Станишев писа пет реда на Борисов

Иска доказателства, че ще има завод за боклука на София
Обновена: 11 юли 2011 16:30 | 11 юли 2011 16:30,
220
Станишев писа пет реда на Борисов
БСП символично откри завода за боклук на София. 5.06.2011 г. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е изпратил писмо до премиера Борисов, с което иска кореспонденцията и подписаните документи с Брюксел за строежа на завода за боклука в столицата.

Писмото си лидерът е разпратил и до медиите. То започва с цитат от публикуваната стенограма на последното заседание на Министерския съвет от 6.07.2011 г.

„..научавам, че сте казали следното: „Между другото, където Станишев ходи да бере китки за завода за отпадъци, сега му пратете апликационната форма, че повече няма къде да бере китки. Там ще са заводът и депото”.

Още по темата
Затова лидерът на червените иска да му бъдат предоставени не само апликационната фирма по проекта „Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битови отпадъци на Столична община”, заплатените суми по разработването й, но и нейните варианти и съпътстващите ги анализи, бележки и препоръки от страна на Европейската комисия (ЕК).

Станишев иска достъп и до цялата кореспонденция между България и ЕК, както и раходите, направени във връзка с проекта и всички дейности, които са финансирани досега по него.

Червеният лидер обяснява на Борисов – така „ще мога да съпоставя онова, което сте искали да строите, и това, което надявам се ще се строи в края на краищата“.

Бившият премиер изразява надежда вече да има яснота „относно целия проект, а не само за отделни части“.

Писмото до Борисов завършва с думите: "Вярвам, че предоставената информация ще ми помогне да разбера защо след като през пролетта на 2009 година обявихте, че след 15 месеца ще има завод, и до ден-днешен там е поляна".

Заводът за боклук на столицата не за първи път е част от политическите престрелки между червените и ГЕРБ.

Преди повече от месец в присъствието на лидера на левицата кандидат-кметът за София Георги Кадиев "преряза лентата" на непостроения завод за преработка на отпадъците в местността Садината до с. Яна.

Пред макета на обещания проект от БСП се бяха подготвили с хляб и сол, а ромски оркестър припяваше рефрена: "Щях да работя тук".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
4
 
! Отговори
за 120 преди 12 години
това сега го написа в пръстъп на олигофрения или го имаш на флашка и само го лепиш...залагам на второто...а никой няма да скача као обесят хамстера, освен позитанци безспорно
123
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде беее! Боцко от 2005 година го строи това чудо на чудесата! Кога ще стане:)
122
6
 
8
 
! Отговори
joe преди 12 години
Станишев-украински ,Царо-мадридски мошеник,Доган-амуджа кореняк,Гоце-***,Костов-син,син та чак лилав ***.Ето тези ви управляваха последните 12 години.Борисов-чист българин,родолюбец и не чак толкова крадлив,колкото предците си.Изберете сами.
121
5
 
7
 
! Отговори
Гагарин до Серьожа преди 12 години
Дарагой,баща ти ми обещаваше , че 2000 г. ще живея в комунизЪма1А както е известно при комунизЪма, за разлика от гадния капитализъм, пари няма, но има изобилие от материални блага! И всеки си пазарува без пари!Та имам питене към теб, дарагой мой:Какво стана с КОМУНИЗъМА?Или , Дарагой мой, той е само за другарите , като Масларомаы дето си осигуриха "изобилие от материални блага"?!?Стенограми не ти прилагам от обещанията на ЦК и Политбюро на БКП, щото не разполагам с камион да ги извозя!
120
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, колко показателно, Станишев досега само на голи ливади е рязал ленти. Нищо че там по документи трябва да има пътища, обекти, ремонти :)
119
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят. ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.: Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ ОЩЕ МАЛКО ГЕРБ И ТОЧНО ТОВА НИ ЧАКА
118
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оффф тоя Станишев. Мразя ги тея ***.
117
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ ще загубят изборите наесен, защото отдавна се разбра, че това е една авторитарна партия, която се грижи за просперитета единствено на своя лидер. По цялата страна всички са пропищели от безобразията, които творят техните кадри. Хората се отвращават от арогантността и некомпетентността, които демонстрират местните лидери на партията.
116
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквов пак го хванаха в издънка! Сега пак ще се обяснява като с филията с мас!
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Апликационна форма не е ли формуляр за кандидатстване?Или просто политиците обичат да изпозлват думи, които не разбират.
114
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искам гей да ме управлява.
113
6
 
8
 
! Отговори
за 104 преди 12 години
че те *** го подкрепят, както и тракторът- помацте....
112
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев да взема червения фенер и да заминава за Холандия.
111
3
 
8
 
! Отговори
$ преди 12 години
Жега. Политическите ни *** пак се ръфат. Чакат изборите, да видят кой до какво ще се докопа за следващите 4 години, кой какво ще краде. Казват това занимание, политика, е по-долно и от най-древната професия, тази на жриците на любовта. Еле пък у нас...Жега. Отивам за бира. Станишев да ходи на ***... заедно със всички като него.
110
2
 
12
 
! Отговори
Бейлис преди 12 години
Искам някой социалист да ми изготви списък какво построи Станишев.
109
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега само като си представя как ще хленчи "юнакът" Бойко довечера по ТВ-то и ми става гадно!Пак ще има едни сърцераздирателни тиради!:)))
108
3
 
1
 
! Отговори
И повечето БСП преди 12 години
е било член на БКП . Кой бега от убавото ?
107
4
 
8
 
! Отговори
за 105 преди 12 години
С комуназите може да се реши въпрост само по комуназки- изчезнали заточени,
106
6
 
3
 
! Отговори
за 103 преди 12 години
Всяко нещо с времето си- първо да пратим БСП в завода за *** ,после ще пратим ДПС , а за ГЕРБ ще помислим....амо се справят с руско-тураката чума може да им се размине
105
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От крадец и лъжец като Борисов доказателства искат! Хайде холам! Нали си знаем стоката! Каквато тройката, то ГЕРБ се умножават по две!