Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото

Да кръстят някоя станция Брегово или Лом, предложи Калфин
Обновена: 19 авг 2011 13:52 | 19 авг 2011 12:00,
237
Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото
Калфин посети и панаира в Кула заедно с дъщеря си Биляна. Снимка: БСП

„138 млн. евро от Дунавската стратегия няма да отидат за българския бряг на Дунав, а ще се налеят в софийското метро. Нека поне кръстят по една метростанция Брегово, Видин, Лом, Силистра, Русе… Та да има нещо дунавско”.

С тези думи Ивайло Калфин се обърна към хората в препълнената зала в Брегово, откъдето започна обиколката му във Видинския край.

„Дотук нито по магистрала минахме, нито някой от Брегово може да отиде до София да посети новата спортна зала. Не може регионалната политика да бъде две-три магистрали и една спортна зала. Правителството казва, че подпомага общините, но кои? Всичко отива към София и няколко по-големи региона”, заяви Калфин.

По думите му политиката на ГЕРБ дискриминира българските граждани, които живеят в по-отдалечените, в пограничните общини.

Евродепутатът даде пример с политиката в здравеопазването, която на практика е отказ от здравни услуги за българите от отдалечените общини.

Калфин подчерта, че преди две години никой от ГЕРБ не е излязъл мъжки да каже, че ще затварят болници. Вместо това им намаляват бюджета и ги обричат на фалит, каза той.

„Държавата не започва и не завършва с ГЕРБ, никога не е имало такава дискриминация. Ако не живееш където му харесва на Борисов, губиш. Това нещо е недопустимо”, коментира Ивайло Калфин.

Хората от Брегово пък предложиха, ако министър Плевнелиев бъде кандидат за президент на ГЕРБ, да го качат да пътува от града им до София, за да види „резултата” от политиката в областта на регионалното развитие.

След срещата Ивайло Калфин, Михаил Миков и дъщерята на Калфин – Биляна, поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните в Брегово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
1
 
! Отговори
до 215 преди 12 години
коментара ми не е политически. не ме занимавай с партийни глупости. това е друга тема и всички са еднакви (еднакво лоши)
218
2
 
1
 
! Отговори
до 215 преди 12 години
да не се чудиш защо нямаме футбол вече.защото в селата няма футбол. вие само лапате и приказвате. скоро и театър няма да има, нищо няма да има или ще е мизерно като футбола.най -великите личности на България са от селата и малките градчета. и при бай Тошо софия обираше каймака и имаше най-добрите условия за всичко, но оставяше и другите селища да дишат
217
0
 
5
 
! Отговори
до 215 преди 12 години
само не ми казвай че софия е ощетена. НИКОГА софия не е била ощетена откъм бюджет. но това е най-малкото. има огромни допълнителни приходи като столица. нормално е да е малко привилигирована, но това в момента е унищожение и финансово задушаване на цяла България.това унищожава и софия, щото вс. идва от провинцията- писатели, артисти, спортисти. и парите ги изкарват тез де копат , не хилядите чиновници в министерства и компании
216
1
 
1
 
! Отговори
olele преди 12 години
male takova naglo jivotno nema,kalfin sabydi se mai ne si iztreznial nali se nalivat pari za stroitelstvo tapanar takav a ne vlizat v djobovete na vashta gnysliva partia
215
1
 
5
 
! Отговори
qq преди 12 години
Бай-ганьовския стил на управление на правителството граби с пълни шепи от прованса, оставиха хората да умират без болници и наливат в една мегаломанска София. Така пропаста между Сф и другите се увеличава постоянно. Наглата, корумпирана и долна софийска администрация е като цирей върху България. Единственото спасение е столицата да се мести в друг град всеки 5 години.
214
6
 
4
 
! Отговори
до 214 преди 12 години
Нормално е след 8 год. ( при Сакса и серГея) бюджетен и финансов геноцид над София , сега да се дадат адекватните пари за града ,в който живеят ,учат и работят 1/4 от българите. С парите ,които се наляха (откраднаха) от тройната коалиция в Белене , Цанков камък, водното огледало К-ли а това са милиарди можеше да се построи , магистрала до Македония (БЮРМ) , магистрала до Видин , да се укрепи Дунава и прочее проекти . Та не София ,приятелю , а Царя и комунистите унищожиха(окрадоха) България !!!
213
0
 
2
 
! Отговори
преместете столицата преди 12 години
всички бюджети бяха орязани тази година- спорт, култура, образование... единствения бюджет който се увеличи и с не малко е на София. и без това е в пъти по-голям спрямо населението от на другите градове.София унищожи България.
212
2
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Е те на това се казва комунистически гьонсуратлък .Тези , които всячески бавиха строежа на Дунав мост 2 , за да не може сръбските им другари( които за БГ комуниста са повече от братя) да изпаднат в 3-та глуха , тези , които един метър асфалт за 4год не сложижа в Северо-запада (докато наливаха милиарди в Цанков камък и Белене т.е. в своя джоб) та тези крадци сега говорят откровенни лъжи , защото и децата знаят , че метрото и магистралите се плащат от Европа . Комунист = HIV вирус !!!
211
2
 
