"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев

Министърът видя готовата магистрала към 2015 г.
11 юли 2011 20:46,
196
"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев
Строител №1 в държавата иска "Струма" до 2015 г. Снимка: Булфото

"Целта е до края на 2015 г. да има една модерна магистрала "Струма", в абсолютен синхрон с екологията и природата на България. Това е възможно. Прави се навсякъде в Европа. Ще го направим и в България".

Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

"Трябва да направим заедно тази магистрала и най-после да кажем, че един толкова сложен европейски проект, минаващ през национални паркове, през Натура, наистина можем да покажем, че подобни проекти могат да се случат и в България", допълни той.

Още по темата

По думите му подготовката на "Струма" Лот 1 и Лот 4 е на финална фаза,"ври и кипи", отсече Плевнелиев.

"Пътната агенция дава всичко от себе си за автомагистралата и аз съм абсолютно убеден, че по график, както е обявено за Лот 1, ние ще имаме избран изпълнител, както и за Лот 4", убеден е министърът.

Росен Плевнелиев допълни, че създаването на държавното предприятие "Стратегически инфраструктурни проекти" е в график.

Той заяви, че е благодарен на всички парламентарни партии за подкрепата на закона за създаването на това дружество.

"Държавното предприятие трябва за няколко месеца да извърви една много тежка и сложна процедура, която на други институции в България е отнела 3-4 години, и да стане бенифициент по ОП „Транспорт”, за да може да работи с еврофондове.

Най-малкият проблем е назначаването на хората в предприятието. По-важно е разписването на правилата", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
5
 
! Отговори
Винетка Магистралова преди 12 години
Кво прайм с пътния данък?
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да с ГЕРБ и цимента внасяме тъпчо, цимент, асвалт, внасяме понеже нямаме...ЕЙ ПИЧ ГЛАСУВАЙ ИЗМОРЯВАШ МЕ !!!
109
0
 
5
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Ама те туристи и Бизнесмени с коли пътуват до БГ. незнаят кво е самолет...Германци и Англичани се качват на колите и пътуват до Кубан с БМВ та та си ?"Аха, ама и стоките викаш и тях ще ги натоварят на самолети? Примерно няколко тона цимент? Бързо и евтино, то защо изобщо са ни пътища? Илия, много си глупав моето момче, понякога е по-хубаво човек просто да замълчи. Нали разбираш?
108
3
 
10
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
абе тука нормални има либе???...само политически коментари....разграничете се от политиката и кажете кой искате да ви е министър на регионалното развитие, като сте толкова отворени....само да не са братко и батко...че тогава освен депутатите ще искам и 25 % от народа да се нареди до стената на народното събрание пред картечниците и автоматите...май само така ще се оправим...в България, както и навсякъде по света без кръвопускане май няма да стане...!!!
107
1
 
3
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Да спор та когато Бойко завърши магистралите а дано де ... ще пусне обява във европейските вестници и хоп пристигат инвеститорите !!! а до тогава ГЕРБЕРИТЕ ще изпробват новите си возила по новите шосета ха ха ха ха
106
3
 
2
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Ама те туристи и Бизнесмени с коли пътуват до БГ. незнаят кво е самолет...Германци и Англичани се качват на колите и пътуват до Кубан с БМВ та та си ?ха ха ха ха колко сме умни Българите
105
5
 
10
 
! Отговори
Пич преди 12 години
А най-интересното е, че всички тия мрънкалници, които сега плюят по Плевенлиев, първи ще напалят трошките си по новите пътища. И докато карат по новите пътища, сигурен съм, че пак ще псуват под мустак. Това се нарича - народопсихология. Ти правиш нещо за *** в условията на световна криза и му го сервираш, той пак те псува и накрая пак си избира комунистите да го управляват. И това ако не е "лош човешки материал", аз не знам какво е ...
104
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безсмислен е спора ви. Има основни принципи в историята на капитализма и те са, че богатите държави ще стават все по-богати, бедните държави ще стават все по-бедни. Това важи и за самите хора във всяка отделна държава - богатите ще стават по-богати бедните по-бедни... и така до края на западната цивилизация, който е близо.
103
0
 
