Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов

Рафинерията не внесла и една стотинка в хазната за 2 години
Обновена: 22 авг 2011 07:37 | 21 авг 2011 17:30,
269
Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов
директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Снимка: Архив, Булфото

Аз твърдя, че „Лукойл” до този момент е нулев данъкоплатец, тъй като преки данъци не е внесъл в последните 2 години нито една стотинка, заяви пред БНР директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

По веригата „Лукойл Нефтохим” България стои една междинна фирма на вход и на изход, която е регистрирана в Швейцария. Тази фирма в края на краищата определя цената и на суровия петрол, и на това, което се изнася. По всяка вероятност е възможно да се акумулират печалбите в тази фирма и по този начин „Лукойл” да бъде губеща фирма, добави Танов.

30% от новите измервателни уреди са монтирани в "Лукойл Нефтохим". Уредите се внедряват поетапно, с цел до средата на следващата година да бъдат изпълнени 90% от изискванията към компанията, каза още Танов, като уточни:

До края на октомври планът, който е представил „Лукойл Нефтохим”, е в самия „Лукойл Нефтохим” почти 80% от уредите да бъдат поставени. Сериозните проблеми са на площадка „Росенец”. Там се изискват по-сериозни инвестиции за по-дълъг период от време, особено що се касае до самото пристанище.

Директорът на митниците посочи, че е нужен е по-стриктен контрол на износа на горива.

Държавата в лицето на Агенция "Митници" е изчистила всички задължения към бизнеса и има право да изисква същото от частните фирми, защото иначе изпада в зависимост, каза още Ваньо Танов.

Още по темата
Той подчерта също, че трябва при провеждането на обществени поръчки да не се допуска монопол на една фирма на пазара с горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Усещам силно присъствие на червени драскачи в коментарите... интересно, явно от позитано са уголемили бюджета по рекламите преди изборите...
222
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук пак е пълно със "специалисти", онанисти, интелектуални провинциалисти / т.е. селяни/, търтеи и др. ***. От всичко разбирате, нали! Ами вижте си държавата, бе, ***! Мързи ви да си изхвърлите *** в контейнерите, ама всичко знаете. Няма място за нормални хора в България. Който може да бяга. Колкото може по-далече!
221
0
 
9
 
! Отговори
ПРОКУРАТУРАТА преди 12 години
Къде е Роман Василев да ги положи на колене пред камерите тия от Лук Ойл ?
220
2
 
31
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Българският съд разреше на Лукойл да продължи да НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ! Редно е българският съд да бъде НАКАЗАН и да СПРЕ ДА ПОЛУЧАВА КАКВОТО И ДА Е ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ! Най-вече заплати! Да им плаща Валентин Златев ЗАПЛАТИТЕ ОТ ПО 5000лв. на месец!!!
219
9
 
14
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
На практика Танов каза :" Царят ( Борко Първи ) е гол "
218
7
 
12
 
! Отговори
trunk преди 12 години
оня лемур станишев е виновен за последните 2 годими ....гадни комунисти
217
1043
 
9
 
! Отговори
пинокио преди 12 години
А ти Танов си *** като ***!
216
273
 
13
 
! Отговори
??? преди 12 години
Тиквиии, спрете да ривете нали вие сте на власт в цялата държава бре! Пълни некадърници. Едно си ББ знае едно си бае! Друг е виновеееен!!!
215
3
 
282
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
212, не е възможно човек след 20 години псевдо демокрация все още да вярва на коледните обещания на бсп и компания...
214
1
 
293
 
! Отговори
Василев преди 12 години
А бе главният прокурор да не е заспал дълбок зимен сън!!!Неплащането на данъци и то в особено големи размери не ощетява ли държавният бюджет и не е ли престъпление!!!
213
1
 
20
 
! Отговори
уволнен митничар преди 12 години
Закриха митническия пункт в нефтен терминал Росенец и уволниха всички митничари работили..., пардон спали толкова години там. А руснаците си знаят работата. Намалиха заплатите с 10 процента от месец юли. И сега работниците, а по-късно и българския народ ще им плати гяволъка..., пардон кражбите.
212
2
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
имам един въпрос, към разбирачите а бе мариана попова певица ли е ..
211
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
211, не, не е възможно човек да е толкова голям невежа като твоя милост! Не е възможно!
210
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала! Не ме учудва, че тройната ламя и техните лидери гепачи са разрешили на лукойл да си прави каквото си иска и да си спестява милиарди левове данъци слещу символично дарение в червената касичка... а акцизите нямат нищо общо с дружеството и данъците, те си се определят от държавата и се добавят върху междинната цена дадена от продавачите...
209
0
 
19
 
! Отговори
pp преди 12 години
Тия акцизи ги плащаме аз и ти а не Лукойл ;)
208
22
 
4
 
! Отговори
гарабезд преди 12 години
Тоя пак *** *** ако не е Лукойл Нефтохим АД, Лукойл България няма да са най големия данъкоплатец в БГ.....и друго, тоя освен за данъци не е ли чумал за акцизи????
207
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
все някъде е внасяно.
206
5
 
5
 
! Отговори
HB преди 12 години
vishte mu sano fizionomiata kvi hora upravliavat tazi strana
205
4
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Грешите,Грешите ,Грешите . Дядо Иван ни дъха във врата от 20г. и не е спирал. След малко ще се появи сигнал.... Премахнат поради нарушение на правилата. Затова.... кой прочел ,прочел всичко останало е фантазия.
204
5
 
17
 
! Отговори
до 199 преди 12 години
Абе ***, Титвата е от 10 г. във властта. Кой беше гл. секретар на МВР? Аз ли? Кой е от 2 години мин. председател? Кой си играе на карти, спи в хотелите, охранява обекти на Златев? Аз ли? И какво се оказва, че Тиквата никога не си е гледал работата освен личната. И все друг е виновен!