Плевнелиев – президент! Преборва Кунева и Калфин!

ГЕРБ би спечелила вота 2 в 1, сочи проучване
Обновена: 10 авг 2011 11:17 | 3 авг 2011 19:01,
624
Плевнелиев – президент! Преборва Кунева и Калфин!
Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Строителният министър Росен Плевнелиев би спечелил президентските избори, ако той е кандидатът на ГЕРБ.

Това показват данните на социологическо проучване на Центъра за анализ и маркетинг, направено от 18 до 26 юли сред 1332-ма души.

Ако Росен Плевнелиев бъде издигнат за кандидат за президент, за него биха гласували 18,7 на сто от анкетираните, за кандидата на левицата Ивайло Калфин – 12,4 на сто, а за независимия кандидат Меглена Кунева – 12,1 на сто.

При балотаж между Плевнелиев и Калфин, строителният министър би спечелил убедително с 30,4% срещу 16,2% за червения кандидат.

Ако противник на Плевнелиев на втори тур е Кунева, то кандидатът на ГЕРБ би спечелил, но с по-малка преднина – с 27,3 на сто срещу 22,9 на сто.

Според шефа на агенцията Юлий Павлов по-вероятният съперник на строителния министър е Калфин, но все пак всичко зависело от предизборната кампания.

Кандидатът на сините Румен Христов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са
следващите трима според изследването и имат почти еднакъв резултат – съответно с 2,7%, 2,3% и 1,65%.

Атанас Семов от РЗС и Алексей Петров пък участвали на олимпийския принцип, тъй като техният резултат бил под 1%.

55,6 процента от българите са решили със сигурност да гласуват на президентските избори. Ако изборите бяха днес, за кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ без посочено име биха гласували 27,9 на сто от анкетираните.

За кандидатите на БСП биха дали вота си 15 процента, а за независим кандидат декларират подкрепа 14,2 на сто.

Номинация на ДПС за държавен глава би получила 5,4 на сто, а на "Атака" – 3 процента.

Резултатите показват, че ГЕРБ би спечелила и местните избори.

И през юли еврокомисарят Кристалина Георгиева остава най-одобряваният политик – с 54,1 на сто доверие. На второ място е министър Росен Плевнелиев с 47,3 процента доверие, а на трето – премиерът Бойко Борисов с подкрепа от 43,7%.

МВР шефът Цветан Цветанов възвръща доверието си и отива напред с две места и се нарежда веднага след премиера.

Според данните доверието в президента Георги Първанов е намаляло от 39,7 на сто през март на 35,2 на сто през юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


624
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
11
 
13
 
! Отговори
дерзайте ДРУГАРИ ! преди 12 години
Много ме кефят коментарите на лумпенизираната червена *** по форумите.Дерзайте другари. Оливайте се с помия. Усеща се как ви прескачат байпасите от злоба.Народа е казал:КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНА СИ ВЪРВИ.
533
0
 
7
 
! Отговори
небългарин преди 12 години
Прекрасно възпитан нехомосексуалист 553, като "не харесваш Кунева", кое те кара да виждаш "професор Вучков" в написаното от мен за нея, което си е истина, впрочем. Искаш да се правиш на умник за моя сметка ли, що ли? Или, както казах преди, всяка по-дълга фраза ти размътва висококачествените мозъчни клетки?
532
3
 
5
 
! Отговори
545 до др.Кутев преди 12 години
Моля ви, другарю Кутев, да напусна за малко, че вече се ...изп..ох, о-о-х.....изпус..нах... пред компютъра, другарю Кутев!
531
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питали 1332 души и си извадили генерално заключение за мнението на останалите 4 мил. избиратели. Според теорията на вероятностите шанса само 1000 човека да подкрепят един кандидат и те да питат точно тях за мнението им е твърде голям. Престанете с тези социологически проучвания, че вече ставате смешни. Като минат изборите тогава ще отчитаме резултати.Половината допитвания са през интернет и изобщо няма гаранция дали не ти отговаря някое 10 г. хлапе.
530
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми невъзпитан неграмотен небългарин изобщо не харесвам Кунева.
529
4
 
