Разнобой сред министрите за Лукойл

Цветанов искал "тия акции" да се обсъждат предварително
Обновена: 29 юли 2011 07:32 | 29 юли 2011 07:30,
100
Разнобой сред министрите за Лукойл
Терминалът на "Лукойл-Нефтохим-Бургас" е необичайно пуст. Снимка: БТА

Размяна на реплики по темата „Лукойл“ в отсъствието на вицепремиера Симеон Дянков се е разиграла на заседанието на кабинета в сряда, пише вестник „Труд“.

След края на официалната част външният министър Николай Младенов е попитал дали все пак някой ще обясни какво точно става с „Лукойл“. „Топката“ веднага поел вицепремиерът Цветан Цветанов, който разпалено заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.

В този момент се намесил премиерът Бойко Борисов: „Обсъждано е многократно, включително и в моя кабинет, ти какво искаш – да позволим да се нарушава законът ли? Включително предупредихме президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов.“

Според запознати основният проблем на Цветанов е, че МВР има договор за доставка на горива с „Лукойл“, пише вестникът като отбелязва, че вътрешният министър не е бил открит за коментар.

Кризата с бургаската рафинерия възникна, след като преди два дни държавата отне лиценза на данъчния й склад, тъй като „Лукойл Нефтохим“ не е монтирал задължителните уреди, които отчитат горивото и рафинерията мина на авариен режим на работа.

За вчера бе насрочена среща между министъра на финансите Симеон Дянков, началника на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и шефа „Лукойл България“ Валентин Златев, но тя бе отменена от министър Дянков.

По-късно премиерът Бойко Борисов заяви, че разчита на коректно отношение от страна на „Лукойл“.

Още по темата

„Надявам се, че рафинерията ще постъпи отговорно, особено за авиогоривото, защото с другите продукти, мисля, че ще се оправим, защото рано или късно те пак ще си имат лиценз – това е най-голямото българско предприятие и се надявам да не тръгнат на война с държавата”, каза Борисов.

Валентин Златев пък бе категоричен, че компанията не е нарушила закона. По думите му е бил договорен график за инсталирането на измервателните уреди, но митническият шеф е решил да вземе лицензите на рафинерията и на пристанището „Росенец“.

Енергийният министър Трайчо Трайков пък успокои, че не се очаква криза с горивата.

Засега не се наблюдава презапасяване с горива по бензиностанциите, а от транспортното министерството уверяват, че няма сътресения при доставките на горива за БДЖ, Летище „София“ и пристанищата в страната.

От там обясниха, че БДЖ има резерви за около една седмица, а при извънредна ситуация авиокомпаниите могат да зареждат по-големи количества горива от летището, от което излитат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво се връзвате пък Вие, Лукойл и без това трябваше да си влезне в планов ремонт. Прах в очите, по-комунистически пример, подкрепям принципно Герб, но това си бише типично станишевско-догански популистки предизборен трик, показване на мускули
36
10
 
15
 
! Отговори
Истината преди 12 години
А какво ще стане, ако Лукойл съгласно закона си поиска милионите, които държавата му дължи и спре да внася в бюджета данъци в размер на 1 милиард годишно, като в същото време спре да снабдява с горива поради отнетия лизенз държавните структури, БДЖ, самолетите? БДЖ им дължал над 100 милиона лева, а и голям процент от превозите били на Лукойл. Спира Лукойл и БДЖ фалира. Това се знае от кукловодите, знае се и кой ще купи за един лев многомилиардната собственост на БДЖ.
35
7
 
30
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Истината е, че изобщо не знаем за какво става въпрос в случая. Това, което ни приказват управляващите от ГЕРБ са врели-некипели. Тук се играят някакви голями игрички, но крайния резултат може да бъде примерно отстраняване на Лукойл от пазара в региона, но и обратното - падане на правителството на ГЕРБ и засилване влиянието на Лукойл в региона. Може и трето - двойно повишаване на цените на горивата в България.
34
6
 
21
 
! Отговори
сф преди 12 години
Айде некой да ми обясни сега, като имало 400 доставчици в Бг, що като Лук вдигне цената всички други (ОМВ< ШЕЛ< ЕКО) я вдигат също???!!! Нали от чужбина си доставят горивото, или от ЛУК? Искам да направя едно нещо само: Да *** в устите и на правителство и парламент и ЛУК. Ще да отнеме година поне ама *** и кефа, а.
33
7
 
