Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото

Да кръстят някоя станция Брегово или Лом, предложи Калфин
Обновена: 19 авг 2011 13:52 | 19 авг 2011 12:00,
237
Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото
Калфин посети и панаира в Кула заедно с дъщеря си Биляна. Снимка: БСП

„138 млн. евро от Дунавската стратегия няма да отидат за българския бряг на Дунав, а ще се налеят в софийското метро. Нека поне кръстят по една метростанция Брегово, Видин, Лом, Силистра, Русе… Та да има нещо дунавско”.

С тези думи Ивайло Калфин се обърна към хората в препълнената зала в Брегово, откъдето започна обиколката му във Видинския край.

„Дотук нито по магистрала минахме, нито някой от Брегово може да отиде до София да посети новата спортна зала. Не може регионалната политика да бъде две-три магистрали и една спортна зала. Правителството казва, че подпомага общините, но кои? Всичко отива към София и няколко по-големи региона”, заяви Калфин.

По думите му политиката на ГЕРБ дискриминира българските граждани, които живеят в по-отдалечените, в пограничните общини.

Евродепутатът даде пример с политиката в здравеопазването, която на практика е отказ от здравни услуги за българите от отдалечените общини.

Калфин подчерта, че преди две години никой от ГЕРБ не е излязъл мъжки да каже, че ще затварят болници. Вместо това им намаляват бюджета и ги обричат на фалит, каза той.

„Държавата не започва и не завършва с ГЕРБ, никога не е имало такава дискриминация. Ако не живееш където му харесва на Борисов, губиш. Това нещо е недопустимо”, коментира Ивайло Калфин.

Хората от Брегово пък предложиха, ако министър Плевнелиев бъде кандидат за президент на ГЕРБ, да го качат да пътува от града им до София, за да види „резултата” от политиката в областта на регионалното развитие.

След срещата Ивайло Калфин, Михаил Миков и дъщерята на Калфин – Биляна, поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните в Брегово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
4
 
! Отговори
КАЛФИН ,КАЛФИН , преди 12 години
....А как беше в ....12 без 5 ....,колко открадна със Съси Хамстера.....А?
118
5
 
7
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Всички които гласува за герпавите мутри горчиво съжаляват.
117
7
 
5
 
! Отговори
добре де, преди 12 години
а Калфин , какво допринесе за ....България ,или заедно да ...ЛАПАМЕ ,КАТО ЗА ПОСЛЕДНО !
116
1
 
5
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Мутрите са лъжци и всяка дума казана от мутра е лъжа!Мако, не ти ли е неудобно да защитаваш мутри и престъпници и контрабандисти?
115
1
 
4
 
! Отговори
но комент преди 12 години
мако, хайде и вие предизборно вдигнете пенсиите и заплатите.И това което пишеш е ЛЪЖА както е лъжа всяка дума казана от мутра-пенсиите не се вдигнаха еднократно и преди изборите.Вдигаха се през целия мандат на няколко пъти.И не ми обяснявайче нямало пари за пенсии и заплати-а за мутренски мерцедеси и яхти има, нали?А нещо да кажеш за контрабандата на цигари, от която се оядохте с милиарди и напълнихте до пръсване герперските гуши?
114
3
 
4
 
! Отговори
пако до но комент преди 12 години
Недей да говориш наизуст ,защото половината от това което Цървула Стани Шеф го вдигна предизборно е за да залъже пенсионерите да гласуват за него, но защо не каза за това вдигане на пенсиите откъде ще дойдат парите посред финансова криза!!!!!!!!!
113
6
 
5
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Бойко Борисов е самозабравила се мутра.
112
5
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Герп са мутри, мутреси, контрабандисти и престъпници.
111
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ехеее, и тази им предизборна кампания е само храчки и плюнки. Никъде не чук - "ние ще направим, предложим това или онова", а само герб и борисов им в устите.То пък в устите де - да си е ясно какви са ;)
110
5
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
какво направили предишните-кои предишни.Ако питаш за правителството на Станишев-ами вкара те в Европа ***, направи България член на ЕС.Освен това вдигна доходите двойно за четири години.нещо, което вие, тъпите гербаджии никога няма да постигнете, и ако успеете пак да излъжете българите ще ги уморите от глад.
109
3
 
2
 
! Отговори
ъх преди 12 години
Всички са маскари.
108
1
 
6
 
! Отговори
то е ясно преди 12 години
Къде, къде по-така;) е за "ленторезача" да се кефи на модерното съоражение и на откритите покрай него старини, отколкото да се даде глътка въздух на "северозападнала" България - с огромно извинение за последното, но е факт, официално оповестен скоро И ОТ ЕС.Нищо чудно, след някоя година да ни натиснат пак с някоя предпазна клауза и за всички лентички в джобовете МУ да плащат и внуците НИ
107
1
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Не гласувайте за мутри, мутреси, главорези ,престъпници и контрабандисти-
106
1
 
4
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Ти пък си много добре.Главата ти е пълна с бат бойковите клишета.Кое му е провала на управлението на БСП-двукратното вдигане на пенсиите и доходите за 4 години ли?Кога в българската история се е случвало това-за 4 години заплати и пенсии да се увеличат двойно?А, забравих че на гербадгжиите ви е забранено да мислите даже за доходи и пенсии-за вас това е тема табу.А като гласуваш за гербе не проваляш ли бъдещето на децата си?какво се нарича да гласуваш за бандити и главорези и мутри-глупост ли
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мноого сте зле, картофени тиквички, откакто Д.Пардю критикува във в. "Труд" голямата Тиква всички сте се снишили като др. Ким Ир Чен и чакате, е и какво ли чакате ?
104
8
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Многоооооооо си зле.Няма нужда и да ти опонирам и да влизам в спор с теб.Като всичко е било построено от лидера ти Станишев до го бяхте открили подобаващо за да разберем и ние.Разбирам ,че е трудно да приемеш провала на управлението на БКП=ДПС.Интересно ми е осъзнаваш ли ,че гласувайки за тях проваляш бъдещето на децата си.Някога бил ли си в чужбина за да видиш пътищата по които се движат хората а и не само това.А въобще някога в град стъпвал ли си ????
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО БОКО НЕ ПОКАНИ ПЕТЪР СТОЙЧЕВ И ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА ЗАЛА. НЕ СА ЛИ ЗАСЛУЖИЛИ?
102
6
 
9
 
! Отговори
До 76 преди 12 години
Многоооооооооо си зле човече.Заради ограничени хора като теб България никога няма да се оправи.Гласувай си с червената бюлетина и съсипвай бъдещето на децата си.Като всичко беше готово защо лидера ти Станишев не им преряза лентите.А може би и ти нямаш телевизор вкъщи ???? Ако имаше и ако четеше пресата поне щеше да разбереш БКП=ДПС какво направиха през мандата си.ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
stiga s taja sofia ima i drugi gradove v Bulgaria, pulno bezobrazie !
100
4
 
13
 
! Отговори
пако преди 12 години
А партията която го номинира за президент даже и втория мост над река Дунав не можа да завърши в договорените срокове ,и се наложи правителството на ГЕРБ да предоговори завършването му!!!!!!Това не се ли отнася за същия регион и защо тази мижитурка не говори по тази тема,и за това как управляваха неговите политически съмишленици!!!!!!!!!!!!!