Правителството не издържа теста "Лукойл"!

Бедните умират, богатите се спасяват, твърди Костов
Обновена: 12 авг 2011 10:11 | 12 авг 2011 10:10,
512
Правителството не издържа теста "Лукойл"!
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов и цялото правителство не издържаха теста с казуса с лиценза на "Лукойл".

Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира пред Нова телевизия решенията на съда, с които се спря предварителното изпълнение на отнемането на лиценза на рафинерията и тя беше оставена да работи.

Премиерът Борисов пък беше заявил, че казусът "Лукойл" е тест за министрите му.

"Ако министър-председателят беше дал силна подкрепа на действията на финансите и на митници, нямаше да има този резултат", смята Командира.

Според него решението на съда е политическо и по целесъобразност, защото щели да се нанесат големи загуби на руския монополист, който злоупотребявал с монополното си положение.

"Г-н Колев, председател на Върховния административен съд, беше назначен на този пост, без да има каквато и да е конкуренция от ГЕРБ, и специално от г-н Цветан Цветанов. Това не е тайна.

На заседанието на кабинета министърът, който се е възпротивил и който се е изказал срещу налагането на санкцията, е бил министър Цветан Цветанов. И това се вижда от стенограмите", обясни ситуацията Костов.

Според него съдът възпрепятствал проверките дали "Лукойл Нефтохим" участва в източване на ДДС и акцизи, както и дали укрива данъци.

"Сега вече не може да бъде направена проверка, защото технологично в предприятието, в „Нефтохим”, влиза суров петрол и излиза от преработено гориво и е трудно да се осъществи контролът. Докато при спряно предприятие можеше точно да се установи", коментира Костов.

Според него "Лукойл Нефтохим" продължава да е монополист на пазара и да злоупотребява с господстващо влияние.

"И това, че цените са паднали с 5 стотинки, не е сериозно. Ефектът трябваше да бъде сериозно падане на цените като 15-20 стотинки", каза Иван Костов.

Още по темата

За световната дългова криза и отражението й върху страната Командира смята, че тя ще се задълбочи. 

"Кризата в България ще се задълбочи, не ме интересува световната криза толкова, колкото какво ще се случи в страната. Всички знаци, свидетелства за това, че тя ще се задълбочи, са много по-големи от това, че ще ни се размине".

По думите му българските семейства имат антикризисно поведение. Всички затягат коланите.

"Инфлацията в нашата страна ще се увеличи. Неблагоприятните последици от инфлацията са, че тя засяга по-бедните хора. Т.е. това е като при "Титаник" – по-бедните хора, от третата класа умират, докато повечето богати се спасяват", поясни лидерът на ДСБ. 

Според него правителството трудно ще събере воля и компетентност да проведе нужните реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
493
0
 
0
 
! Отговори
обективна преди 12 години
такива хора срам и свян нямат ,стотици човешки съдби за които никой не помисли когато този човек който ни гледа грижовно от снимката подписа продажбата на нефтозавода и сега Руснаците му са виновни.Добрия стопанин който иска да се нарече господар в своя дом той не го продава ,нали за това ви гласувах ме доверие и ви облякох ме във власт,за да ходим немили недраги,безработни,болни и обезверени ама кой го е грижа???PS За сведение Руснаците са в пъти по добри стопани от вас
492
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 12 години
nqkoi be6e napisal 4e e sluga na dqvola , poznal si bratle - ti za iban kostov ne se trevoji , edin den toi 6te otide na mqsto kadeto pla4yt e neopisuem i bolkata e super agonizira6ta , i 6te si razbere gre6kata kogato ve4e e mnogo kysno , az daje go syjelqvam 4e 6te otide v ada tozi ""4ovek "
491
1
 
1
 
! Отговори
Мъдреца преди 12 години
Някакъв в Китай, откраднал 15 милиона и му дали "Смъртна присъда". Ако Костов трябваше да го съди Китайското правителство, сигурно щяха да му издадат един трилион "смъртни присъди" ! Който има глава мисли, а който не..... носи си я за красота!!!
490
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е театър и Бойко не би скочил срещу приятеля си Златев. Между тях отдавна е имало договорка да се отнеме лицензът, след което отново да бъде върнат, а рейтингът на премиера да скочи до небето))) И той скочи! Главоломно!ЗАЩОТО НАРОДА НИ Е ***! БОЙКО ПРАВИ МИЛИОНИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ !С ЕДНА ДУМА КАЗАНО...МУТРАТА К Р А Д Е !
489
1
 
