Разнобой сред министрите за Лукойл

Цветанов искал "тия акции" да се обсъждат предварително
Обновена: 29 юли 2011 07:32 | 29 юли 2011 07:30,
100
Разнобой сред министрите за Лукойл
Терминалът на "Лукойл-Нефтохим-Бургас" е необичайно пуст. Снимка: БТА

Размяна на реплики по темата „Лукойл“ в отсъствието на вицепремиера Симеон Дянков се е разиграла на заседанието на кабинета в сряда, пише вестник „Труд“.

След края на официалната част външният министър Николай Младенов е попитал дали все пак някой ще обясни какво точно става с „Лукойл“. „Топката“ веднага поел вицепремиерът Цветан Цветанов, който разпалено заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.

В този момент се намесил премиерът Бойко Борисов: „Обсъждано е многократно, включително и в моя кабинет, ти какво искаш – да позволим да се нарушава законът ли? Включително предупредихме президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов.“

Според запознати основният проблем на Цветанов е, че МВР има договор за доставка на горива с „Лукойл“, пише вестникът като отбелязва, че вътрешният министър не е бил открит за коментар.

Кризата с бургаската рафинерия възникна, след като преди два дни държавата отне лиценза на данъчния й склад, тъй като „Лукойл Нефтохим“ не е монтирал задължителните уреди, които отчитат горивото и рафинерията мина на авариен режим на работа.

За вчера бе насрочена среща между министъра на финансите Симеон Дянков, началника на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и шефа „Лукойл България“ Валентин Златев, но тя бе отменена от министър Дянков.

По-късно премиерът Бойко Борисов заяви, че разчита на коректно отношение от страна на „Лукойл“.

Още по темата

„Надявам се, че рафинерията ще постъпи отговорно, особено за авиогоривото, защото с другите продукти, мисля, че ще се оправим, защото рано или късно те пак ще си имат лиценз – това е най-голямото българско предприятие и се надявам да не тръгнат на война с държавата”, каза Борисов.

Валентин Златев пък бе категоричен, че компанията не е нарушила закона. По думите му е бил договорен график за инсталирането на измервателните уреди, но митническият шеф е решил да вземе лицензите на рафинерията и на пристанището „Росенец“.

Енергийният министър Трайчо Трайков пък успокои, че не се очаква криза с горивата.

Засега не се наблюдава презапасяване с горива по бензиностанциите, а от транспортното министерството уверяват, че няма сътресения при доставките на горива за БДЖ, Летище „София“ и пристанищата в страната.

От там обясниха, че БДЖ има резерви за около една седмица, а при извънредна ситуация авиокомпаниите могат да зареждат по-големи количества горива от летището, от което излитат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
8
 
! Отговори
Калин преди 12 години
петролното пристанище парк росенец е изцяло под контрола на лукойл .. концесионери :) това пристанище не е бащиния на рашките .. и правешките мафиоти .. редно е да е отворено и за други фирми вносители.. но ясно фирми а не офшорки!!инак се бием у гърдите колко сме .. полираме хората :)
76
6
 
16
 
! Отговори
Демон преди 12 години
С тази система Боко иска да разбере колко точно е контрабандата на ЛУКОЙЛ, за да не изгуби комисионни от руснаците. Ефекта пак ще е за народа - цените на горивата ще скочат, а от там цените в транспорта, а от там и всички цени на всички стоки ще отидат нагоре. Народе, чака те глад и мизерия!!!
75
4
 
8
 
! Отговори
Калин преди 12 години
лукойл има господстващо положение.. монопол трудно би могло да се докаже при това шментене .. и обвързване на управащата мафия с горива и прочие!работим с офшорки .. вносители на горива .. приема се за нормално:)данъчните складове .. са складове на лукойл най големите в страната 70% от акцизните данъчни складове се държат от лукйол на правешката мафия .. за каква свобода при доставките иде реч!комунска мафия!
74
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 12 години
то пук валентин златев си има понятие ... та той е туристически бос :) мин. председател.. стопанин на гори и дивеч!
73
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито Ваньо Танов, нито министър Дянков, си имат понятие от нефт, нефтени складове, нефтопроводи, нефтени рафинерии, расходомери /измервателните прибори/, електроника т.н. Същото се отнася и за всеведушият Примиер. Струва ми се , че твърде рисковано и необмислено стартираха, PR акцията си, с тази криза с "Лукоил". А да видим, какво ще стане?
72
1
 
