Цветанов видя доклада на ЕК като умерено позитивен

Оценката за България в него била обективна
Обновена: 20 юли 2011 14:39 | 20 юли 2011 14:23,
151
Цветанов видя доклада на ЕК като умерено позитивен
Снимка: архив, БТА

Евродокладът е обективен и такъв, какъвто сме го очаквали през последните четири години. Това каза в Кюстендил вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Лично за мен е умерено позитивен, защото се констатира ясно политическата воля за реформите, които се осъществяват през последните две години", отбеляза вътрешният министър.

"Препоръката е да продължим реформите в съдебната система и, разбира се, по-бързото приключване на всичко това, което е свързано с бързото правораздаване", посочи Цветанов.

Още по темата

"За мен е изключително важно и удовлетворително, че се отбелязват реформите в полицията и също така оперативната връзка между оперативните звена и Криминална полиция", допълни министърът.

По повод това, че критиките са основно към България, а не към Румъния, Цветан Цветанов посочи, че миналата година Румъния е получила доста по-лош доклад.

"Днес можем да отчетем, че Румъния и България са на ниво, което по някакъв начин очертава по-добра перспектива и за двете страни", смята Цветанов.

"Това, което трябва да бъде анализирано и от съда, и от ръководителите на съдебната система, е действително да могат да се прилагат съдебни практики и да се анализира защо пропуските са налице, при положение че 20 години казваме, че нашата независима съдебна система ще може сама да се оправи и да се реформира по начин, по който да съответства на всички европейски правни системи", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Картината, която се рисува за България е, че полицията и правителството имат политическата воля да се справят с корупцията. Полицията са добрите, а пък съдебната система са лошите. Не, комисията не вижда така нещата. Тук има много аспекти на всяко ниво - отнася се до работата на властите, работата на прокуратурата, на съдебната власт и т.н. Много елементи са включени и именно това е целта на нашите доклади, че ние не гледаме опростенчески на нещата", допълни Марк Грей.
72
0
 
5
 
! Отговори
moga angliiski преди 12 години
Tozi doklad e nai negativniyat i strog doklad koito moje da doide ot EK. Direktno samo che po po inteligenten nachin kazvat na durjavata vie ste mafioti i nie shte go tolerirame ne poveche ot 12 meseca. s dve dumi v doklada ima i dosta seriozna zaplaha i sajalenie. vyarvam che kakto az taka i hora koito mogat chujt ezik za razlika ot partiya gerb shte prochetat originalniyat doklat, a nyama da povyarvat na glupostite na tezi prostaci i mafioti.gospod da ni e napomosht
71
2
 
18
 
! Отговори
хитлер до 70 преди 12 години
българия е в невиждана инфлация и безработица гербере заради бойко
70
1
 
17
 
! Отговори
facebook преди 12 години
Двойник на правителствения сайт съобщи, че Бойко Борисов е подал оставка20 Юли 2011"Бойко Борисов подаде оставка, съобщава в сряда сайт-двойник bo.lt/ic0k7 на официалната страница на правителството."За несправяне с управлението на страната и по повод критиките в последния доклад на ЕК, подавам оставка", се казва в "изявлението на премиера - водеща "новина на страницата, която е абсолютно копие на правителствения сайт.Очаквайте съвсем скоро цялото изявление и пресконференция. За контакти - вижте информацията по-долу, се казва още в съобщението, без повече подробности.
69
1
 
9
 
! Отговори
хитлер до 70 преди 12 години
има една довършена магистрала никоя друга не е довършил
68
1
 
12
 
! Отговори
hehe преди 12 години
естествено, де толкова мозък да схване че го плюят
67
2
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
МВР спешно разследва Октопода, опитал се да вербува за собствени цели - едновременно 9 жени, участващи в Световното първенство по плуване в открито море!!!
66
2
 
7
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
в българия трябва да са направят високоскоростни влакове.магистралите да са по хубави.заплатите да се вдигнат.да има работа.да не се краде толкоз да няма мафия.това ще стане ако германия окупира бг
65
16
 
5
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 12 години
Само в ГЕРБ и Бойко ми е надеждата, за 2г. Бойко направи 1800 км. магистрали и България е в невиждан икономически растеж.
64
3
 
13
 
! Отговори
Миризлиев преди 12 години
"По повод това, че критиките са основно към България, а не към Румъния, Цветан Цветанов посочи, че миналата година Румъния е получила доста по-лош доклад."Това, другарю цв.цв. показва, че Румъния вече дърпа солидно напред, а вие, заедно с най-умния пожарникар на земята, водите страната назад. С други думи мъчите се страстно да надмините "постиженията" на тройната коалиция.
63
4
 
14
 
! Отговори
Калдъръмчо преди 12 години
Цуци тълкува този доклад, както дяволът тълкува Евангелието. ГЕРБ е новото статукво на България- по- жестоко, по- мракобесно и по- човеконенавистно от всички други статуква на 22- годишния мафиотски преход.
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, Цецо, Дянков направете най-голямата услуга за българския народ - умрете!
61
4
 
14
 
! Отговори
*** преди 12 години
Абе алооооо, вие питахте ли цецко и боко дали може да четете доклада в оригинал? Какви са тия своеволия? В доклада пише това, ковто Тиквун каже, че пише! Не вярвайте на очите си, доклада е позитивен до второ нареждане от партията майка гроб.
60
0
 
8
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
германия трябва да окупира бг и да я направи развиваща се държава а всички политици на съд в китай
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващият път каня член от комисията на ЕС да му покажа на живо как умрл човек при катастрофа получава писмо от Прокуратурата,за прекратяване на делото,поради давност,как нямам дори протокол от ПТП,как имам уведолмление за извършена кражба от дома ни,със заловени извършители,а вещите не са намерени,как сме изкл. хладилници,климатици и ходим като вампири на разсъмване,за да използваме нощната енергия.Такива тинтири-минтири доклади да гипоказват на бай Юсуф,който е роден тук но не знае български
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво му е позитивното - един *** пример 2009г. бензин 1,60лв. литъра при 110 долара за барел, 2011г. бензин 2,54 лв. при 110 долара за барел, а заплатите не са се вдигали!
57
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единственото логично обяснение за изказванията на Цецо шестака е, че преводача от страх да не разсърди началството е променил това-онова в "позитивния" доклад. Господин Цветанов, ние нямаме проблем да го четем в оригинал и нищо розово не виждаме!
56
4
 
17
 
! Отговори
а стига бе преди 12 години
а къде е оная мишка Сидеров - да каже сега че е прав да не подкрепи вота ????
55
3
 
24
 
! Отговори
OoOoO преди 12 години
Б.Б.:Абе не ги слушайте тия от ЕС,какво знаят те.Ние сроим магистрали,*** ленти.Те другите колко магистрали направиха,колко ленти срязаха?А дали си имат метро тия от евросъюза,а?И не на последно място,комунистите са виновни!Вчера пръднах и се ***,кой ми е виновен,комунистите встествено.Съсела и Доганя!Те са виновни,че и Фидосава прекалява с яденето!И не на последно място,от утре вместо кратунко искам да ми казвате всички,повтарям всички-Бог Слънце :D.
54
0
 
12
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
сигурно ще каже че сте най голямата световна икономическа сила