6
 
! Отговори
небългарин преди 12 години
Червен неграмотен хомосексуалист, разбирам, че всяко изречение с повече от 3 думи ти докарва мозъчно възпаление, но "професорът" ти Вучков е точно от тия, които, като тебе се мислят за интелигентни и начетени, и им харесват червени брантии като Кунева - напомнят ви за ваши близки.
528
4
 
12
 
! Отговори
kk преди 12 години
Може и да се сбъднат проучванията на този "пишман социолог",но само при МАНИПУЛИРАНЕ на изборите!Което между впрочем е започнало още от сега с "натиск,купуване и др."на цели изборни комисии!Но какво от това?!Така беше и на предишните избори,когато ГРОБ дойде на власт!Народе,СЪБУДИ СЕ,ако не искаш МУТРИ да се упражняват с живота ти!!!
527
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"2. Меглена Кунева - почти генетично непочтена, *** на всяка червена и "европейска власт", бясна кариеристка, псевдоинтелигентна"Абе професор Вучков нали си имаш предаване , не е нужно да драскаш и тука.
526
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния ***, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд."В допълнение лиценза на Лукойл трябва да бъде отнет за да видят герберите какви ще са последиците за бюджета. Цветанов трябва да бъде подкрепян защото оставането му на власт носи негативи на Герб. И Дянков трябва да бъде подкрепян защото с негова помощ българите прогресивно обедняват. Ако не сторим това никога няма да се оправим.
525
5
 
19
 
! Отговори
MMG преди 12 години
Плевнелиев - президент, ама на куково лято :)))
524
4
 
20
 
! Отговори
Братче преди 12 години
тоя ако стане президент, ще станем плевнята на европа
523
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнята - Росен, па гледа като Препикан рано сабалем гербер
522
4
 
7
 
! Отговори
До др.Кутев преди 12 години
Разрешете да напусна "по нужда" за малко, другарю Кутев. Не, не на Бузлуджа, другарю Кутев. Тука, наблизо, та хем и да полея и наторя за днеска любимия Ви, другарю Кутев, ГЕРБАРИУМ.
521
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако е Плевнелиев...боже, ще трябва да гласувам за комуниста Калфин!
520
5
 
7
 
! Отговори
Баш пехливанин преди 12 години
Голем пехливанин тоя Плювналиев, бе! "Преборвал" Куневата и Калфата. Тия сами с кеф си лягат, бе Росене! Нема що да ги бориш! Фани се с некой по-читав, та зор да видиш, партер да му лежиш - топките да му бараш...Има, има с кого, Герберчо-росен, тарикат мамин-ненагледен!
519
2
 
5
 
! Отговори
Fini6 преди 12 години
Да бе да
518
1
 
4
 
! Отговори
535 преди 12 години
мда, точно така, а като му свърши мандата и като се направи генералната сметка, и да си понесе последствията и той и приблицените му, съд и прочие, както си му е реда, има за какво
517
3
 
11
 
! Отговори
небългарин преди 12 години
Що ми е мило и драго, че пак червено ще изберете (за президентин на ***):1. Ивайло Калфин - мазен червен апаратчик с международен опит, без собствено мнение, посредствен, но умел кариерист2. Меглена Кунева - почти генетично непочтена, *** на всяка червена и "европейска власт", бясна кариеристка, псевдоинтелигентна3. Росен Плевналиев - от най-видните червени топ експерти по всичко, но най-вече по магистралната корупция.Общ знаменател: не само България, и майка си продават за облаги.
516
0
 
6
 
! Отговори
арсенал преди 12 години
купуването на гласове през есента ще почне
515
1
 
4
 
! Отговори
arsenal преди 12 години
тука 10 гербера и бесепари казвали че тяхната партия щяла да спечели