Разнобой сред министрите за Лукойл

Цветанов искал "тия акции" да се обсъждат предварително
Обновена: 29 юли 2011 07:32 | 29 юли 2011 07:30,
100
Разнобой сред министрите за Лукойл
Терминалът на "Лукойл-Нефтохим-Бургас" е необичайно пуст. Снимка: БТА

Размяна на реплики по темата „Лукойл“ в отсъствието на вицепремиера Симеон Дянков се е разиграла на заседанието на кабинета в сряда, пише вестник „Труд“.

След края на официалната част външният министър Николай Младенов е попитал дали все пак някой ще обясни какво точно става с „Лукойл“. „Топката“ веднага поел вицепремиерът Цветан Цветанов, който разпалено заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.

В този момент се намесил премиерът Бойко Борисов: „Обсъждано е многократно, включително и в моя кабинет, ти какво искаш – да позволим да се нарушава законът ли? Включително предупредихме президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов.“

Според запознати основният проблем на Цветанов е, че МВР има договор за доставка на горива с „Лукойл“, пише вестникът като отбелязва, че вътрешният министър не е бил открит за коментар.

Кризата с бургаската рафинерия възникна, след като преди два дни държавата отне лиценза на данъчния й склад, тъй като „Лукойл Нефтохим“ не е монтирал задължителните уреди, които отчитат горивото и рафинерията мина на авариен режим на работа.

За вчера бе насрочена среща между министъра на финансите Симеон Дянков, началника на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и шефа „Лукойл България“ Валентин Златев, но тя бе отменена от министър Дянков.

По-късно премиерът Бойко Борисов заяви, че разчита на коректно отношение от страна на „Лукойл“.

Още по темата

„Надявам се, че рафинерията ще постъпи отговорно, особено за авиогоривото, защото с другите продукти, мисля, че ще се оправим, защото рано или късно те пак ще си имат лиценз – това е най-голямото българско предприятие и се надявам да не тръгнат на война с държавата”, каза Борисов.

Валентин Златев пък бе категоричен, че компанията не е нарушила закона. По думите му е бил договорен график за инсталирането на измервателните уреди, но митническият шеф е решил да вземе лицензите на рафинерията и на пристанището „Росенец“.

Енергийният министър Трайчо Трайков пък успокои, че не се очаква криза с горивата.

Засега не се наблюдава презапасяване с горива по бензиностанциите, а от транспортното министерството уверяват, че няма сътресения при доставките на горива за БДЖ, Летище „София“ и пристанищата в страната.

От там обясниха, че БДЖ има резерви за около една седмица, а при извънредна ситуация авиокомпаниите могат да зареждат по-големи количества горива от летището, от което излитат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
5
 
! Отговори
ЛУКОЙЛ преди 12 години
Чета с предатели и Златев е един от тях. Златев иска да затвори Руската рафинерия хора! Златев и Тиквата играят добре планирани игри срещу ЛУКОЙЛ.Шопа Златев никога не е спазвал законите а камоли Тиквата.Хората намразиха Лукойл заради Златевите цени по бензиностанциите. Тиквата и Златев ви вдигат цените а не ЛУКОЙЛ. Сега като го няма ЛУКОЙЛ да видим дали цените ще паднат. На тези милионери не им пука за народа и безработицата която ще настане.
96
7
 
16
 
! Отговори
2525 преди 12 години
Много прости хора пищат по форумите.Няма държава без промишленост.За Лукойл някой сеща ли, че в него работят български граждани, които разчитат на заплатите си да издържат семейства.А за възможния срив на туризма. Как ще се доставя кероцин и откъде. От Румъния до Бургас. И къде са цистерните. То няма и пътища А до София ?.Та каквото си направи човек сам никой не може да му го направи.Тиквата се самоуби ритуално.
95
8
 
5
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Няма да стане нищо! Във всеки случай хората няма да спрат да ползват автомобилите си! 10000% че ще се внася горивото и ще се намира от другаде, което от самосебе си говори че потреблението няма да се свие просто защото не работи ЛукОйл!!!По тази логика парите пак ще влизат в бюджета просто няма да са от 1 компания!Може разбира се бензина да стане по - скъп понеже при нас принципите са малко по - различни, но от това следва, че дори ще влизат повече пари в бюджета!
94
8
 
17
 
! Отговори
избирател преди 12 години
В ход е поредната PR акция на ГЕРБ, а Лукойл си прави годишната техническа профилактика, както всяка година по това време! Театър за простолюдието-все пак избори наближават!
93
6
 
12
 
! Отговори
bs преди 12 години
завода е в планувана профилактика съвсем за кухи ни взехте
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И пак замириса на "размяна на капи" между вицепримиерите....Какво делят тези хора толкова (то ясно какво де) Какво ли знаят за Вожда обаче е по-интересно?
91
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 12 години
Факт е, че Лукойл е внесъл в бюджета 10 млрд. лева за последните 10 години.Интересно ако Лукойл затвори за примерно за година-две, докато успее да монтира уредите, какво ще стане с бюджета?
90
1
 
