Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов

Рафинерията не внесла и една стотинка в хазната за 2 години
Обновена: 22 авг 2011 07:37 | 21 авг 2011 17:30,
269
Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов
директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Снимка: Архив, Булфото

Аз твърдя, че „Лукойл” до този момент е нулев данъкоплатец, тъй като преки данъци не е внесъл в последните 2 години нито една стотинка, заяви пред БНР директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

По веригата „Лукойл Нефтохим” България стои една междинна фирма на вход и на изход, която е регистрирана в Швейцария. Тази фирма в края на краищата определя цената и на суровия петрол, и на това, което се изнася. По всяка вероятност е възможно да се акумулират печалбите в тази фирма и по този начин „Лукойл” да бъде губеща фирма, добави Танов.

30% от новите измервателни уреди са монтирани в "Лукойл Нефтохим". Уредите се внедряват поетапно, с цел до средата на следващата година да бъдат изпълнени 90% от изискванията към компанията, каза още Танов, като уточни:

До края на октомври планът, който е представил „Лукойл Нефтохим”, е в самия „Лукойл Нефтохим” почти 80% от уредите да бъдат поставени. Сериозните проблеми са на площадка „Росенец”. Там се изискват по-сериозни инвестиции за по-дълъг период от време, особено що се касае до самото пристанище.

Директорът на митниците посочи, че е нужен е по-стриктен контрол на износа на горива.

Държавата в лицето на Агенция "Митници" е изчистила всички задължения към бизнеса и има право да изисква същото от частните фирми, защото иначе изпада в зависимост, каза още Ваньо Танов.

Още по темата
Той подчерта също, че трябва при провеждането на обществени поръчки да не се допуска монопол на една фирма на пазара с горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като са на загуба две години,да обявят фалита и да затварят рафинерията.Не можем хем да си на загуба,хем да продължаваш да работиш. Очевидно има нещо нередно в цялата работа.
242
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
две години не са плащали данъциами че Бойко Тикваря е от две години премиер, странно съвпадение,нали ?и тяхното приятелство е странно съвпадение..и странно е,че доста често Бойко се среща със Златев в хотел в Обзора де ?случайности
241
3
 
4
 
! Отговори
до 240 преди 12 години
А де? Ама Танов и Дянков не искат да отговорят на този въпрос! Както и кога ще монтират измерватели на границите, та производителите да са сигурни че няма контрабанда? И защо се правят на по католици от папата - никъде в ЕС или по белия свят няма такива обвръзки! А можеби номера е като с мобилните касови апарати с фискална памет - някои наш се облажи яко навремето! Сега фирмата която доставя електронните устроиства за връзка между бази и НАП е САМО ЕДНА, а Танов се посира като го питат за нея!
240
2
 
3
 
! Отговори
do 238 преди 12 години
Явно не си влизал никога в завода... уреди си има, най малкото защото шефовете в Москва искат да знаят всеки един момент както се произвежда и продава тук! Проблема е в междинните продукти, и че някои изисквания на НАП и Митници противоречат на други наредби, както и че въпросните агенции отказаха да приемат първоначално предложените от Нефтохим уреди, а след това упорито оказват да кажат какво точно искат!
239
1
 
13
 
! Отговори
Фактите преди 12 години
Някой познава ли "бяла" държава в която най-голямата фирма е "нулев данъкоплатец"? Какво по-ясно доказателство за това, че "нулевия данъкоплатец" краде в особено големи размери и е вреден за държавата.
238
1
 
4
 
! Отговори
До 237 преди 12 години
И като всички бензиностанции са вързани директно с НАП къде го дяват това гориво ,което е повече.Проверката се прави за един ден-количествата от Лук ойл плюс количествата от вноса трябва да е колкото е продадено през колонките.
237
2
 
9
 
! Отговори
до 234 преди 12 години
ДО 234НАП проверява отчетността на завода - правилно издадени факури и осчетоводяването им, но НАП НА МОЖЕ ДА ПРОВЕРИ ПРИХОДА И РАЗХОДА НА ГОРИВОТО ! Затова се сбагат уредите - за да няма лъжа във фактурираното количество..! и ПОНЕЖЕ ИМА ПРИКРИТИ КОЛИЧЕСТВА, Лукойл се ослушаха и не си сложиха уреди, за което най-малко им се полагат глоби по ЗАНН в размер от 5000 лева за всяка станция, на която липсва уред ! Да видим НАП КАКВО ЩЕ НАПРАВИ! А Решението на Съда е в пълно пративоречие с ДОПК и АПК!
236
2
 
13
 
! Отговори
ДО 234 преди 12 години
И не ги монтираха по причина, да не им лъснат прикритите продажби и скритите покупки на петрол ! Никой частен собственик няма да търпи предприятие без печалба - такава Лукойл има в млиони долари в Швейцарски банки - и понеже Швейцария отвори данъчния контрол за Общността, СЛЕДВА НАП ДА ПОИСКА СПРАВКА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА СМЕТКИТЕ НА ЩВЕЙЦАРСКИТЕ ФИРМИ, стоящи на входа и изхода на Лукойл ! Тогава ще лъсне безнаказаният грабеж и износ на печалба !
235
0
 