2
 
! Отговори
МУТРИТЕ преди 12 години
На това се нагледахме в пиесата "Лукойил". Успехът във всичко се крие в това да знаеш повече от останалите. Какво знаят Златев и приятелят му Борисов. Знаят, че кражбата е най-сладка, когато крадците не изглеждат като крадци, а като борци против кражбата. Лукойил е постоянен източник на престъпни пари за всеки кабинет и най-вече за един *** от село Правец, който по някакъв неясен начин е станал богат. Неясният начин на забогатяването на свинарите от село Правец свързани със северозападния клан на ДС, започва през далечната 1956 година... с възкачването на Т. Живков. Ударът, който се крие зад акцията Лукойил е с цел да се отхапе по-голямо парче от баницата на Алекперов. Така или иначе в годините, кражбата осъществявана на българските граждани е канализирана в нея участва местното МВР, местните управляващи, митници и кой ли не. По причина, че съставът на грабещите е огромен, пайовете на престъпниците стават все по-малки, за да се окръглят има много начини един от които е да се повишава цената на стоката, а цена се увеличава или чрез кризи или чрез контрабанда. Явно е, че кризите са налице в световен аспект, остава да се преразпределя контрабандата...
488
4
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
След добрият анализ на ,,Страдалците"&qu нямам какво да добавя ,затова им ръкопляскам! Големите РАЗРУШИТЕЛИ на България лесно могат да се изброят:Андрий Луканков,Меди Доганов,проф.Тодор Вълчев,проф.Беров,Рени далаверата,д-р.Мургавей Костови една неизброима пасмина от мошенници и далавераджии.Жалко ,че не сме румънци,които постъпиха много хуманно с Чаушеско и скитащите кучета в Букурещ.Вземете пример!
487
7
 
6
 
! Отговори
"Страдалците&qu преди 12 години
Този Мургавей Костов ли е, най-големият Български КРАДЕЦ на снимката? България потъва като Титаник, защото капитана на "Титаник" беше Иван Костов, който потопи мечтите на цели три поколения! Срива се Америка -Срива се и България. След като (Поп Кръстю- Мургавей Костов) продаде България преди години на "Ционисткия Бандит" Джордж Сорос и "Юдейската му клика", сами си правете изводите...!? Една поговорка казва: Няма по-лош слепец от онзи, който не желае да прогледне. Но това си е въпрос на личен избор! Хората трябва да искат да видят истината! Добре е хората да знаят че Слугата на Дявола в България, е именно Мургавей Костов!!! Мрачна душа, мрачни прогнози прави! Докторът на икономическите науки Иван Костов участвал в изготвянето на програма Ран-Ът, която провежда на практика чрез приватизацията, като от материални активи на България в началото на 1990г. около 133 млрд. щатски долара, които са изтъргувани в хазната влизат САМО 1.7 млрд. долара! Костов спазари Златни пясъци за себе си чрез своя ресторантьор Славчо Христов, който е финансирал РМД-то, което купува за 80.8 млн. долара чрез БРИБанк, която контролира. Спасителният кръг за Костов- Олимп придобива: Стопанска банка, военните предприятия Арсенал, Бета, Пима и Трема, Бороспорт, СИБанк, Пампорово АД. Костов осигурява приватизацията на фармацевтичните заводи в Дупница, Разград и Троян за зетя на Георги Атанасов- Петър Терзиев и за роднина на Петър Дюлгеров членове на ЦК на БКП и Политбюро на ЦК на БКП срещу комисионна от 5 млн. долара.По-късно тези заводи са продадени на външен инвеститор. Хората не знаят (или не помнят все едно) че първите си стъпки като министър-председател вие г-н Костов, направихте заедно с Красимир Стойчев в качеството му на негов съветник: президент на втората по мощ икономическа групировка в зората на прехода, първи собственик на Мобилтел и кредитен милионер, чието дело услужливо бе спряно от излъчения с Ваша протекция главен прокурор. Хората Не знаят, че Вие дадохте разрешение за продажбата на Мобилтел на Майкъл Чорни и пак Вие му дадохте лиценза, благодарение на който компанията бе продадена за 800 милиона долара. Не знаят степента и мащаба на Вашите отговорности относно срамни сделки като тези с БГА Балкан, Плама, Кремиковци и цял куп още такива. Не знаят причината за чудодейния просперитет на Славчо Христов и братя Джанкови, както и причините за пълната недосегаемост на контрабандисти от ранга на Самоковеца. Не знаят още много други неща а би трябвало да ги знаят, за да могат да поемат в пълна мяра отговорността за своя избор днес и за своето бъдеще утре. Г-н Костов, кой приватизира Нефтохим-Бургас и направи Лукойл монополист в България? Мургавей Костов е най-големият Български КРАДЕЦ на прехода,който трябва да е в затвора, а не да дава акъл! Костов може да бъде признат за реформатор само при условие че на криминалните престъпления им се вика реформи!!!
486
9
 