16
 
! Отговори
56 преди 12 години
Топката веднага поел вицепремиерът Цветан Цветанов, който разпалено заявил, че тия акции трябва да се обсъждат предварително и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо. ИСКА ДА КАЖЕ АЗ КОЛКО ЩЕ ВЗЕМА ЧЕ СИ ХАРЕСАХ ЕДИН АПАРТАМЕНТ.ДА ПРИКЛЮЧВАМЕ БЪРЗО ..........
32
8
 
19
 
! Отговори
COPY :::)))))))))) преди 12 години
BIG AL ::))))Ей , правешки ВОЛ , светът а и България, МОЖЕ да съществува и БЕЗ руските агенти и слуги..Ей , потомствен СВИНАР, КОГО плашиш ??Не е ли време свинарите , да нямат нищо общо с бизнеса в България ?? Ей , волска мутро , кого лъжеш, че последните две години , нямате печалба /корпоративен данък не плащате ???Как са яхтите и диамантите по роклите на жена ти ???Ей , червена *** , не ти ли стига собствеността на цял един град и още ли искаш ??Ей, самозабравил се мутант ,кога ще бъдеш даден на съд , заради защита на ЧУЖДИ интереси ??Интересите на Русия ли са ни по- скъпи ??Потомствен руски , съветски агент и слуга
31
9
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Ееееех, Костов, Костов... - не изпитваш ли някакво неудобство или срам?...
30
7
 
22
 
! Отговори
ELLE преди 12 години
Нашето правителство с поредната "добре обмислена акция". Този път я провежда Дянков, преди това Цветанов, Младенов и т.н............ Борисов, стягай редиците, че не е ясно кой какво прави и какви са последиците!!!
29
8
 
16
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
ЦИРК, ЦИРК. Държавата заплаща свое задължение към Лукойл, чрез ненамеса в пазара на горива при драстично увеличение на цените. По този начин дружеството само си събира дълговете не от България, като персонифицирано лице, а от Българските граждани. Е ОБСЪЖДАНА Е ХИПОТЕЗАТА ДАЛИ НЕ СЕ ТЪРСИ, КАТО КРАЕН РЕЗУЛТАТ, "КРАЖБА" НА АКЦИИ ОТ РАФИНЕРИЯТА, ТРАНСПОРТНИ ИЛИ СКЛАДОВИ СЪОРЪЖЕНИЯ ОТ ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ И ГРУПА БЪЛГАРСКИ ЮНАЦИ.
28
6
 
25
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Ако толкова се пледира за принципност и законност, къде е принципността относно събарянето на незаконните вили и хотели /за рибарсите къщички не се отнася/?!
27
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъчко Цвъчков е изпуснал патакламата.....Да не е бил на Вилата ,в ШУМАта...
26
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aко Нефтохим затвори - ГЕРБ пожизнено да отпишат да спечелят избори в Бургас!Явно на ГЕРБ не им пука за хората в Бургас !
25
14
 
19
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
Съвет към червените:Избягвайте да пърдите при диария.
24
4
 
22
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Днес лекар, вчера Наполеон. Утре сигурно космонафт:)))
23
16
 
27
 
! Отговори
Joker преди 12 години
Циркът си е грандиозен. Всички знаят, че нефтохима спира ежегодно за планови ремонти. Какъв лиценз, какви 5лв? 1.Бойко и Златев за приятели; 2. Не забравяйте кои са ЛУК и ББ взима лиценза - смях - голям смях.
22
3
 
22
 
! Отговори
До ЛУК ойл преди 12 години
Сори баце, ама заплатите в Нефтохим се определят локално, демек от самите ръководители в нефтохим, а не от руснаците. Централата на Лукоил вероятно определя цената на горивата, но не и на заплатите на работниците. Шефовете са си определили техните заплати, а на работниците - каквото остане...
21
23
 
18
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
Да си червен е диагноза. Като лекар ви го пиша.
20
78
 
37
 
! Отговори
анкета преди 12 години
Ще гласувате ли за ГЕРБ ?Да +Не -
19
19
 
24
 
! Отговори
ЛУК ойл преди 12 години
До сега лукойл беше необезпокоявана от никого , т.е. беше държава в държавата!!Там руските шефове вземат месечно по 20000лв, а работниците по800лв., и всеки си мълчи за да не изхвръкне от работа. Станахме заложници на руснаците!!!
18
19
 
37
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Няма да е достатъчно с бензина само,трябва да се спре и газа от Русия.Така много повече *** ще гласуват за ГЕРБ и ще станат още по-голи и боси!Точно както седесетата скачаха по площадите,а главатарите им унищожаваха всичко читаво в държавата и ги оставиха на хляб и вода!