10
 
! Отговори
зтэ преди 12 години
ДО 234ТИ ДРАГИ НЯМАШ ПОНЯТИЕ от инвестиции и печалби !!!От много години, инвестициите, под формата на Активи не са разход на фирмите и като така, върху тях се плаща Корпоративен данък/Д-к Печалба/Липсата на вноски за данъка означава, че чуждестранните фирми на изхода поемат приходите, от което също пада ДДС-то, а чуждестранните фирми на входа, фактурират големи разходи за суровината и от там пада печалбата ...Тези МОШЕНИЦИ имаха 2 години срок да си монтират уредите и не го направиха !
234
0
 
19
 
! Отговори
Правчанин преди 12 години
То и в Правец е така!Фирмите на баща му - Васил Златев, които са собственици на голф игрището и всички бивши обществени сгради в Правец,не са внесли един лев туристическа такса! Зад тях стоят кипърски офшорки!Учудват Ви решенията на админстративния съд? Ами че бившия прадседател на ВАС и понастоящем омбудсман е първа дружка със Златев! Първа дружка му е и председателя на Сметната палата -проф. В. Димитров, а председателя на КЗК, който също му е приятел е от Ботевград!
233
4
 
15
 
! Отговори
yyy преди 12 години
Кого заблуждавате с тези уж мерки срещу лук ойл?Чудите се как да влезете в новините през август,докато народът мизерства!Нали идват избори!Да го заблудите отново и да останете на власт!А че Златев и Боко са дружки няма съмнение.А сега става ясно и че са артисти,хванали за зрители глупавите избиратели.
232
16
 
5
 
! Отговори
do 230 преди 12 години
Не плащат "данък печалба", защото законът е един за всички и в него пише че когато печалбата се реинвестира - не се плаща данък печалба! Последните няколко години инвестициите са над милиард. Даже Боко лично със Златев е рязал лентите на новите производства! Другите данъци се плащат - НАП проверяват завода два пъти годишно - актове за нарушения няма!
231
6
 
24
 
! Отговори
До 231 преди 12 години
БРАВО бе пак предишните виновни от 2 г са ГЕРБ обаче предишните виновни !До кога така ще я караме оправдавайки се с предишните АЗ още в началото на мандата на ГЕРБ получих нов осигорителен доход от виртуални 420 лв и трябва да плащам така е решил законодателя в лицето на партия ГЕРБ.Резултата е налице 2 000 000 НЕОСИГУРЕНИ и броят им лавинообразно нараства
230
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то излиза ,че аз съм по-голям от Лукойл ? А ,падни за 50 бе ,киек ! Вальо Златев ли си ,къв си? Дето не си избачкал 5 стинки през последните години ! Чикита нещастен !
229
5
 
7
 
! Отговори
rita преди 12 години
bravos na lykoil.bravos i na stani6ev i drygite predi nego,4e si zatvaraha o4ite za tova.i pak glasyvaite za tiah .v po4ti faliralata ispania benzin A95 stryva 1.306 evro za litar pri sredna zaplata okolo2000 evro.no gledate li kak sta4kyvat i kolko sa edinni.tezi koito mrazat borisov,dali si davat smetka za kolko leva zarejdat s benzin kolite si tehnite deca i vnyci,za da otidat na selo da gi vidat.a kakvo 6e stane ako malkata kvartalna bakalia ne si plati danaka 2 g?
228
0
 
25
 
! Отговори
за финал преди 12 години
та какво стана с "най-големия данъкоплатец" ЛУКОЙЛ ? нали за такива се афишираха в медиите непрекъснато? те били все на загуба и нулеви данъци... ами този номер го знае всеки зарзаватчия. само че това и фирма,търгуваща с горива и няма такава по света,която да е на загуба. само у нас...,защото е руска,хаха.
227
3
 
9
 
! Отговори
Доку Умаров преди 12 години
До съседа АТИЛАВиж к,во, брато!Престани да удряш по стената на килията, спи ми се!Престани да ме замесваш, че вече трета седмица докторите ми показват едни драсканици и ме питат какво виждам!Играй си с Наполеон, печен е, познава часовника и е с памперс!
226
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КалинеЕдин допълващ въпрос. Да хванеш трипер води ли се за ловен трофей ?!
225
226
 
5
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Доносника от Държавна Сигурност и комунистическа *** Ваньо е неспособен да се справи с Руските Колонизатори от ЛукойлЗа това се иска да си БЪЛГАРИН а не безродно *** от ДСДоку Умаров и УЙГУРО-БУЛГАРСКИ ДЖАМААТ знаят как да накарат Руските Терористи да си платят дължимото и ще си платятБлагодарим ти Доку ти си истински Кавказки Българин потомък на рода ДУЛО.Избивайте Руската Терористична *** взривявай всички руски обекти изградени върху окупирана Българска територия bulgarya.tk
224
6
 
4
 
! Отговори
onia s konia преди 12 години
кой пробута Бато на власт? Отговорче: Дясната ръка на Тато - бащата на Веселинчо. А Веселинчо сега не иска да даде парички за предизборна къмпания? Е естественно че искат га го клатят като не дава :) А той пък си е направил сметката че може и с по-малко да мине ако даде на съда...