8
 
! Отговори
IZBIRATEL преди 12 години
КОСТОВ *** ГАДЕН ПРОДАДЕ РАФИНЕРИЯТА ЗА 80 МИЛИОНА $ ВМЕСТО ЗА 1 МИЛИАРД, РУСНАЦИТЕ "ИНВЕСТИРАХА" 300 МИЛИОНА $ И СА СЕ ОКАЗВА ЧЕ СТОЙНОСТА НА НЕФТОХИМ ВЕЧЕ БИЛА 4 МИЛИАРДА $ !БАСИ БЕЗОЧНИЯ *** , ВМЕСТО ДА ЕМИГРИРА С КАКВОТО В ОТКРАДНАЛ ДОСЕГА ПРОДЪЛЖАВА ДА "РЪСИ МОЗЪК" !!!
485
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от ветерани в БГ политиката ...Костов ходи си ,вече няма нищо за продаване
484
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Командира се е превъзбудил
483
5
 
8
 
! Отговори
П.Стоянов преди 12 години
Иване кажи им
482
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На края май всички пак ще ядем на Иван Костов черния ***
481
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gospodin kostov vie tocno tova iskahte i se slu4i.tova trigna ot va6eto pravitelstvo kogato nyama6e semeini pensii i t.n.posle gospodin dogan obra vsicko koeto vie nemojahte.zarya bonbardira.stani6ev se pomici da napravi ne6to.sega za vsi4ko tova vinoven boyko.nevili e sram da izlizate po televiziyata.zaradi vas ve4e stava 10godini sam v 4ujbina.do 483 i ti li ucastva v privatizaziyata.
480
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПО-ДОБРЕ ЛИ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ АКО КОСТОВ НЕ Е В ПОЛИТИКАТА? И това ще стане някой ден, хората остаряват, оттеглят се от активна работа. . . С какво ще се промени вашия живот ако ги има само ГЕРБ, БСП, ДПС и плеадата им малки подгласници ? Ще станете по-богати ?Не. Ще станете по-умни?не. Ще се радвате , че 'нашите" са на власт докато тънете в плявата на ДелянПеевата преса, по форумите ще цари спокойствие , както и в главите ви. Аз пък искам да чувам мнението на Костов защото е по-различно, защото се базира на добри икономически познания и християнски ценности. Може да не го харесвам, но искам да чувам и разумни мнения , освен Давай Цецо и т. н. глупотевини. Или искате да заглушите гласа ми и да ми отнемете правото да мисля?Искате да съм в единен строй с БСП, ДПС, ГЕРБ и вся осталная ***? Пък и как ще испускате парата в главите си, кого ще ругаете така страстно и цветисто? Така, че пазете Костов , той е вашето лекарство срещу скуката.
479
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
alooo understudnicite - da se razbereme.Ivan Kostow e otgovoren edinstevnno za tova koeto toi e napravili ama hi4 ne e vinoven za tova koeto Borisov napravi.Kostov e demokrat po ubezdenie, Borisov e Uzorpator po sysnanie.Kostov e obrazovan, Borisov e obrazUvanKostov e rabotil s ekonomi4eski mehanizmi, Borisov s Ubiti mUtrizatova kato vidia Borisov edinstvenno kazvam UUUUUUUUUUU
478
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сините са изключително необходими за българското общество в днешния ден, защото няма кой друг!
477
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ си крадне,а после пере...и тайно си мисли..."Да го духат бедните ***"...))
476
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласуваш за Бойко - получаваш Доган!
475
5
 
21
 
! Отговори
СРАМ преди 12 години
Меркел спря да кани Боко в Германия, защото разбра що за мутра е той, затова нашият Смехурко обикаля из Хърватия, Черна гора и другите балкански държави и изумява местните аборигени с простотиите, които ръси на всеослушание.
474
4
 
12
 
! Отговори
хихихи преди 12 години
Когато има статия за СК,Иван Костов,Мартин Димитров - ДС ВЕДНАГА активира лайнометите във форумите...Но малко останаха от народа да вярва в лъжите им...*)))