Разнобой сред министрите за Лукойл

Цветанов искал "тия акции" да се обсъждат предварително
Обновена: 29 юли 2011 07:32 | 29 юли 2011 07:30,
100
Разнобой сред министрите за Лукойл
Терминалът на "Лукойл-Нефтохим-Бургас" е необичайно пуст. Снимка: БТА

Размяна на реплики по темата „Лукойл“ в отсъствието на вицепремиера Симеон Дянков се е разиграла на заседанието на кабинета в сряда, пише вестник „Труд“.

След края на официалната част външният министър Николай Младенов е попитал дали все пак някой ще обясни какво точно става с „Лукойл“. „Топката“ веднага поел вицепремиерът Цветан Цветанов, който разпалено заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.

В този момент се намесил премиерът Бойко Борисов: „Обсъждано е многократно, включително и в моя кабинет, ти какво искаш – да позволим да се нарушава законът ли? Включително предупредихме президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов.“

Според запознати основният проблем на Цветанов е, че МВР има договор за доставка на горива с „Лукойл“, пише вестникът като отбелязва, че вътрешният министър не е бил открит за коментар.

Кризата с бургаската рафинерия възникна, след като преди два дни държавата отне лиценза на данъчния й склад, тъй като „Лукойл Нефтохим“ не е монтирал задължителните уреди, които отчитат горивото и рафинерията мина на авариен режим на работа.

За вчера бе насрочена среща между министъра на финансите Симеон Дянков, началника на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и шефа „Лукойл България“ Валентин Златев, но тя бе отменена от министър Дянков.

По-късно премиерът Бойко Борисов заяви, че разчита на коректно отношение от страна на „Лукойл“.

Още по темата

„Надявам се, че рафинерията ще постъпи отговорно, особено за авиогоривото, защото с другите продукти, мисля, че ще се оправим, защото рано или късно те пак ще си имат лиценз – това е най-голямото българско предприятие и се надявам да не тръгнат на война с държавата”, каза Борисов.

Валентин Златев пък бе категоричен, че компанията не е нарушила закона. По думите му е бил договорен график за инсталирането на измервателните уреди, но митническият шеф е решил да вземе лицензите на рафинерията и на пристанището „Росенец“.

Енергийният министър Трайчо Трайков пък успокои, че не се очаква криза с горивата.

Засега не се наблюдава презапасяване с горива по бензиностанциите, а от транспортното министерството уверяват, че няма сътресения при доставките на горива за БДЖ, Летище „София“ и пристанищата в страната.

От там обясниха, че БДЖ има резерви за около една седмица, а при извънредна ситуация авиокомпаниите могат да зареждат по-големи количества горива от летището, от което излитат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
12
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рибата без вода умира,но водата без риба пак си е вода.Империята на Златев загива без България,но България и без Лукойл пак си е България.За да бъдем силна държава,не трябва да скланяме глава пред никого и нищо.Всяка зависимост е фатална.
16
11
 
37
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Ето, актьорът Бойко е в стихията си! Но и поддържащият актьор Вальо Златев е не по-малко достоен за овациите на публиката. Може би коронният им номер би бил да изиграят и скъсването на приятелството си. Тогава ще ударят в земята всички, които също така лицемерно се борят за любовта на електората...
15
13
 
34
 
! Отговори
XS преди 12 години
Трябва ли да си комунист,за да не харесваш Бойко тиквеника?И Стиви Уондър би видял,че е прекалено *** и *** човек, за народа заедно с онзи физкултурника с апартаментите..Миналото му говори достатъчно
14
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чакайте малко, какъв е Златев в ЛУКойл, един високоплатен наемник. На него му дреме дали работи Нефтохим или не. Я се замислете защо има емисари на Алекперов в София които проверяват из основи корупционните практики на Златев и колко е откраднал от ЛУКойл!!!! Дали пък това отнемане на лиценза не е съгласувано между ББ и ВЗ да извиват ръцете на Алекперов, иначе ако бяха принципни що не им отнеха лиценза още в началото на годината, както направиха с нередовните дистрибутори на петрол???
13
7
 
20
 
! Отговори
Фалконе преди 12 години
скапана власт от 1944 досегадокато има комунисти на всички позицииняма да има оправиявсичко е пунта-мараала-бала
12
25
 
11
 
! Отговори
Костадин Георгиев преди 12 години
Това правителство излезна най-сериозното от всичките досега!! Толкова пък да са за пари(ЛУКОЙЛ) и да не се съобразяват с закона.Алооооооо тиквеници от ЛУКОЙЛ ние доматите с колците ги вадим и картофите с динамита!!!
11
9
 
21
 
! Отговори
ппт преди 12 години
данъчните вече са живи рекетиори - направо са като мутри. грабят по 2 пъти един данък и без това високи. пфу.
10
24
 
18
 
! Отговори
Смех преди 12 години
Ей това комунистчетата могат да плюват по всякакъв повод. Бойко защитава Лукойл - плюване, Бойко затваря Лукойл, пак плюване. *** якото е да си комунист, плюваш по всичко и докато го правиш неусетно крадеш всичко което можеш. Да ама вашата свърши другари, а и мандри и гори не останаха за вас...
9
6
 
34
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Брей ,Цвъцко тоя път го пренебрегнали бре !
8
22
 
22
 
! Отговори
ДО ЧЕРВЕНИТЕ преди 12 години
Гладни ли сте, а?с писане в сайта не става!!МАРШ на работа!!!!
7
14
 
44
 
! Отговори
Midkoo преди 12 години
Всичко е една голяма манипулация на Б.Б и В. Златев.Кризата прави богатите още по-богати ,а бедните още по-бедни.*** народ лесно се манипулира.Защо това не стане в една Франция да речем? А ? Попитали дали в България може да стане гражданска война. Ами не може ! То всичко е селяния !"Калпав матриял"
6
17
 
30
 
! Отговори
след мен - потоп преди 12 години
Тъй, тъй, затваряме най-голямото предприятие в България, после се чудим какво ще става. И това се представя за успех от безмозъчните гербери, дори за борба със закона. Да, ама не.
5
26
 
37
 
! Отговори
XS преди 12 години
Това правителство излезна най-наглото от всичките до сега!!Толкова пък да са алчни за пари и да се оправдават с закона.Алооооооотиквеници от ГЕРБ ние доматите с колците ги вадим и картофите с динамита!!!
4
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо май е взел някой лев да "консултира" ЛУКОЙЛ .
3
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе то и царя - монархист беше премиер в република, ама това не му попречи да се коалира с комунистите, които го изгониха, нито пък с турците, които ги изгониха комунистите.
2
23
 
40
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Ами тогава трябва да си панделата бе Боки! До къде я докарахме - Мутра да пропагандира законност
1
5
 
46
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Независимо дали е разно- важното е да има бой. Крайно време е щом ще имаме държана и закони, те да се спазват от всички.