Борисов – шампион по обещания

От 184 клетви премиерът е изпълнил едва 13
Обновена: 25 авг 2011 17:09 | 25 авг 2011 17:09,
904
Борисов – шампион по обещания
Снимка: БТА

Премиерът и министрите от кабинета са изпълнили изцяло или частично около 10% от дадените от тях 400 обещания, отразени в медиите и регистрирани до момента на сайта Politikat.net.

В процес на изпълнение са 30 на сто от обещанията на министрите, а 60% са неизпълнени.

Проектът Politiкat.net започва преди една година и целта му е да проследява чрез медиите какви обещания дават управляващите в публичното пространство и какво се случва след това с тях.

Премиерът Бойко Борисов е своеобразен шампион по обещания. На сайта са регистрирани 184 обещания на министър-председателя, от които 13 били изпълнени изцяло и частично, 30 – неизпълнени, и 71 били без движение.

Сред изпълнените обещания са държавната помощ за възстановяването на стадион „Пловдив“, финансирането на първата фаза от строителството на завода за отпадъци, както и подписването на тримесечния мораториум за АЕЦ „Белене“.

Премиерът изпълни заканата си след оставките на Александър Цветков и Марий Косев още двама души да бъдат уволнени, докато стигне от Пловдив до София – шефът на Патентното ведомство и Националната агенция по оценяване и акредитация.

Сред неизпълнените му обещания на сайта регистрират уверенията на Борисов до края на месец юни да се промени конституцията в тази част за Пакта за финансова стабилност, което все още не е факт.

Премиерът не изпълни обещанието си да не се вдига цената на тока.

„Ще има държавен регулатор и няма да дам да се вдигне цената на тока, защото нищо не налага това“, каза, но не изпълни Борисов.

По време на кризата с горивата и обсъждането на мерките премиерът пък прогнозира понижение на цената на дизела и бензина с по 15-20 ст., което не се случи, отчитат от сайта.

Премиерът очакваше, че още до лятото „ще има по-добри новини от Франция“ за подкрепата им за влизането на България в Шенген. 

Много от обещанията на Борисов са в процес на изпълнение, като това до "февруари 2012 г. контрабандата да бъде пресечена и в страната да няма нито една нелегална кутия цигари.

Или пък, че магистрала „Тракия” ще бъде напълно готова от София до пътен възел Петолъчката край Сливен до юни следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


904
Още по темата: Бойко Борисовобещания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
664
1
 
9
 
! Отговори
митко преди 12 години
няма партия в която да няма бивши комсомолци
663
14
 
15
 
! Отговори
митко преди 12 години
строя се смени но управляващите си останаха същите.капитализъм е но уоравляват комунисти
662
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
споровете между Герб и Бсп са си баш братоубийтвени карамболи
661
0
 
7
 
! Отговори
до 814 преди 12 години
ако жена ти е шавлива какво правиш,махаш я веднага или се кичиш с рогата докато намериш свестна?
660
5
 
1
 
! Отговори
до 804 преди 12 години
100% съм съгласен с теб , НО за кого да гласуваме , след като комунистите така са се клонирали ,че ги има във всички партии: и СДС , и БСП , и ГЕРБ , и ДПС ... Няма нова партия от чисти хора ,чиито роднини или самите те да не са били комсомолчета или чеда на партийни другари! Сменихме строя ,но управляващите ни не искат да пуснат ръководството на държавата ,защото тя е тяхната хранилка. Виждаме ги всички , крадат ,но не умеят да вложат краденото и да построят заводи за да има производство работа
659
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и 10% да е все е нещо, за разлика от нищото на предишните. Има разлика нали?
658
17
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Според направените проучвания на.23.10.,след 20 часа , в аптеките ще има голям наплив от комуногейчета,които ще изкупят всички хапчета против хипертония.Причината-поредната победа на ГЕРБ....Хайде със здраве,задръстеняци,и да не забравите да ми поставите минусче.
657
2
 
16
 
! Отговори
митко преди 12 години
за какво прави толкоз обещания тоя борисов като няма да ги изпъкни
656
6
 
1
 
! Отговори
UJASNO E преди 12 години
BOJE KAKVA MIRIZMA SE RAZNESE KATO PRIDNAH ODEVE
655
4
 
6
 
! Отговори
вярващ преди 12 години
вервайте ми ха-ха-ха
654
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"... 13 били изпълнени изцяло и частично..." ето това е добре написана статия! Браво, аман!
653
4
 
27
 
! Отговори
анонимен до 806 преди 12 години
абе тук има 3 биклуци които възхвалят герб и викат че ще спечели.а и 3 са в чужбина.*** са гербаджиите
652
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените драскачи по форумите полудяват като бик който види червено щом се побликува снимка на Бойко Борисов.На 23 окт. ще е ПОРЕДНАТА ПОБЕДА ЗА ГЕРБ.До тогава платените червени мутанти нека си лаят. Кервана си върви !!!
651
2
 
10
 
! Отговори
nacista преди 12 години
абе борисов на снимката поздравяваш по нацистки.така поздравяваче хитлер.
650
2
 
8
 
! Отговори
до 797 преди 12 години
да,всичко е точно така ,но малко по назад в соца и демокрацията бе така,след Герб и мизерията е неконтролируема,остава само страха,та погледнете не са ли новините ни една нескончаема полицейска сводка,старци се палят,деца се колят,безработни се самозапалват и прочее камикадзета,е време е българския вариант на Батман да си ходи при детето в щатите(защо ли все там са им децата)и да ни остави на контролираната мизерия,все пак е по добре от нищото,което ни се предлага.
649
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Избирателите на Борисов си го обичат и харесват именно такъв. Но няма кой да им обясни, че това пряко им се отразява на джоба изпразва го. Защото няма нормален чужд инвеститор, който да дойде в България, където премиерът ту вдига, ту сваля данъци, ту пуска някакъв проект, ту го спира, а на всичко отгоре праща полицаи в офисите на фирмите да търсят документи за инвестиции. Народът се радва, защото още не разбира, че от това му зависи работата и хляба.
648
3
 
12
 
! Отговори
799 преди 12 години
Е,каква стана тя,мистър 10%!
647
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб е номер 1.Колкото и да ги е яд комунделите.Герб е номер 1.нема друг само Бойко
646
17
 
9
 
! Отговори
Да преди 12 години
По добре да обещава и 1% да изпълнява от колкото да е шампион по крадене и заменки.
645
4
 
22
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Всички правителства в БГ от 1989 и до момента се състезават да създават *** в тази държава...включително и сегашното, даже май има най-големи успехи...и тогава как да очакваме успехи от нацията?А иначе днешният ни Премиер се изказа/установи, че е заварил лош мат,риял...и всички си помислиха, че ще вдигне качеството на мат,рияла...но, уви!МНОГО ПО-ЛЕСНО Е ДА УПРАВЛЯВАШ И МАНИПУЛИРАШ ТАКЪВ МАТ,РИЯЛ...ЛОШ...