2
 
! Отговори
Илия до 90 преди 12 години
Бързо придвижване означава по евтин бензин, а нима в гърция бензина не е по евтин...икономисте там ли си ?
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако БСП почнат да хвалят ГЕРБ както почнаха да хвалят Костов, значи държавата отива към поредната катастрофа . Засега такова поведение не се забелязва, а точно обратното.Значи най-после България е поела истинския път към нормалните държави , а не към Анадола,Сибир и Северна КореяЖИВЕЙТЕ СПОКОЙНО ! Кучетата нека си лаят. Колкото по-силно и злобно - толкова по-добре !!!
101
0
 
1
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Като купувате на тъпите германци колите заради това че са карани по аутобана със 180 км ли ги взимате или щото неможеш да си позволиш нова от Бултрако селски...
100
4
 
10
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"корабите.Какво ще транспортираш по тези магистрали като в България нищо не се произвежда ?"А защо? Защото в България има 7 милиона души, които седят пред телевизора по потник и знаят само да мрънкат. Когато един направи нещо, построи нещо, останалите 7 милиона само цъкат отстрани - "Ейй, глей го тоя па що строи вместо да прави нещо друго". Разбираш ли сега защо - защото си ***, мързелив, и знаеш само да се оплакваш и да псуваш. Ей за това си ***.
99
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време и фараоните така са сияели при строежа на пирамидите или импероаторите при строежа на Великата китайската стена. Били са много красиви и все още са, но са платени с кървав робски труд. Росене вземи шефа си и отидете вижте сълзите на старите хора по селата, които нямат пари за хляб или болните от тезките болести ,които нямат пари за лекарства и тихо си умират огорчени от неправдата, пък тогава пак може да засияеш. Всичко трябва да е с мярка РОсене. Майката си гледа еднакво всички деца.
98
6
 
3
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Бързото придвижване означава повече пари! Е те тва не се разбира! Какви стоки ще движим по магистралите, бе? И какви инвеститори ще дойдат по тия магистрали? Я стига си повтарял като *** казаното от тъпака Плевнелиев! Той строи магистрали заради комисионата, заради далаверата, пука му, че тия пътища са скъпи и ние ще ги плащаме чрез винетки, такси и др. За тиквата ще остане комисионата и пиара, а за тебе - от трите най-дългото! И за всички нас, дето не разбираме как се краде от герб!
97
5
 
4
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Колко Гръцки фирми са си преместили бизнеса в БГ. заради пътищата ли...Ей *** ти си болен бре, заради пътища или заради 240лв . заплатаМале има доста хора които мислят виждам...ха ха ха
96
2
 
5
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Някой хора ти обясниха по-долу за какво става въпрос. Абе не мога да разбера тоя гнусен български манталитет, нито икономика учил, нито знае за какво става въпрос, ама почнал тука да ми философства. Ей ***, инфраструктурата е едно от основните и най-важни неща за инвеститорите. Не си напъвайте мозъчетата да разберете защо.
95
1
 
3
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Нищо де след като отвърши още 19 км. ще видим кой ще инвестира в смешната ни държава със смешните политици, а на хората с магистралите и след това инвестициите да им кажа :ГЛАСУВАЙ
94
5
 
3
 
! Отговори
до ПИЧ преди 12 години
Не отново повтаряш като глупав папагал бате бойко бате.Хората отдавна са измислили жп транспорта, въздухоплаването че и корабите.Какво ще транспортираш по тези магистрали като в България нищо не се произвежда ?Как ще привлечеш инвеститори след като всички доклади за България са на ниво: "оставете ги тези мафиоти,*** и контрабандисти"Повтаряме някакъв модел на Германия от преди 100 години и повече.Ама немеца има и производсто и добив и съвест и култура.Ти имаш писта пред носа ти.Наздраве
93
4
 
6
 
! Отговори
Пич преди 12 години
" а пък данъците високи, бензин висок, плосък данък висок, ток висок, вода висока, винетки , застраховки"КАкви глупости говориш бе ***? Ти знаеш ли с колко данък се облага една фирма в Гърция? Ами те им прибират по 50-60% под формата на преки и косвени данъци. В България има едни от най-ниските данъци в ЕС, какво и цени на ток и вода. Комунистите не знаете ама за това пък сте и нахални. Я се огледай и питай колко гръцки фирми са си преместили бизнеса в България в последния месец. ***.
92
2
 
2
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Абе добре че дойде Бойко и с 19 км . оправиха икономиката на страната, ама някой преди него измисли винетки пък той събира от кво ли не , а накрая 19 км .откри