Станишев писа пет реда на Борисов

Иска доказателства, че ще има завод за боклука на София
Обновена: 11 юли 2011 16:30 | 11 юли 2011 16:30,
220
Станишев писа пет реда на Борисов
БСП символично откри завода за боклук на София. 5.06.2011 г. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е изпратил писмо до премиера Борисов, с което иска кореспонденцията и подписаните документи с Брюксел за строежа на завода за боклука в столицата.

Писмото си лидерът е разпратил и до медиите. То започва с цитат от публикуваната стенограма на последното заседание на Министерския съвет от 6.07.2011 г.

„..научавам, че сте казали следното: „Между другото, където Станишев ходи да бере китки за завода за отпадъци, сега му пратете апликационната форма, че повече няма къде да бере китки. Там ще са заводът и депото”.

Още по темата
Затова лидерът на червените иска да му бъдат предоставени не само апликационната фирма по проекта „Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битови отпадъци на Столична община”, заплатените суми по разработването й, но и нейните варианти и съпътстващите ги анализи, бележки и препоръки от страна на Европейската комисия (ЕК).

Станишев иска достъп и до цялата кореспонденция между България и ЕК, както и раходите, направени във връзка с проекта и всички дейности, които са финансирани досега по него.

Червеният лидер обяснява на Борисов – така „ще мога да съпоставя онова, което сте искали да строите, и това, което надявам се ще се строи в края на краищата“.

Бившият премиер изразява надежда вече да има яснота „относно целия проект, а не само за отделни части“.

Писмото до Борисов завършва с думите: "Вярвам, че предоставената информация ще ми помогне да разбера защо след като през пролетта на 2009 година обявихте, че след 15 месеца ще има завод, и до ден-днешен там е поляна".

Заводът за боклук на столицата не за първи път е част от политическите престрелки между червените и ГЕРБ.

Преди повече от месец в присъствието на лидера на левицата кандидат-кметът за София Георги Кадиев "преряза лентата" на непостроения завод за преработка на отпадъците в местността Садината до с. Яна.

Пред макета на обещания проект от БСП се бяха подготвили с хляб и сол, а ромски оркестър припяваше рефрена: "Щях да работя тук".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
1
 
! Отговори
!!! преди 12 години
SEREGEI4O SEREGEI4OOO POSPRI MALKO POMISI I ZA NAS BE MO...4E.ZAVOD ZA BOKLUCI TA ZAVOD ZA BOKLUCI,A K A K V O 6 T E P R A V I M B E Z W A S B E ? ! ...
203
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Stanishev samo do tonkolonite da go poemash.Ponimaesh bliad.
202
1
 
3
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Станишев да си стои вкъщи и да гледа малко телевизия и новини, че да види какво означава да си премиер! Бойко не е човек, който само говори празни приказки, а си изпълнява обещанията. За разлика от Станишев
201
1
 
3
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Станишев и Кадиев не спират с циркаджийските номера около този завод. Те са основните виновници заводът да не е вече готов, защото целенасочено проваляха всички опити на Бойко Борисов да го построи до сега, а когато вече става ясно, че въпреки тях, завод за преработване на отпадъци ще има, те не спират да създават манипулации. Браво на Бойко и ГЕРБ, защото въпреки БСП, успяват да напредват с инфраструктурните проекти, което неминуемо прави България по-силна и по-богата държава!
200
1
 
2
 
! Отговори
Napoli преди 12 години
Станишев много се е притеснил, завода ще се построи, спокойно, ГЕРБ доказаха, че изпълняват обещанията си.Едниствената партия в България, която не лъже избирателите си....
199
0
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Че Станишев ли е човекът който ще проверява как си върши работата Премиера ??! Всичко е достатъчно ясно и се вижда
198
0
 
3
 
! Отговори
Амидала преди 12 години
Не се сещам нещо, което е обещано и казано от премиера и екипът му, да не се е случило. Разбираемо е нещо да се забави, но всички знаем специфичността на тази работа и всичко трябва да бъде добре анализирано и обмислено, за да не се допускат грешки. Грешки които си позволи да направи правителството на Станишев и за това сега е в опозиция. Аз давам своята подкрепа към управляващите.
197
0
 
4
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Станишев не е добре. Явно има загуба на паметта. Всеки, който се интересува от темата за завода и ***, ще помни поведението на Станишев в миналото, явно той самият обаче е позабравил или смята, че народът е достатъчно глупав, за да го манипулира...
196
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще си остане само с желанието за кмет според мен.
195
2
 
3
 
! Отговори
гледам преди 12 години
той кадиев така ще си остане с тази лента само-да не се надява че ще стане кмет през този живот
194
1
 
6
 
! Отговори
опел преди 12 години
няма да забравя когато,майката на сергейчо нападна българия по въпроса че трябваше да го дадат под съд; какво ви е направил толкова? сергейчо защо не викнеш *** да ти помогне пак да (оправиш) българия? колко пъти беше зад граница? и с какви пари? защо теб не те викаха и не одобряваха това което правиш? и понеже си смотан нема да си отговориш...колко жалко
193
0
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Старо козле,#192,идеята е брилянтна и съм "за"!След преработката,ако не нещо полезно(няма да стане),ще се получи(дано)нещо безопасно!!
192
0
 
5
 
! Отговори
Добра новина преди 12 години
Значи херсонеца напредва с българския..дали няма грешки ?
191
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега тиквата пак ще започне да се оплаква, место да натрие носа на Станишев с доказателства.Ако ги има, обаче.
190
2
 
13
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
MI6OKA DA SABIRA TSVETYA ZA DOGAN
189
4
 
10
 
! Отговори
Старото козле преди 12 години
Ми за къф *** им е завод на комуназите???! Нали първо тях ще засилим в него, а балите на Путин.....
188
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако БСП почнат да хвалят ГЕРБ както почнаха да хвалят Костов, значи държавата отива към поредната катастрофа . Засега такова поведение не се забелязва, а точно обратното.Значи най-после България е поела истинския път към нормалните държави , а не към Анадола,Сибир и Северна КореяЖИВЕЙТЕ СПОКОЙНО ! Кучетата нека си лаят. Колкото по-силно и злобно - толкова по-добре !!!
187
0
 
3
 
! Отговори
До 184 преди 12 години
"казали" е правилната форма. Нищо лично- просто техническа забележка. Проверете.
186
4
 
6
 
! Отговори
НИКАКВИ БЕЛЕЖКИ преди 12 години
....ДРУГАРЮ , ХЕРСОНЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО ***..../като на комбайн/!ПОНЯЛ.....???!
185
13
 
5
 
! Отговори
Илия преди 12 години
ГЕРБ правят нищо