Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото

Да кръстят някоя станция Брегово или Лом, предложи Калфин
Обновена: 19 авг 2011 13:52 | 19 авг 2011 12:00,
237
Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото
Калфин посети и панаира в Кула заедно с дъщеря си Биляна. Снимка: БСП

„138 млн. евро от Дунавската стратегия няма да отидат за българския бряг на Дунав, а ще се налеят в софийското метро. Нека поне кръстят по една метростанция Брегово, Видин, Лом, Силистра, Русе… Та да има нещо дунавско”.

С тези думи Ивайло Калфин се обърна към хората в препълнената зала в Брегово, откъдето започна обиколката му във Видинския край.

„Дотук нито по магистрала минахме, нито някой от Брегово може да отиде до София да посети новата спортна зала. Не може регионалната политика да бъде две-три магистрали и една спортна зала. Правителството казва, че подпомага общините, но кои? Всичко отива към София и няколко по-големи региона”, заяви Калфин.

По думите му политиката на ГЕРБ дискриминира българските граждани, които живеят в по-отдалечените, в пограничните общини.

Евродепутатът даде пример с политиката в здравеопазването, която на практика е отказ от здравни услуги за българите от отдалечените общини.

Калфин подчерта, че преди две години никой от ГЕРБ не е излязъл мъжки да каже, че ще затварят болници. Вместо това им намаляват бюджета и ги обричат на фалит, каза той.

„Държавата не започва и не завършва с ГЕРБ, никога не е имало такава дискриминация. Ако не живееш където му харесва на Борисов, губиш. Това нещо е недопустимо”, коментира Ивайло Калфин.

Хората от Брегово пък предложиха, ако министър Плевнелиев бъде кандидат за президент на ГЕРБ, да го качат да пътува от града им до София, за да види „резултата” от политиката в областта на регионалното развитие.

След срещата Ивайло Калфин, Михаил Миков и дъщерята на Калфин – Биляна, поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните в Брегово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
5
 
! Отговори
* * * преди 12 години
ше издем Билянчето... след некоя година :D
178
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички само ревете как ГЕРБ крадяли и незнам си кво.А много бързо забравихте преди 2 години какви неща излязоха за предишните правителства-заменки на земи, точене на парите на военните предназначени за тези които се пенсионират, табелки за врати на стоност 200лв едната, абе закво говорим.Точене до последно.Видяха, че края им идва и решиха да изкрадат всичко пък после да нападат-ето няма пари при ГЕРБ.Еми как да има, след като всичко е било не на 0, а на -1.
177
10
 
8
 
! Отговори
Д Димитров преди 12 години
Все от някъде трябва да се започне с инвестициите. Правителството логично инвестира в големите градове където процентно е концетнтрирано най-много население.След като се закрепи положението в областните градове трябва постепенно инвестициите да достигнат по-малките градове и след тях до най малките и отдалечени села. Този процес е бавен, отнема години и би погълнал колосални за размерите на България средства които за щастие са налице в лицето на еврофондовете.
176
5
 
13
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Всички правителства дискриминират хората, които не живеят в софия - това е факт, А ако наистина са прехвърляли пари от дунавските райони за селото софия - това е доста гнусно, но не за пръв път селото софия се развива за сметка на останалата част от България. Проблема е, че това се казва от комунист и не се знае дали е вярно.
175
6
 
16
 
! Отговори
assyta do otneseni преди 12 години
Нека да се знае-когато управляват мутри се емигрира-през 90-те бяха по улиците, днес вече са в МС
174
10
 
11
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Тия нещо много рано започнаха с обиколките и манипулациите?!?
173
15
 
11
 
! Отговори
До 170 преди 12 години
Като не ти харесва новата спортна зала,не ходи там.Какъв ще ти е тогава проблемът с транспорта.*** нещастен.
172
13
 
27
 
! Отговори
Доган преди 12 години
Тия са ***, тия 138 млн. можеха да бъдат откраднати, а не да се строи някакво глупаво метро. Народът релси не яде, както каза нашият съпартиец др. Станишев.
171
17
 
26
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Някак си перверзно е БСП да отправя критики, към които и да било управляващи-..БСП- партията уяла се върху гърба на българите вече близо 70 години. Срам и позор за такова нахалство и наглост.
170
6
 
10
 
! Отговори
ЯР преди 12 години
Не се тормозете. Нали всички живеят вече в София.
169
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на мен не ми харесва новата зала. Не за друго, а защото целта и беше просто да се ОТКРАДНАТ ПАРИ. Какъв транспорт има до тази зала? Като беше мача на националите по волейбол затваряха улици. Това ли е новото модерно съоръжение? Кое му е модерното, ако трябва да се правят временни организации заради него? Защо не го направиха до спирка на метрото, или там където поне след 4-5-6 години ще има метро? И нов стадион до летището за да се хвалим, че има стадион. 80 000 от Уембли се разкарват за 20мин
168
12
 
19
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
Естествено че Калфин не подбира средствата с които да атакува противника, включително и с лъжи. Просто истински комунист!
167
6
 
8
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
А, дали Европа няма да наложи санкции за този "фокус"? Предполагам, пак друг ще е виновен на нашите циркаджии-вчера Станишев, днес някой друг, а утре сигурно аз, който не съм се сетил да емигрирам
166
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 136 за БАНКАТА НА ЦВЕТЕЛИНАЦветелина е снаха на червен велможа от ЦК на БКП и има дете от него ,мисля ,че беше ИВАН АБАДЖИЕВ,същата е дъщеря на виш офицер от службитеНЯКОЙ КАЗВАТ ,ЧЕ КОСТОВ Я ЗАХЛЕБИЛ С БАНКАТАКАКТО И ДА ПОГЛЕДНЕТЕ БАНКАТА И ЦВЕТЕЛИНА облагите са за нея и нейните наследници.БОЙКО взема Цветелина ,а МЪЖЪТ НА ЦВЕТЕЛИНА взема ЖЕНАТА НА БОЙКОи заминават за САЩ с неговата дъщеря.БОЙКО Е СЛУЧАЕН в схемата.МОЖЕ ОТ БСП ДА СА ИМАЛИ ЗА ЦЕЛ ДА ГО ДЪРЖЪТ НА КАИШКА ама се разбутват
165
4
 
3
 
! Отговори
до мишо преди 12 години
Ами тези които сте още на *** ще ни платите парното много ясно!!!!!!!!!
164
5
 
5
 
! Отговори
Пак извън закона преди 12 години
По избирателният кодекс предизборната кампания започва 30 дни преди изборите.: Изборен Кодекс Глава осма. ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ Раздел I.Откриване на предизборната кампанияНачало на предизборната кампанияЧл. 128. Предизборната кампания се открива 30 дни преди изборния ден.
163
5
 
8
 
! Отговори
селянина преди 12 години
ама софиянците големи селяни по големи и отмен даже.бойко стига си наливал пари в софия бе тъпчо наливай и в другите градове
162
4
 
7
 
! Отговори
до субективен преди 12 години
Масларова, Овчаров,Румен Петков,Емел Етем,Гагаузов,Стани Шев,Ахмед Доган,Батко и Братко,МАЯ МАНОЛОВА с Ванко1,посочи един праведен!!!!!!!!!!!!!
161
4
 
2
 
! Отговори
митко преди 12 години
бпйко поне оправи армията.ние и това загубихме отдавна
160
4
 
7
 
! Отговори
4о4ко преди 12 години
Той Б.Б. още като беше кмет се похвали колко милиона е откраднал за София от държавния бюджет. И продължава да ощетява повечето български граждани, заради по-малкото софиянци.