2
 
! Отговори
nekoi si преди 12 години
Toja Kalfin iska da e prezident taka li dobre a za6to edin bade6t prezident ste see omraza i ste sere l*ina po-golemi ot nego ta da umeri6e vsi4ki li tova li e bade6tija prezident (tapa edinica s *** gaz)KRAZBATA svar6i drugari da go d*xate.
210
0
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
Когато пишете за "шопите" от София, имайте пред вид, че в София шопи са 10% от хората, а другите са пришълци откъде ли не - варненци, бургазлии, пловдивчани, плевенчани, македонци и видинчани и прочие и прочие.
209
1
 
2
 
! Отговори
фифи преди 12 години
Ало,хората от северна България!Следвайте завта на Бащицата - сейте картофи.Като станат готови магистралите,ще ги изнасяме за Европата.
208
4
 
5
 
! Отговори
бойчо преди 12 години
Когато Дунав залее градове и села какви ли ще ги говори Бойко? Всичко за София и южна България, защо? Ами защото нямат акъл! После други им виновни. И така до октомври. А след това назад и надолу! А за сега си пълнят банковите сметки ударно. Не искали дарения за изборите, защо ли? Има си достатъчно!
207
7
 
17
 
! Отговори
Някой си преди 12 години
Изберете БСП та да може да си понапълнят банковите сметки че след кризата им се свиха . Тъкмо сега като има отпуснати пари от ЕС да може да ги вземат всички и като дойдат на власт и все още няма нито една завършена магистрала ще излезне серГЕЙчо да ви се усмихне мазно и да ви каже : Всичко е наред .
206
6
 
8
 
! Отговори
varna obicham te преди 12 години
бойко затова ще загуби във варна със 100% сигурност! всички пари от държавата отиват за софия-ФАКТ! бойко строи магистрали тракия и струма,за да може шопите да си ходят по-бързо до "летните" си имоти по бяло и черно море-ФАКТ! за севврна бг пари-нула-ФАКТ! поне строи нешо-ФАКТ! но ще загуби в северна бг-залагам си всичките пари за това!
205
9
 
19
 
! Отговори
КАЛФИН Е ЯВЕН ТЪПАК. преди 12 години
ЗАЕЛ СЕ Е ДА НАСТРОЙВА СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ГЕРБ ....В ПОЛЗА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ***!АМИ ,"СЕВЕРО-ЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ"----ИЗДЪХНА ТОЧНО ПРИ КОМУНИСТИТЕ БЕ ***.....КОГАТО ИМ ВЗЕХТЕ ЗЕМЯТА И ГИ ПРОГОНИХТЕ В ГРАДОВЕТЕ И ЗАВОДИТЕ .....!НАУЧИХТЕ ГИ ..."ДА СЕ ВОДЯТ НА РАБОТА"--БЕЗ ДА РАБОТЯТ, ИСЕГА ГИ ЛЪЖЕТЕ ,ЧЕ МЕТРОТО ИМ ВЗИМА ПАРИТЕ!!!!МЕТРОТО СЕ СТРОИ С "ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ", БЕ...... ЛЕВАНДУРИ......!!!НЕ ВИ ГИ ДАВА ПАРТИЯТА ИЛИ СССР!ДАВАТ ВИ ГИ "МРЪСНИТЕ КАПИТАЛИСТИ" ОТ ЗАПАД!
204
5
 
5
 
! Отговори
ГУНЧО преди 12 години
ОБРАТНОТО БРОЕНЕ НАЛИ ГО УСЕТИХТЕ ,ГОСПОДА ДВУПРЪСТНИЦИ. ТО БЕШЕ ,КОГАТО ОСТАНАХТЕ ЕДНА ШЕЙНА ХОРА В ПАРЛАМЕНТА.СЕГА СЕ ГОТВЕТЕ ЗА ОЩЕ ЕДНО БРОЕНЕ-НИЩО ЧЕ СЕ ПИСАХТЕ ГЕРБАДЖИИ.
203
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига глупости, Станишев ни бил вкарал в Европа! Ако Станишев има принос за влизането ни в Европа, той е дотолкова, доколкото по негово време с бясна скорост започна реставрация на всички комунистически ДС кадри. При нас бяха назначили един кадесар, който почна да дерибейства и да пилее парите на предприятието още от първия ден. Старите муцуни открито се майтапеха, че още си пазят партийните книжки под дюшека. Приеха ни в Европа, за да пресекат малко от малко това безобразие.
202
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак добре че в метрото наливали, а не като комунизите в партийните куфарчета
201
8
 
8
 
! Отговори
Стар комунист преди 12 години
Мекерето и калфата на агент Гоце се опитва да се покаже семеен и почтен мъж. Аде, знаем кой направи дъщеря му, че и той си е обратен като Серго, като ***, като Стоилов. Крайно време е БСП да изчисти "меките китки" от редиците си за да почнем да гласуваме отново за тях. А то появи ли се някой истински мъж като Бойко да излезе срещу тях на изборите и веднага му лягат мискините му с мискини. Провалиха ни партията мазните му ***.
200
6
 
4
 
! Отговори
Бончо преди 12 години
До196 анонимен ШОП.Долен шопе присъствах на посоченото събрание и имаше непо-малко от 500-600 граждани.Затваряй си човката некадърнико.