"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев

Министърът видя готовата магистрала към 2015 г.
11 юли 2011 20:46,
196
"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев
Строител №1 в държавата иска "Струма" до 2015 г. Снимка: Булфото

"Целта е до края на 2015 г. да има една модерна магистрала "Струма", в абсолютен синхрон с екологията и природата на България. Това е възможно. Прави се навсякъде в Европа. Ще го направим и в България".

Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

"Трябва да направим заедно тази магистрала и най-после да кажем, че един толкова сложен европейски проект, минаващ през национални паркове, през Натура, наистина можем да покажем, че подобни проекти могат да се случат и в България", допълни той.

Още по темата

По думите му подготовката на "Струма" Лот 1 и Лот 4 е на финална фаза,"ври и кипи", отсече Плевнелиев.

"Пътната агенция дава всичко от себе си за автомагистралата и аз съм абсолютно убеден, че по график, както е обявено за Лот 1, ние ще имаме избран изпълнител, както и за Лот 4", убеден е министърът.

Росен Плевнелиев допълни, че създаването на държавното предприятие "Стратегически инфраструктурни проекти" е в график.

Той заяви, че е благодарен на всички парламентарни партии за подкрепата на закона за създаването на това дружество.

"Държавното предприятие трябва за няколко месеца да извърви една много тежка и сложна процедура, която на други институции в България е отнела 3-4 години, и да стане бенифициент по ОП „Транспорт”, за да може да работи с еврофондове.

Най-малкият проблем е назначаването на хората в предприятието. По-важно е разписването на правилата", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 74. Защото Русе е люлката на цивилизацията в България. Първото кино -в Русе. Първата жп линия Русе Варна- в Русе.Първия протест по Живково време(1987г) - в Русе. Единствения мост през Дунав- в Русе. В Русе няма явно изразени "мутри" които да демонстрират превъзходство над другите. Най Европейския град в България. С виенска архитектура в централната част.Ако някой каже нещо лошо за града просто не е идвал в Русе.Сега сме много обичани от румънците. Букурещ е само на 80км.Нещата ще се оправят.
130
0
 
5
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Продължение: Като не могат да се разберат крайно време е да им видим сметката веднъж, завинаги....!!!!!!!!!!!
129
0
 
3
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Мразя зверски всички, които си правиха експерименти с народа и властта през последните 22 години...мразя и тези, защото не са по-различни, но най -много мразя първите...Ние пак ще се оправим и ще се учат от нас...ще видите!!!...Но защо трябва да търпим шепа *** в продължение на 22 години да ни яхат с различни сценарии и да се самоубиват помежду си, а ние все да сме безучастни, между тях...под ние има предвид цялата нация/народа, който работи и плаща данъци...до кога???
128
2
 
4
 
! Отговори
икономов преди 12 години
А като направят магистрала Струма, река Струма де ще я дянат бе джанам?!? да не я продадем на линеен метър и нея
127
1
 
2
 
! Отговори
Илия преди 12 години
ГЕРБЕРИ тия пък кви са издялкани не е верно
126
3
 
2
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Живков беше селски само че когато Живков ходеше някъде всичко се ремонтираше или реконструираше , да питат Бойко ГЕРБЕРИТЕ той ще им обясни, та в Смолян ремонтираха целия град защото трябваше да ходи Тато...ГЕРБЕРИ ГЛАСУВАЙТЕ ВАЩА МАМА
125
0
 
0
 
! Отговори
без мен СевБГ преди 12 години
Бойко селски тарикат , ми Живков не беше ли селски тарикат та дрънка ! И да ги направи нито новите панели В София нито Южните магистрали ще ги ползвам , просто нямам работа там , така че без мен ....
124
5
 
5
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Това е известно на по умните хора , на хора с ник ПИЧ как да му обясниш че неможе да е пич щото вожда им трябва да е пича с москвичаМРАЗИМ ГЕРБ
123
0
 