9
 
! Отговори
до 89 преди 12 години
И какво пречеше до сега да се внася от други места?
89
1
 
12
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
Прав е Цв Цветанов, изведнъж да му стоварят и проблема с горивата,но... ВИВА БОРИСОВ ВИВА ГЕРБ ВИВА ТЕАТРОТОНа *** народ театро му требе
88
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Монопола върху истината и манипулацията с истината се държи от премиера Борисов. Няма кабинет Борисов и кабинет на ГЕРБ. Има само Генерал Лейтенант Бойко Борисов.Премиерът направи, създавайки по свой образ и картина модел за подражание, нещо което нито една мутренска банда не можа да направи. Бойко превърна последователите си в мижитурки и откровено ги нарича *** и ***, които в името на властта и парите са готови на всичко. Сигурен съм, че по нататък ще бъде направен закон за лустрацията, с който хора работили за и аплодирали Бойко Борисов ще бъдат отбягвани, защото те носят заразата на доброволната робия и на робския дух.
87
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дай да видим колко можем да издържим без Лукойл. Може пък да се окаже, че ще внасяме от други места и цените на горивата да паднат.
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо отново се е "изцепил" като последния ***.Но той си защитава ЕВН и чуждите интереси, независимо от това, че е профан като специалист.
85
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
а на кого ще продават рашките .. на кого .. от тук доставят газ и на съседи нам страни .. на кой ще продават ако не на бившите си тоалетни!!!
84
2
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ше ми се да е така .. нефтохим бе единствената рефинерия на загуба .. при това зле подържана и неефективна .. замърсява и до днес яко, откакто златев и съветските кой знаее що обявени за петролни босове .. те са мафиоти .. го обладаха .. щото няма кой .. съветска е техноплогията .. немое преработва без милиарди инвестиции друго освен кофти нефт, нефтохим не изпълнява договори .. и на всеки е ясно, че графиците им не топлят .. не инвестират и не подобряват.. и не плащат.
83
4
 
12
 
! Отговори
XS преди 12 години
Трябва ли да си комунист,за да не харесваш Бойко тиквеника?И Стиви Уондър би видял,че е прекалено *** и *** човек, за народа заедно с онзи физкултурника с апартаментите..Миналото му говори достатъчно!!Тръгнал наш Бойко тиквеника да си мери оная работа с руснаците!!Хора слепи ли сте.Вижте само територията на Русия каква и нашата?!?!От Москва до Владивосток са 12 000 км!!Дреме им на Руснаците дали ще продават в БГ или не!!Те са фрашкани с пари,ние сме тези дето нямаме!!
82
2
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Валката Златев е в кофти положение /в неигръй/!От една страна е правителството ,а от другата ,....руските главорези /виж.А.Луканов/,при проверка от страна на руснаците за ....ДАЛАВЕРИ И ТЪРГОВИЯ ...ЩЕ ПАДАТ ГЛАВИ !Първанов може да успокои топката ,щото и той се е облажил от "ЛУКОЙЛ"!
81
5
 
10
 
! Отговори
ДО 79 преди 12 години
А на практика ,.....на КОЙ Е ?МАЙ Е НА 20 -годишните .....крадци.....!И сега постоянно РЕВАТ ЗА ....ДАЛАВЕРИТЕ СИ И ТЪРГАША.....,НО ПОЖАРНИКАРЯ ЗНАЕ .....КАК СЕ СПИРАТ КРАНОВЕ......!БОЙКО ЩЕ БЪДЕ ПОДКРЕПЕН И СЛЕДВАЩ МАНДАТ ОТ МЕН!МИНИСТРИТЕ ,----ПЛЕВЕНЛИЕВ ,ДЯНКОВ, ЦВЕТАНОВ И БОЙКО ,ВЕЧЕ НАБИРАТ СКОРОСТ ...
80
3
 
10
 
! Отговори
стара далавера преди 12 години
...след 22г., се усети ,как 20 г. е имало яки ....ДАЛАВЕРИ И ТЪРГАШ ,............А КОЙ УПРАВЛЯВАШЕ ПРЕЗ 20-ТЕ ГОДИНИ ?ДЕЙСТВИТЕЛНО ,....."БЪЛГАРИНА НЕ МОЖЕ ДА ...ПОВЯРВА ,ЧЕ СЕ СЛУЧВА НЕЩО ДОБРО ЗА---- БГ---".......80.....
79
3
 
11
 
! Отговори
нали! преди 12 години
АЛООО,не виждате ли ,че "ЛУКОЙЛ" не е внасял 22 г., нищо в БГ хазна,.....чия е вината ....А?
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 20 годишни схеми, комбинации, машинации и далавери на обиграни търгаши , които обезкървиха държавата, народът ни е станал подозрителен и невярващ, че нещо хубаво се случва. Тия кръвопийци деформираха завинаги и необратимо съзнанието ни. Да се чуди човек- кое е добро и кое- не.