплатените суми по разработването й, но и нейните варианти и съпътстващите ги анализи, бележки и препоръки от страна на Европейската комисия (ЕК).

Станишев иска достъп и до цялата кореспонденция между България и ЕК, както и раходите, направени във връзка с проекта и всички дейности, които са финансирани досега по него.

Червеният лидер обяснява на Борисов – така „ще мога да съпоставя онова, което сте искали да строите, и това, което надявам се ще се строи в края на краищата“.

Бившият премиер изразява надежда вече да има яснота „относно целия проект, а не само за отделни части“.

Писмото до Борисов завършва с думите: "Вярвам, че предоставената информация ще ми помогне да разбера защо след като през пролетта на 2009 година обявихте, че след 15 месеца ще има завод, и до ден-днешен там е поляна".

Заводът за боклук на столицата не за първи път е част от политическите престрелки между червените и ГЕРБ.

Преди повече от месец в присъствието на лидера на левицата кандидат-кметът за София Георги Кадиев "преряза лентата" на непостроения завод за преработка на отпадъците в местността Садината до с. Яна.

Пред макета на обещания проект от БСП се бяха подготвили с хляб и сол, а ромски оркестър припяваше рефрена: "Щях да работя тук".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
9
 
15
 
! Отговори
до Бейлис преди 12 години
Как какво построи? Построи комунизма за съответните другари. Ето ти и списъка: 1. Даде 100 милиона на брат си Георги и "Фостър енд партнърс" да прави "Черноморски градини" - като изсекоха сума ти гора в защитени и ЕКО зони. 2. Даде 100 милиона на "БАтко и Братко" - великите строители на невидими магистрали. 3. Даде 2 милиона на доган и показа на народа за скритите му хидроложки способности. 4. Потайно, в тъмна доба последния месец от крадлението си разпределиха 4 милиарда от резерва 5. Даде на другарката Масларова "карт бланш" да плаща по 5 000 лева на квадратен метър за теракот :))) Печалбата за другарката Малсарова е 11 милиона 6. Р.Овч. - потайният и корумпиран елемент, според Уикилийкс, преподписа газов договор с Русия, който никой не знае каква комисионна му е донесъл, но определено е НЕИЗГОДЕН за българският народ, но ние няма как да го разберем това, защото договора е засекретен за простолюдието. Бойко каза, че като го е чел му е настръхнала косата и в момента е даден за разглеждане от Прокурор. Така че не знаем кога от тази трънка ще изскочи заек.Ето видя ли, че и другаря гей е построил нещо - дори много по-велико от това на Бойко. ПОстори така мечтаният комунизъм за другарите си.:)))
143
4
 
5
 
! Отговори
поля преди 12 години
Яааа това на снимката не е ли Джаро?:-))
142
6
 
8
 
! Отговори
Ореха преди 12 години
Поредната лъжа на Герб е завода за *** в София . Докато Борисов и Фандъкова омайват хората с празни приказки, докато София се зарива с ***,в Пловдив завода вече работи. Въпреки това софииска община раздава тлъсти премии на своите чиновници.
141
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко Галфона довечера ще даде пресконференция на която ще обяви, че Станишев е нагъл:)) Как може да иска доказателства, като знае, че мутрата лъже! Срамота!
140
7
 
6
 
! Отговори
Кореспонденция преди 12 години
-Скъпи ми другарю Бойко! Помниш ли когато ти бях гарант за влизане в БКП? Нека в името на нашата дружба да се караме и плашиме по форумите...Пък после ще делкаме. За мен повече , за теб по-малко, *** банкянски! Аз за един лев ще ти пусна 100 компромата!Знам ти всичите далавери! Ще се оплача на Уорлик!-Скъпи ми другарю Сергей! Никога няма да забравя, че ти ми помогна да се издигна в тези тежки години! От мутра до премиер! Но дружбата си е дружба, но сиренето е с пари! Нито лев повече няма да ти дам, *** такъв! ***, държа те в ръцете си! Знам ти всичите далавери! Ще се оплача на Уорлик!
139
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев, може да не е построил нищо, но партията, която оглавява е направила много за Б-я. Б.Б. избяга от кметството в София заради този завод за ***, сега ще избяга и от примиерския пост и ще стане ПРЕЗИДЕНТ на тази нещастна Б-я, защото е некъдърник, с голямо самочувствие. Открива обекти, които не е започнал и наляво и дясно само се хвали, а всъщност е кръгла нула. Днес сутринта, "октопода" "трактора", както го наричат, открехна малко завесата!
138
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев смени си любовника,пак те е ударило в главата.
137
8
 
7
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
Сергей Дмитриемич, а что случилась с камунизме????Я хачу Мерцедес, а не Масквоч!!
136
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо ново! Поредната лъжа на Тиквата ще лъсне и нищо повече!
135
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кафа от тоя *** всеки ден нова глупост.Серго скрии се.
134
2
 
10
 
! Отговори
гербер преди 12 години
Изминаха две години от парламентарните избори. Това е повод отново да оценим свършеното от Правителството на ГЕРБ. 8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено!9. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено!10. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено!11. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено!12. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено!13. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено!14. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено!15. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено!16. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено!17. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено!18. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено!19. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!
133
3
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Проблема с отпадъците на столична община не е от вчера. Правителството лъже народа не от вчера. Борисов обеща завод за ***, но си остана с голите приказки вече 2 години. Това народа нарича измама. Останаха 21 млн. неплатени на Пловдив. Докога ще търпим да се подиграват с нас?
132
3
 
9
 
! Отговори
boko преди 12 години
Боко крадеца ви подава мазния и вмирисан, а вие пляскате!Честити да са ви 19км магистрала и *** държава!*** народ!
131
10
 
4
 
! Отговори
bos преди 12 години
Дребни комунистически душици,приберете си това момче и го сложете до др.Костов.За да се получи Руска тройка,напъхайте м/у тях онова дребното фесче.Не проията/пускайте е Черепа/оня комарджията/
130
3
 
2
 
! Отговори
за 111 преди 12 години
Един геврек......*** толкова си може
129
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалък ***.
128
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ мислеха, че само с лъжи ще могат да изкарат мандата си, ама.....рано започнаха да излизат наяве!
127
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА ЗАВОД ВИЖ АКО БЕШЕ СТАНИШЕВ ПРЕМИЕР, ПАРИТЕ ЗА ЗАВОДА ЩЯХА ДА ОТИДАТ В НЯКОИ ХОТЕЛ БИЛО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ИЛИ БАНСКО.
126
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев! питай го и защо Брюксел спря днес 50 млн за автомагистрала "Тракия":))Дай да видим какво ще излъже!
125
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този докъто Доган го работеше мълчеше.Сега е всеки ден е по медиите с нова глупост.Абе Серго за толкова *** ли ни имате.