10
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
да ви споделя ли и това, че не В.ЗлV - приятулчута на ББ от Лукойл е най големият в държавата...да ви кажа ли колко фирми има ***, от които и В. Зл. го е страх, защото са най-големите в България??? Защото са умни мутри...изпраха всичко...имат си дори и германски мениджъри в България...защо ли работят за тях? Защото тук изкарват повече, отколкото в Германия....това е правителството на България...когото искат ще си купят...дано да купят българите, а не *** този път!!!!!
122
0
 
7
 
! Отговори
do113 преди 12 години
Пич, а ти излизал ли си от България, независимо накъде..изток запад югозапад..... е, явно не си... тогава нямаше да казваш, че имаме пътища!!! Една Румъния с нейните руини дето бяха.... строят да се мъгла вдига.... докато нашата тройка дето ни вкара вЕС-то.... не можа да разпредели кой колко да краде.... не защитавам и тези днес, дето оставиха болниците като катакомби... но асфалта го нямат за нищо! Щото ако така покарат.... по магистралите им ще има само транзитни пътници...
121
5
 
4
 
! Отговори
Току що... преди 12 години
Съобщават по телевизиите, че Брюксел спира финансирането на българските пътища...Явно евробюрократите не желаят парите на европейските данъкоплатци да отиват във фирмите на червените олигарсите приближени на Плевнелиев и Борисов...До тук с лъжите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
120
1
 
5
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Охранител срам е е от простия народ който си мисли че Бойко прави нещо, ама всъщност не осъзнават колко голям селски тарикат е този човек, дори засенчва Жан Виденов по простотия пълен хал са 98% от хората е там е мъката.
119
1
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Браво Илия, имало и хора, които помнят...как Костов и Цветелинка, и Царчето, и Боцко...разпределиха богатствата...и Костов...и други...но ако беше като в |Румъния...нямаше да ги има щото щяха да помнят кръвта преди тях...но пролята, не от мутри от народа...мама им ***!!!!
118
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E TOZ E NAI-HITRIA KRADEC OT CELATA PASMINA.DALI SHTE DOIDE VREME DA GO NATIKAME U ZANDANA???
117
4
 
6
 
! Отговори
Илия преди 12 години
19 кмЕ той направи света ве...*** сплескани ГЕРБЕРИ
116
2
 
3
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Откъде да знаят кво се е случило с Чаушеску като са бляли някъде , а сега си мислят че бат им Бойко яйце им бели ***...
115
0
 
10
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Защо румънците са по-напред от нас...222 ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ ИМ СИ ИМАТ ЕДНО НАУМ, КАКВО СЕ СЛУЧИ С Николае и Елена Чеушеску...а вие спомняте ле се...ни пък направихме мерен преход...и вместо Луканов да умре от народното недоволство, той умря от мутрунския преход, който сам създаде...някой беше недоволен от разпределените и изпрани пари, но не и народа , а някакви мутри, които не се разбраха...и какво от това...????!!!Кого удовлетвори смъртта на Луканов- мутрите...и Костов...също, дето спретна ...
114
7
 
10
 
! Отговори
иво преди 12 години
Ей *** герберски фуражки, я лягайте да спите, стига сте натискали копчетата на компютрите си! Какво повтаряте като мантра приказките на тиквата! С 5 км. магистрала ще оправите България! *** герберски! По-прости от вас и по-*** матриал от герберския - няма! Гърция като построи свят магистрали и то какви! та не фалира! Хайде бегом марш по леглата, стига толкова лизахте *** на Боко! От вас *** не му остана!
113
2
 
3
 
! Отговори
Илия преди 12 години
И пътен данък и винетки ПЛАЩАМЕ това е ! ако не ти оттърва ГЕРБ сменяй държавата хе хе хе така ще е още дълги години докато проумее добитъка за кво е гласувал, иначе има работа за овчари...
112
4
 
2
 
! Отговори
Илия преди 12 години
ПИЧ -- пътища има поддръжката я няма... от ГЕРБ чакай сега щи издялкат ново паркоместо обещаха за тея които ще гласуват за тях