14
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
За ръководствата на големите компании няма НИКАКВО значение какъв е клона им - в България, Албания или Патагония... Важното е, че се бие по авторитета на марката! Златев може да е шеф за България, но не може да си позволява скандали от името на фирмата, което директно рефлектира върху Лукойл! Пак ли не "стопляш"?!
71
1
 
8
 
! Отговори
blabla преди 12 години
Сега е момента да излезе, че от държавните хранилища някой чичка си е точил по 100л на ден, с надеждата да не се ползват никога.
70
2
 
3
 
! Отговори
nekoi si преди 12 години
Togava kato sa (svetovna)kompanija Luk i oil mezdu drugoto tazi svetovna kompanija e izvestna pove4e na balkanite otkolkoto na van za6to kato ne izkat da im se razvalja imidja ne si slagat izmervatelni uredi za da prese4et kontrabandata zna4i imat imidj na kontrabandisti trafikanti i mafioti s tova moze bi sa izvestna tazi kompanija Luk i oil.
69
3
 
12
 
! Отговори
dokogastenilazhat преди 12 години
Защо НИТО ЕДНА медия, партийна котерия, буден гражданини или политик не се поинтересува как завърши процедурата за избор на генерални консули реално? Как бяха назначени хора, които не са кандидатствали за съответните места, които по сега действащия закон не отговарят на изискванията, по колко си платиха, откъде идват и кого ще представляват? Показателно мълчателно единопослушие!!!!
68
2
 
7
 
! Отговори
до Василев преди 12 години
Аз пък ти гарантирам,че ти си психопат.
67
4
 
23
 
! Отговори
спешно се търси преди 12 години
Вальо Златев спешно търси да назначи нов министър председател!
66
4
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 12 години
Аз сега за друго си мисля.Идва зима и с газта кво ще правим.Ако русите ни ударят кранчето или повишат цената на газта и...стаа страшно.А работата май на там отива.
65
6
 
8
 
! Отговори
Василев до 53 преди 12 години
Провери хубаво ако имаш някой близък да работи в Шел и ОМВ, откъде зареждат техните бензиностанции!!!Само гръцката ЕКО зарежда съвсем малко една част от гръцката рафинерия!!!Всички зареждат от Лукойл!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
64
6
 
29
 
! Отговори
до Василев преди 12 години
Кво е гарантирано от ГЕРБ бе?Само мизерията и немотията на народа е гарантирана от тез никаквивци.
63
4
 
10
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
1.Виж сега - Лукойл е огромна компания! 2. Една от най-големите в света! 3. Чувал ли си за имидж, репутация и т.н.?! Става въпрос за БЪЛГАРСКИЯ клон на Лукойл!В този случай т.т. 2 и 3 губят всякакъв смисъл и значение!
62
1
 
8
 
! Отговори
Do 31 преди 12 години
Kakav sram da izpitva toja *** Kostov,trbva uzas da izpitva v centralnija negovata *** maika.
61
3
 
15
 
! Отговори
детска работа преди 12 години
Прилича на някаква махленска работа това......седят в кабинет и си хортуват ...,ще ни съдят те за белене, я да им спрем завода та видят тогава .... то хуби ама русините бълха ги ухапала, че ще им спрат завода...То тях бълха ги хапе, а нас ще ни сърби дълго време, защото се превърна в спекулация и евтино гориво няма и да видим. Та интересно подвеждането нарочно ли е или от незнание???
60
1
 
13
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
Държавният резерв не е в посочените количества. От 20 год. едно и също количество гориво се посочва, като държавен резерв, военновременен запас, кризисни запаси за Б-я, за ЕС. България не притежава дори хранилища за количествата, които твърди, че съхранява. По - голямата част от хранилищата се стопанисват от Златев.
59
2
 
8
 
! Отговори
До 57 преди 12 години
Много рано почвате работа, вие платените писачи, спрете се поне малко да ни тровите форума с глупости, пускани ви отгоре
58
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният цирк на Герб. То ако атаката е истинска Герб би баднал още преди изборите. Ама сега хем искат да си вдигнат рейтинга хем Лукойл му трябва време за годишната профилактика